Φωτιές: Καλύτερη η εικόνα σε Ηλεία και Κορινθία – Σε ύφεση το πύρινο μέτωπο στη Λινίσταινα ΦΩΤΟ

Καλύτερη είναι η εικόνα στις πυρκαγιές που εκδηλώθηκαν σε Ηλεία και Κορινθία, ενώ σε ύφεση βρίσκεται η πυρκαγιά στη Λινίσταινα Κρεστένων Ηλίας.

Φωτιές: Καλύτερη η εικόνα σε Ηλεία και Κορινθία - Σε ύφεση το πύρινο μέτωπο στη Λινίσταινα ΦΩΤΟ

Νεότερη ενημέρωση 22.43: Σύμφωνα με την Πυροσβεστική Υπηρεσία, βρίσκεται σε ύφεση η φωτιά που εκδηλώθηκε τις μεσημβρινές ώρες σε δασική έκταση στην περιοχή, Λινίσταινα, του δήμου Ανδρίτσαινας – Κρεστένων, στην Ηλεία.

Επίσης, καλή εικόνα παρουσιάζει, σύμφωνα πάντα με την πυροσβεστική, η φωτιά που ξέσπασε το απόγευμα σε δασική έκταση στην περιοχή, Αγία Κυριακή, του δήμου Αρχαίας Ολυμπίας.

Μέχρι την δύση του ήλιου πραγματοποιούσαν ρίψεις νερού πάνω από τα δύο πύρινα μέτωπα, έξι πυροσβεστικά αεροπλάνα και τρία ελικόπτερα, ενώ θα συνεχίσουν να επιχειρούν ισχυρές επίγειες πυροσβεστικές δυνάμεις, προκειμένου να θέσουν υπό πλήρη έλεγχο και τις δύο φωτιές.

Στο μεταξύ, καλή εικόνα παρουσιάζει, σύμφωνα με την πυροσβεστική, και η φωτιά που εκδηλώθηκε τις απογευματινές ώρες σε δασική έκταση στην περιοχή, Ελληνοχώρι του δήμου Βέλου – Βόχας, στην Κορινθία.

Στην περιοχή συνεχίζουν να επιχειρούν περισσότεροι από 50 πυροσβέστες με 12 οχήματα, ώστε να θέσουν υπό πλήρη έλεγχο την φωτιά και να αντιμετωπίσουν ενδεχόμενες αναζωπυρώσεις.

 

Νεότερη ενημέρωση 22.10: Σύμφωνα με νέα ενημέρωση της Πυροσβεστικής όλες παρουσιάζουν καλύτερη εικόνα, καθώς έχουν οριοθετηθεί.

Ειδικότερα, καλή εικόνα παρουσιάζει η πυρκαγιά που ξέσπασε νωρίτερα το μεσημέρι στο Ελληνοχώρι, χωριό του δήμου Βέλου-Βόχας στην Κορινθία, όπου για την κατάσβεση της επιχείρησαν 51 πυροσβέστες με 12 οχήματα, τρεις ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, καθώς και τέσσερα αεροσκάφη και ένα ελικόπτερο. Οι εναέριες δυνάμεις αποχώρησαν μετά τη δύση του ηλίου. Η φωτιά καίει έκταση με ελιές και πουρνάρια, χωρίς ωστόσο να έχουν απειληθεί σπίτια.

Την ίδια ώρα, φωτιά βρίσκεται σε εξέλιξη στο χωρίο της «Αγίας Κυριακής» στην Ηλεία, με την εικόνα ωστόσο να είναι καλύτερη έως τώρα. Κινητοποιήθηκαν άμεσα πυροσβεστικές δυνάμεις στην περιοχή, επιστρατεύοντας επίγεια και εναέρια μέσα για την κατάσβεση της φωτιάς.

Συγκεκριμένα, επιχείρησαν 63 πυροσβέστες με 19 οχήματα, τρεις ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, καθώς και τέσσερα αεροσκάφη και ένα ελικόπτερο, που πραγματοποιούσαν ρίψεις νερού μέχρι πριν από λίγη ώρα. Η φωτιά καίει σε δασική έκταση σε κυρίως βραχώδη περιοχή, ενώ δεν έχουν απειληθεί κατοικίες.

Νωρίτερα σήμερα, φλόγες εκδηλώθηκαν σε δασική έκταση στην περιοχή «Λινίσταινα» Ηλείας, που βρίσκονται σε ύφεση αυτή την ώρα. Υπενθυμίζεται ότι, σύμφωνα με επίσημη ενημέρωση από την Πυροσβεστική, επίγειες και εναέριες δυνάμεις είχαν κινητοποιηθεί για να περιοριστούν οι φλόγες στην περιοχή.

Συνολικά επιχείρησαν 31 πυροσβέστες με δύο ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, οκτώ οχήματα, δύο αεροσκάφη και ένα ελικόπτερο. Επίσης, στο έργο των πυροσβεστικών δυνάμεων συνέδραμαν υδροφόρα οχήματα και μηχανήματα έργου της αυτοδιοίκησης. Οι φλόγες δεν απείλησαν κατοικημένες περιοχές.

Πολύ υψηλός κίνδυνος εκδήλωσης πυρκαγιάς σε Αττική και Εύβοια

Παράλληλα, η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας έκανε αναφορά λίγο νωρίτερα για «πολύ υψηλό κίνδυνο πυρκαγιάς (κατηγορία κινδύνου 4)» σήμερα στην Περιφέρεια Αττικής και την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας (ΠΕ Εύβοιας).

Στον Χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς που εξέδωσε η ΓΓΠΠ ευπαθείς στην εκδήλωση φωτιάς είναι οι περιοχές που επισημαίνονται με πορτοκαλί και κίτρινο χρώμα.

Φωτιές: Καλύτερη η εικόνα σε Ηλεία και Κορινθία - Σε ύφεση το πύρινο μέτωπο στη Λινίσταινα ΦΩΤΟ

Η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας συνιστά στους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να αποφεύγουν ενέργειες στην ύπαιθρο που μπορούν να προκαλέσουν πυρκαγιά από αμέλεια, όπως το κάψιμο ξερών χόρτων και κλαδιών ή υπολειμμάτων καθαρισμού, η χρήση μηχανημάτων που προκαλούν σπινθήρες, όπως δισκοπρίονα, συσκευές συγκόλλησης, η χρήση υπαίθριων ψησταριών, το κάπνισμα μελισσών, η ρίψη αναμμένων τσιγάρων, κ.ά. Επίσης, η ΓΓΠΠ υπενθυμίζει ότι κατά τη διάρκεια της αντιπυρικής περιόδου απαγορεύεται η καύση των αγρών και καλεί τους πολίτες σε περίπτωση που αντιληφθούν πυρκαγιά, να ειδοποιήσουν αμέσως την Πυροσβεστική Υπηρεσία στον αριθμό κλήσης 199.

Νέα ενημέρωση 21.16: Οριοθετήθηκε η φωτιά ξέσπασε στον οικισμό Πολίτσας, στην Αγία Κυριακή, σε αγροτοδασική έκταση, με την άμεση και αποτελεσματική δράση των πυροσβεστικών δυνάμεων.

Αγροτοδασική έκταση του οικισμού φαίνεται να είχε τυλιχτεί στις φλόγες όμως, σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, δεν κινδυνεύουν σπίτια. Λόγω του ότι υπήρχαν αρκετά ζώα στην περιοχή (αιγοπρόβατα αλλά και οικόσιτα) οι κάτοικοι βοήθησαν στην κατάσβεση και στη διάσωση των ζώων.

Συγκεκριμένα, επιχείρησαν 61 πυροσβέστες με 17 οχήματα, τρεις ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, καθώς και τέσσερα αεροσκάφη και ένα ελικόπτερο.

 

Νέα ενημέρωση 20.50: Σε εξέλιξη βρίσκονται οι πυρκαγιές που εκδηλώθηκαν στην Ηλεία και την Κορινθία νωρίτερα το Σάββατο 30 Ιουλίου. Άμεσα παρενέβησαν επίγειες και εναέριες πυροσβεστικές δυνάμεις.

Συγκεκριμένα, για τη φωτιά στην Αγία Κυριακή του Δήμου Αρχαίας Ολυμπίας, στην Ηλεία, επιχειρούν 63 πυροσβέστες με τρεις ομάδες πεζοπόρων τμημάτων και 19 οχήματα, ενώ από αέρος πραγματοποιούν ρίψεις νερού τέσσερα πυροσβεστικά αεροπλάνα και δύο ελικόπτερα.

Επίσης, για την πυρκαγιά νοτίως του Βέλου Κορινθίας έσπευσαν επίγειες δυνάμεις και πλησιάζουν 2 Καναντέρ 415 και 2 Τράκτορες.

Δείτε βίντεο από τις προσπάθειες εναέριων μέσων:

http://https://www.newsit.gr/wp-content/uploads/2022/07/video-1659193478.mp4?_=2

Δείτε και φωτογραφία από τη φωτιά στο Βέλο Κορινθίας:

Φωτιές: Καλύτερη η εικόνα σε Ηλεία και Κορινθία - Σε ύφεση το πύρινο μέτωπο στη Λινίσταινα ΦΩΤΟ
Στο μεταξύ, τα δύο πύρινα μέτωπα που ξέσπασαν το μεσημέρι και το απόγευμα στην Ηλεία, στις περιοχές Λινίσταινα και Αγία Κυριακή αντίστοιχα, είναι, πλέον, οριοθετημένα.

Στο μέτωπο της Λινίσταινας (κοντά στην Ανδρίτσαινα) δεν υπάρχει ενεργό μέτωπο φωτιάς, ενώ και στην Αγία Κυριακή οι δυνάμεις της πυροσβεστικής έχουν προχωρήσει σε σχεδόν πλήρη κατάσβεση όλων των ενεργών μετώπων.

 

 

 

Πρώτη ενημέρωση 18.34:  Μια ακόμη μεγάλη φωτιά εκδηλώθηκε στα Τσίπιανα και Αγία Κυριακή  στην Ηλεία το μεσημέρι του Σαββάτου, ενώ ένα ακόμη πύρινο μέτωπο βρίσκεται σε εξέλιξη στο Βέλος Κορινθίας.

Η φωτιά έχει λάβει γρήγορα διαστάσεις, ενώ μεγάλη είναι η κινητοποίηση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας. Σημειώνεται στην Λυνίσταινα Ηλείας αυτή την ώρα υπάρχει και δεύτερο πύρινο μέτωπο, όπου έχουν ενισχυθεί οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής.

Φωτιά στην Ηλεία: Με εναέρια μέσα η Πυροσβεστική – Καίγεται δασική έκταση

Φωτιές: Καλύτερη η εικόνα σε Ηλεία και Κορινθία - Σε ύφεση το πύρινο μέτωπο στη Λινίσταινα ΦΩΤΟ

Φωτιά και στο Βέλο Κορινθίας

Σε εξέλιξη βρίσκεται πυρκαγιά που εκδηλώθηκε το απόγευμα της Κυριακής στην περιοχή Παναγία Γιουρούτσι στο Βέλο Κορινθίας.

Στην περιοχή πνέουν δυνατοί άνεμοι, όπως μεταδίδει η ιστοσελίδα korinthostv.gr, ενώ η φωτιά καίει έκταση με ελιές και πουρνάρια. Στο σημείο έσπευσαν και επιχειρούν 15 πυροσβέστες με 7 οχήματα

Ακολουθήστε το Pelop.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις και τα νέα απο την Πάτρα

Για ακόμη περισσότερα νεα από την Πάτρα, την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, μπείτε στην ροή ειδήσεων του pelop.gr

Γράψτε το σχόλιό σας

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Πάτρα: Ξεκίνησαν οι αιτήσεις για τα voucher για τα ΚΔΑΠ του Δήμου - Πότε θα ανακοινωθούν τα αποτελέσματα
ΕΑΠ: Μέχρι τις 24 Αυγούστου οι εγγραφές φοιτητών
ΠΑΣΟΚ: Τα φαβορί και οι ενδεχόμενοι - Απόψε κληρώνει για πολλούς υποψήφιους στο ψηφοδέλτιο Αχαΐας
Πέφτουν υπογραφές για το Χιονοδρομικό Καλαβρύτων - Τι νέο θα προταθεί