Δυτ. Ελλάδα: Ανάδειξη 2,5 χιλιάδων σημείων σε ψηφιακό μουσείο

image 628649

Η ανάδειξη της ιστορίας και του πολιτιστικού αποθέματος της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας με τη χρήση ψηφιακών και διαδραστικών μέσων αποτελεί το αντικείμενο της σύμβασης που υπέγραψε ο περιφερειάρχης Νεκτάριος Φαρμάκης, χθες με την ανάδοχο του έργου, Space Hellas.

«Το ψηφιακό μουσείο και οι ψηφιακές υπηρεσίες θα αποτελέσoυν την κορωνίδα των δράσεων μας για τα 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση, όχι μόνο για τη Δυτική Ελλάδα, αλλά και σε εθνικό επίπεδο. Είναι ένα παράδειγμα δημιουργικής αξιοποίησης πόρων του ΕΣΠΑ, γι αυτό και είναι στραμμένο στη Δυτική Ελλάδα το ενδιαφέρον του ίδιου του Πρωθυπουργού αλλά και της Προέδρου της Επιτροπής «Ελλάδα 2021». Το αποτέλεσμα θα είναι διαφήμιση για τη χώρα, για το ΕΣΠΑ και φυσικά για τη Δυτική Ελλάδα»  δήλωσε ο περιφερειάρχης κατά την υπογραφή της σύμβασης.

Ο αντιπεριφερειάρχης Διοίκησης Ανδρέας Φίλιας,  αρμόδιος για τον συντονισμό των εκδηλώσεων του ’21, τόνισε ότι πρόκειται για ένα από τα εμβληματικά έργα που αναφέρονται στο παρελθόν, αξιοποιώντας τις δυνατότητες του σήμερα, και θα αποτελέσει παρακαταθήκη στο μέλλον.

Αναλυτικότερα, πρόκειται για τρεις δράσεις που χρηματοδοτούνται με 1,96 εκατ. € από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Δυτική Ελλάδα 2014 – 2020» στο πλαίσιο των έργων «Ανάπτυξη Ψηφιακών Πολιτιστικών Υποδομών».

Σύμφωνα με την σύμβαση σε διάστημα έξι μηνών η ανάδοχος αναλαμβάνει να ολοκληρώσει και να παραδώσει: 1) Ψηφιακό κινητό μουσείο για τον ιδιαίτερο ρόλο της Δυτικής Ελλάδας στην Επανάσταση του 1821, 2)  Ψηφιακές υπηρεσίες και ψηφιακό περιεχόμενο για σημεία ειδικού ενδιαφέροντος που θα είναι διαθέσιμα στο κοινό  με πολυεπίπεδο τρόπο, 3) Περιγραφικό ντοκιμαντέρ για την ιστορία και τον πολιτισμό της Δυτικής Ελλάδας.

 

 

Ακολουθήστε το Pelop.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Γράψτε το σχόλιό σας

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

αυτοκτονια
kalogeropoulos 1
ΕΟΔΥ ΑΠΕ ΜΠΕ 1
εκαβ 1