Δύο φάκελοι έργων στον υπουργό Σκρέκα και «υψηλά» οφέλη ζητά ο δήμαρχος Θ.Παπαδόπουλος

image 622376

Να εκμεταλλευτεί με τον καλύτερο – δυνατό τρόπο την παρουσία του υπουργού Περιβάλλοντος & Ενέργειας, Κώστα Σκρέκα, στα Καλάβρυτα στις 21 Μαρτίου για την επέτειο απελευθέρωσης της πόλης, επιχείρησε ο δήμαρχος Θανάσης Παπαδόπουλος, έχοντας γνωρίσει και συνεργαστεί με το κυβερνητικό στέλεχος κατά το παρελθόν επί θητείας του στο υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης για θέματα της Γαλακτομικής Ενωσης στην οποία ήταν διευθυντής.

Πιστεύοντας πως σήμερα, εκ των αρμοδιοτήτων του ο κ. Σκρέκας μπορεί να βοηθήσει την περιοχή, αφού του προσέφερε αναμνηστικά επετειακά δώρα ακούστηκε να του λέει πως «τώρα είναι η ώρα να τους κάνει κι αυτός τα δικά του».

Κατά πληροφορίες της «Π» ο κ. Παπδόπουλος του παρέδωσε δύο φακέλους με αντίστοιχα έργα υποδομής, η χρηματοδότηση των οποίων θα μπορέσει να γίνει από το υπουργείο του μέσα από τα τομεακά κονδύλια του Ευρωπαϊκού Ταμείου Ανάκαμψης που αυτόνομα θα διαχειριστεί.

> Ο πρώτος φάκελος αφορά στην ολοκληρωμένη μελέτη του δήμου για την ύδρευση της πόλης των Καλαβρύτων, έργο 1,2 εκατ. ευρώ. Είναι καθόλα έτοιμο και με εγκεκριμένους περιβαλλοντικούς όρους.  

> Ο δεύτερος φάκελος αφορά στην ολοκληρωμένη μελέτη του δήμου για την αποχέτευση του χωριού Σκεπαστό Καλαβρύτων, μέσω των δικτύων που οδηγούν στον βιολογικό καθαρισμό. Παράλληλα, περιλαμβάνει τα υποέργα αναβάθμισης του αποχετευτικού της Κλειτορίας και τη  β’ φάση δικτύων της Δάφνης Παΐων, αφού μόνο η μισή πόλη είναι τώρα καλυμμένη. ‘Ηδη με 550.000 ευρώ, από το πρόγραμμα «Τρίτσης», έχει εγκριθεί η αναβάθμιση του τοπικού βιολογικού καθαρισμού.

Και οι δύο φάκελοι έχουν συνολικό προϋπολογισμό 1,5 εκατ. ευρώ.

Παράλληλα, ετέθη στον υπουργό και το αίτημα υπογειοποίησης δικτύων, αλλά και στο ενδεχόμενο χρηματοδότησης μικρών (κόμπακτ) βιολογικών καθαρισμών και έργων αποχέτευσης σε κοινότητες του Δήμου κάτω των 2.000 κατοίκων.

Ο ΑΔΜΗΕ

Εξελίξεις αναμένει ο δήμαρχος και στο θέμα των πυλώνων του ΑΔΜΗΕ στο έργο του «Δυτικός Διάδρομος Πελοποννήσου» μετά την διαφαινόμενη στήριξη της εναλλακτικής πρότασης της Μονής Αγίων Θεοδώρων Αροανίας, αντί έμπροσθεν πίσω απ’ αυτήν χωρίς να την θίγει ούτε βέβαια και κάποιον άλλον, όπως προέκυψε από την απευθείας συζήτηση του κ. Σκρέκα με τις θιγόμενες καλόγριες, σε από κοινού αυτοψία τους στον χώρο. Ως πολιτικός προϊστάμενος του ΑΔΜΗΕ φαίνεται να πείστηκε πως η θέση του μοναστηριού, η πολιτισμικότητα και ιστορικότητά του (19ο αιώνας), όπως και η χωροταξία του επιβάλλει την εξεύρεση άλλου περάσματος των δύο πυλώνω υψηλής τάσης, ώστε να ξεβαλτώσει και να ολοκληρωθεί, για επαρκή ρευματοδότηση της χώρας, το έργο των 110 εκατ. ευρώ Μεγαλόπολη – Πάτρα – Αχελώος.

ΤΑ ΑΝΤΑΛΛΑΓΜΑΤΑ

Ο δήμαρχος, με αφορμή τους 85 πυλώνες από Δάφνη, μέχρι Ανάσταση, Κέρτεζη, Μάνεσι κ.ά., αλλά και 15 μέσα από το Δάσος Κάνισκας, χωρίς να ερωτηθεί ο ιδιοκτήτης δήμος, περιμένει από τον υπουργό αντισταθμιστικά οφέλη, προκειμένου να εκτελεστούν αναπλάσεις στα χωριά στα οποία έχει δημιουργήσει προβλήματα το έργο και υπάρχουν έτοιμες μελέτες. Το ίδιο και για την κατασκευή Σταθμού ΑΔΜΗΕ στα Καλάβρυτα, ώστε να μην προμηθεύεται ηλεκτρική εναλλακτική ενέργεια από το Αίγιο όπου πρόκειται να γίνει, αλλά φθηνότερη μέσω κάποιας τοπικής εγκατάστασης.

Του ΔΗΜΗΤΡΗ ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟΠΟΥΛΟΥ

triadafilop@pelop.gr

               

          

                                                  

Ακολουθήστε το Pelop.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Γράψτε το σχόλιό σας

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ekkenosi kamares
collage 59 e1627880374215
nosokomeio Amaliadas
gervasios