Δυτική Αχαΐα: 1 στους 3 κλέβει νερό!

image 586768

Σε νέα στρατηγικής σημασίας φάση εισέρχεται το μεγάλο και δισεπίλυτο θέμα της ασύδοτης έως και παράνομης χρήσης νερού στην Δυτική Αχαΐα, αφού παρά τα μέτρα που εδώ και 2 περίπου χρόνια έχει λάβει η δημοτική αρχή και η διοίκηση της ΔΕΥΑ Δυμαίων – με διακοπές παροχών και πρόστιμα σε δημότες – η κατάσταση παραμένει τραγική.

Σύμφωνα με πληροφορίες που περιήλθαν σε γνώση της «Π» και αφορούν όχι στον αρχικό παλιό κλασικό τρόπο, αλλά στον ηλεκτρονικό πλέον έλεγχο καταμέτρησης των ρολογιών ύδρευσης, προκύπτουν στοιχεία τέτοια που εξωθούν τη ΔΕΥΑΔ σε πολιτική αυστηρότερη από ό,τι μέχρι σήμερα.  

Από τα μέχρι τώρα στοιχεία που συλλέχθηκαν -αν και δεν έχει ακόμα ολοκληρωθεί ανάλυσή τους – καταδεικνύεται πως περίπου το 25% με 30% των καταναλωτών πόσιμου νερού κλέβουν με διάφορους τρόπους!

Αλλοι δεν έχουν καθόλου ρολόγια, άλλοι συνειδητά τα έχουν σπασμένα για να μην γράφουν την κατανάλωση και ορισμένοι τα έχουν συνδέσει ανάποδα για να μην αποδίδουν σε αριθμούς την ποσότητα χρήσης.

Οι ίδιες πληροφορίες της «Π» θέλουν τη δημοτική αρχή να μην δείχνει άλλο υπομονή και ανοχή και να ετοιμάζεται για τη λήψη μέτρου, που θα δώσει ένα «μάθημα» σ’ αυτούς που λειτουργούν σε βάρος των πολλών αλλά και των οικονομικών του δήμου και κυρίως της ΔΕΥΑΔ που τη βαραίνουν χρέη 4 εκατ. ευρώ.

Ετσι λοιπόν, με το ασφαλές και αλάνθαστο συμπέρασμα πως 1 στους 3 κλέβει νερό, η ΔΕΥΑΔ εντός των ημερών, συνάπτει σύμβαση με ιδιώτη που θ’ αναλάβει το τιμωρητικό έργο των «κακών» δημοτών.

Πέραν του ξηλώματος των ρολογιών που επέρχεται, έχει ήδη αποφασιστεί πως σε περίπτωση παρεμπόδισης του συνεργείου θα δίδεται εντολή για διαδικασία αυτοφώρου.  

ΜΠΑΙΝΕΙ ΕΡΓΟΛΑΒΟΣ ΔΙΑΚΟΠΩΝ                    

Στις αρχές της εβδομάδας η διοίκηση της ΔΕΥΑ Δυμαίων θα συνάψει σύμβαση με εργολάβο διακοπών, αφού το προσωπικό της δεν επαρκεί για μία τέτοια υπηρεσία. Το ιδιωτικό  συνεργείο θα πηγαίνει σε νοικοκυριά, ρολόι – ρολόι, θα κόβει την παροχή, θα επιβάλλει χρηματικό πρόστιμο 300 ευρώ, θα επιδίδει ειδοποιητήριο να προσέλθει στη ΔΕΥΑΔ να διακανονίσει την όλη υπόθεση, πληρώνοντας εκτός αυτού την επανασύνδεση αλλά και το ρολόι αν πρέπει να μπει άλλο. «Δεν πάει  αυτό σύστημα άλλο. Δεν μπορεί να θέλουν όλοι νερό, να τρέχουμε για γεωτρήσεις, χλωριωτές και συνδέσεις με το φράγμα και κάποιοι να κλέβουν» λένε στελέχη της δημοτικής επιχείρησης, έτοιμα για «πόλεμο». Οι ηλεκτρονικοί έλεγχοι στους μετρητές έχουν φτάσει σε ποσοστό περίπου 80% και αναμένεται να ολοκληρωθούν μέσα στο Μάιο.                                  

          

Του ΔΗΜΗΤΡΗ ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟΠΟΥΛΟΥ

triadafilop@pelop.gr

Ακολουθήστε το Pelop.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Γράψτε το σχόλιό σας

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ