ΔΥΠΑ: Νέο πρόγραμμα «Ανακαινίζω – Ενοικιάζω» για τα κενά διαμερίσματα – Οι δικαιούχοι
Νέο πρόγραμμα επιδότησης ανακαίνισης κλειστών σπιτιών
Έρχεται νέο πρόγραμμα της ΔΥΠΑ για κενά διαμερίσματα. Όπως αναφέρει η εφημερίδα «Καθημερινή», τον Δεκέμβριο θα αρχίσει ένα πρόγραμμα της ΔΥΠΑ το οποίο θα αφορά στην επιδότηση της ανακαίνισης – επισκευής των κενών διαμερισμάτων, υπό την προϋπόθεση αυτά να επιστρέψουν στην αγορά μέσω της μακροχρόνιας μίσθωσης για περίοδο τουλάχιστον 3 ετών. Το πρόγραμμα με τον τίτλο «Ανακαινίζω-Ενοικιάζω» θα αρχίσει με προϋπολογισμό ύψους 50 εκατ. ευρώ. Το ποσό της επιδότησης ανέρχεται σε έως 100.000 ευρώ και αφορά σε ποσοστό 40% των δαπανών που θα γίνουν.
Στο πρόγραμμα θα μπορούν να συμμετάσχουν ιδιοκτήτες ακινήτων ή επικαρπωτές ακινήτων (εφόσον το ποσοστό υπερβαίνει το 50% ) επιφάνειας έως 100 τ.μ. με ετήσιο οικογενειακό εισόδημα (φορολογητέο) που δεν ξεπερνάει τα 40.000 ευρώ. Η ακίνητη περιουσία τους δεν μπορεί να υπερβαίνει τα 300.000 ευρώ.
Προφανώς το επιλέξιμο ακίνητο θα πρέπει να δηλωμένο ως κενό στο έντυπο Ε2 (για τα τελευταία 3 χρόνια) ενώ οι ενδιαφερόμενοι δεν θα πρέπει να έχουν λάβει επιδότηση για άλλο πρόγραμμα εξοικονόμησης ενέργειας ή ανακαίνισης τα τελευταία 5 χρόνια.
Η «Πελοπόννησος» και το pelop.gr σε ανοιχτή γραμμή με τον Πολίτη
Η φωνή σου έχει δύναμη – στείλε παράπονα, καταγγελίες ή ιδέες για τη γειτονιά σου.
Ακολουθήστε μας για όλες τις ειδήσεις στο Bing News και το Google News
Από το Δίκτυο
Πού πάνε τελικά οι κάλτσες που χάνονται στο πλυντήριο;
Κι άλλοι AI agents της OpenAI ξέφυγαν από τον έλεγχο τι αποκαλύπτεται
Ο Ναυτικού Ομιλος Πατρών και η Εβελίνα Κουλέτα
Πόσο επικίνδυνα είναι τα πλαστικά παπούτσια τύπου Crocs που φοράς το καλοκαίρι;
Τραβάς λάθος φωτογραφίες με το κινητό σου – πώς να το διορθώσεις με το RAW
Συνάντηση των γυναικών του Συλλόγου «Οι Τρυπιώτισσες» στον Ελαιώνα ΦΩΤΟ
Τι συμβαίνει στο σώμα όταν μειώνεις τη ζάχαρη για 30 ημέρες
Το παραδοσιακό πανηγύρι στο Πλατάνι Ρίου ΒΙΝΤΕΟ-ΦΩΤΟ
