Δυο συλλήψεις για ληστείες κατά γυναικών στην Πάτρα, με κλεμμένα δίκυκλα

Οι δυο συλληφθέντες, οδηγώντας κλεμμένα δίκυκλα αφαιρούσαν με άσκηση σωματικής βίας από πεζές γυναίκες τις τσάντες τους.

 

ληστείες

Συνελήφθησαν, προχθές το βράδυ και χθες το πρωί, στην Πάτρα, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πατρών, δυο ημεδαποί άνδρες, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία, κακουργηματικού χαρακτήρα, για τα κατά περίπτωση αδικήματα της διάπραξης ληστειών, της παράβασης του νόμου περί όπλων και της απείθειας.

Πάτρα: Εκλεβαν δίκυκλα, άρπαζαν τσάντες

Ειδικότερα, τα ξημερώματα της Τρίτης,  στην Πάτρα, ο ένας κατηγορούμενος επιβαίνοντας σε κλεμμένο μοτοποδήλατο, προσέγγισε γυναίκα, που κινούταν πεζή και με την άσκηση σωματικής βίας, της αφαίρεσε την τσάντα της, που περιείχε δυο τραπεζικές κάρτες, έγγραφα και προσωπικά είδη.

Για τη διερεύνηση του περιστατικού, διενεργήθηκαν αναζητήσεις από τους αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πατρών, οι οποίοι εντόπισαν τον έναν κατηγορούμενο να κινείται πεζός και τον έτερο στην οικία του και τους συνέλαβαν.

Από την προανάκριση που ενήργησαν οι αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πατρών προέκυψε ότι οι δυο συλληφθέντες από την 1-5-2023 έως την 7-5-2023, επιβαίνοντας σε κλεμμένα μοτοποδήλατα και ενεργώντας είτε από κοινού είτε κατά μόνας, διέπραξαν τέσσερις ληστείες (δυο τετελεσμένες και δυο απόπειρες), κατά τις οποίες προσέγγισαν γυναίκες, που κινούταν πεζή και με την άσκηση σωματικής βίας, τους αφαίρεσαν το χρηματικό ποσό των (300) ευρώ, τραπεζικές κάρτες, έγγραφα, κινητά τηλέφωνα και κλειδιά.

Στο πλαίσιο των αστυνομικών ερευνών, προέκυψε ότι ο ένας κατηγορούμενος είχε αφαιρέσει τρία μοτοποδήλατα, τα οποία εντοπίστηκαν από τους αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πατρών και του Τμήματος Άμεσης Δράσης Πατρών, εγκαταλελειμμένα στην Πάτρα. Τα μοτοποδήλατα κατασχέθηκαν και αποδόθηκαν στους νόμιμους κατόχους τους.

Σε σωματικούς ελέγχους και σε έρευνες που πραγματοποιήθηκαν από τους αστυνομικούς στους συλληφθέντες και στις οικίες τους, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν δυο ξύλινες ράβδοι, ένα κλειδί δικύκλου και ένα ζευγάρι ακουστικών.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών  Πατρών.Την προανάκριση ενεργεί η Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Πατρών.

Ακολουθήστε μας για όλες τις ειδήσεις στο Bing News και το Google News

pelop Google news bing news pelop whatsapp Pelop