Δύο Σχολές στη δημόσια ζωή

Ο Ανδρέας Χριστόπουλος αρθρογραφεί στην «Π»

Δύο Σχολές στη δημόσια ζωή

Από το 2016 μέχρι και σήμερα, στη δημόσια πολιτική ζωή της χώρας, υπάρχουν δύο Σχολές. Στη μια είναι μόνος ένας εκπρόσωπός της: Ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Στη δεύτερη είναι όλοι οι υπόλοιποι μαζί.

Ας αναλύσουμε πρώτα τη Σχολή Μητσοτάκη. Μπήκε στην πολιτική στα 35 του για να γίνει πρωθυπουργός. Του πήρε 10 χρόνια να το πετύχει, αφού πρώτα έγινε αρχηγός της ΝΔ. Από τότε μάλιστα κερδίζει με μεγάλες διαφορές σε όλες τις κάλπες και σε όλες τις δημοσκοπήσεις.

Γιατί τα πέτυχε όλα αυτά ο Μητσοτάκης; Γιατί από την πρώτη στιγμή συγκρότησε ομάδα και δουλεύει με ακραίο επαγγελματισμό και με μόνιμα χαρακτηριστικά που τελικά αποδίδουν. Δεν κέρδισε τυχαία τη ΝΔ, ούτε κυβερνά τυχαία 7 χρόνια.

Ο επαγγελματισμός πρώτα: Εχει δίπλα του σημαντικούς συνεργάτες, που παρακολουθούν την κοινωνία, τις τάσεις, τα κενά. Ολα αυτά τα αξιοποιεί στην πράξη με τα κατάλληλα μέτρα. Βλέπει τι συμβαίνει και το διορθώνει.

Τα μόνιμα χαρακτηριστικά του: Δεν υπόσχεται παρά μόνο αυτό που θα κάνει. Δεν ψεύδεται, δεν έχει τοξικό λόγο, ενώ σε μια χώρα με γραφειοκρατία και παθογένειες 50 χρόνων παράγει έργο. Προσπαθεί να αποδείξει ότι εκπροσωπεί μια νέα εποχή μετά τη μεταπολίτευση της παρακμής, που εξακολουθούν να την εκπροσωπούν οι άλλοι.

Πάμε τώρα στη Σχολή όλων των άλλων. Δεν έχουν συμβούλους ούτε συνεργάτες. Για παράδειγμα το ΠΑΣΟΚ αντί να αναλύσει γιατί πέφτει στις δημοσκοπήσεις, τις… καταγγέλλει. Δεν ενδιαφέρεται να δει τις αιτίες και να διορθωθεί. Ο δε Τσίπρας, με άσπρα σακάκια, κάνει πασαρέλα λες και προβάλλει σαμπουάν για την πιτυρίδα. Μηδέν προτάσεις. (Δεν μπορεί κιόλας…).

Πώς κινείται αυτή η Σχολή; Με ακραίο bullying κατά της κυβέρνησης. Ασύλληπτες ύβρεις όπως ότι θα βάλουν τον πρωθυπουργό φυλακή, ψέματα για ξυλόλια και λαθραία. Καταγγελίες για τα πάντα – μιλούν για υπόδικους και δεν υπάρχει από το 2019 ούτε δικογραφία. Καταγγέλλουν τον Μητσοτάκη ότι «μπουκώνει» τον Τύπο για να προωθεί τις θέσεις του, αλλά 9 στα 10 ΜΜΕ είναι εναντίον του, γιατί τα έχουν αγοράσει ολιγάρχες.

Ομως η Μεγάλη των Τίποτα Σχολή εξαντλεί το bullying στα κανάλια των ολιγαρχών και στο διαδίκτυο και έχει καταφέρει α) να κρύψει το κυβερνητικό έργο που είναι πολύ μεγάλο και β) να πείσει ένα μεγάλο ποσοστό πολιτών ότι ζούμε στην απόλυτη παρακμή και γ) χωρίς σχέδιο για οτιδήποτε, μόνο με χολή και ύβρεις, να παίρνουν όλοι μαζί μεγάλα ποσοστά.

Η «Πελοπόννησος» και το pelop.gr σε ανοιχτή γραμμή με τον Πολίτη

Η φωνή σου έχει δύναμη – στείλε παράπονα, καταγγελίες ή ιδέες για τη γειτονιά σου.

Viber: +306909196125