Δυτική Αχαΐα: Αδιάψευστο παρασκήνιο με…πολλούς αστερίσκους

Οι τρεις αντιμαχόμενες πλευρές, στην Δυτική Αχαΐα, αντέδρασαν διαφορετικά στο αποκαλυπτικό δημοσίευμα της «Π» ότι, πολύ πιθανά, η εκλογική μάχη του 2023 θα δοθεί ανάμεσα σε Μυλωνά και Αλεξόπουλο, αφού κυοφορείται συμφωνία δημοτικής αρχής και αξιωματικής αντιπολίτευσης ενιαία παράταξη στις κάλπες.

Δυτική Αχαΐα

«Δυνατό κρότο» έκανε στην Δυτική Αχαΐα, το ολοσέλιδο δημοσίευμα της εφημερίδας «Πελοπόννησος» της προηγούμενης Κυριακής, που έφερνε στο φως της δημοσιότητας – για πρώτη φορά – τα όσα διαδραματίζονται στο παρασκήνιο, κυρίως, ενόψει των Δημοτικών Εκλογών του 2023.
Στο ερώτημα, δε, γιατί τόσος θόρυβος περί τεκταινόμενων που αποτελούν κάτι σαν «κοινό μυστικό», η απάντηση και ταυτόχρονα η εξήγηση, έχει να κάνει με την νοοτροπία που υπάρχει στην κοινωνία της Κάτω Αχαΐας και γύρω Κοινοτήτων, πώς ότι συζητείται καθημερινά θα μένει πάντα σε επίπεδο καφενείου άντε σε επίπεδο χωριού, αγνοώντας τον ρόλο των ΜΜΕ (ρεπορταζιακά – αποκαλυπτικά) και πιστεύοντας έτσ ότι τίποτε δεν γίνει ευρύτερα γνωστό και άρα…θα κρατηθεί κρυφό, μέχρις ότου κάποιοι εκ των πρωταγωνιστών των τοπικών αυτοδιοικητικών πραγμάτων αποφασίσουν να το δημοσιοποιήσουν.

Οι τρεις αντιμαχόμενες πλευρές, ωστόσο, αντέδρασαν εντελώς διαφορετικά, στο δημοσίευμα ότι, πολύ πιθανά, η εκλογική μάχη του Οκτωβρίου θα δοθεί ανάμεσα στον νυν δήμαρχο Σπύρο Μυλωνά και τον τέως δήμαρχο Ωλενίας Γρηγόρη Αλεξόπουλο, αφού στο βάθος του χρόνου – και σίγουρα μέχρι το καλοκαίρι – κυοφορείται συμφωνία της δημοτικής αρχής και της αξιωματικής αντιπολίτευσης για τη δημιουργία μιας νέας μεγάλης ενιαίας παράταξης, που θα κατέβει στις κάλπες.

Στο «στρατόπεδο» Μυλωνά – όπως είναι σε θέση να γνωρίζει η «Π» – αρχικά δημιουργήθηκε μεγάλη αναταραχή. Πολλοί, απορώντας για το πως διέρρευσαν οι προχωρημένες συζητήσεις και η «υπόγεια συμφωνία» με τον τους κ.κ. Νικολάου και Λιάκο της αντιπολίτευσης, ζητούσαν να διαψεύσει η ομάδα το δημοσίευμα της «Π»! Ωστόσο, επικράτησε η λογική έναντι της «πολιτικής κουτοπονηριάς», με επικρατούσα την άποψη: «Από την στιγμή που τα πολλά από τα αναγραφόμενα είναι βάσιμα, άρα ουδείς λόγος υπάρχει να επιδεικνύεται τρέλα…», και με την υπενθύμιση πως: «Το δημοσιογραφικό μάτι, είναι ανάγκη να γίνει κατανοητό, ότι υπάρχει και βλέπει τα πάντα, οπότε όλοι θα πρέπει να ξεφύγουν από την εσφαλμένη νοοτροπία…του χωριού»!.

Η δημοτική αρχή, φρόντισε όμως να διασκεδάσει και τις διαρροές της άλλης πλευράς για «απώλειες προσώπων σε σχέση με το 2019» (που έγραψε η «Π»), αποσαφηνίζοντας πως αυτές είναι μόνο οι γνωστές και καταγεγραμμένες με ονοματεπώνυμο και αφορούν μόνο στους δημοτικούς συμβούλους, Καμπέρο, Μπουχέλο και Καραντζά. Ανταποδίδει, μάλιστα, τα «πυρά» στην απέναντι όχθη, και θέλοντας να πετάξει από πάνω της τον «μανδύα» των απωλειών και ενός ηττοπαθούς σκηνικού, σημειώνει, με πολιτικό νόημα : «Ο κ. Αλεξόπουλος εκφράζει το παλιό ΠΑΣΟΚ. Αυτό που θα καταφέρει είναι να μεταφέρει στην Δυτική Αχαΐα την ήττα του το 2019 από τον Πελετιδη στην Πάτρα. Όπως συνέβη, πριν μερικά χρόνια και με τον υποψήφιο δήμαρχο Δ .Κατσικόπουλο, που ηττήθηκε από τον Δημαρά στην Πάτρα και μετά δεν τα κατάφερε ούτε ως υποψήφιος δήμαρχος στα Καλάβρυτα», ήταν το σχόλιο στην «Π» στελέχους πολύ κοντά στον δήμαρχο.

Σάκης Γκοτσούλιας: «Η προσπάθειά μου είναι ενωτική και όχι διχαστική»

Η αναφορά της «Π», ωστόσο, στο όνομα του υποστηρικτή του και παλιού επί σειρά ετών δημάρχου Δύμης Σάκη Γκοτσούλια, έκανε τον τελευταίο να σπάσει τη σιωπή του. Σε μακροσκελή επιστολή του στην «Π», μεταξύ άλλων αναφέρει: «Η προσπάθειά μου πάντα είναι ενωτική και όχι διχαστική. Την δύναμή μου την αντλώ πάντα από την κοινωνία, χωρίς καμία θεσμική ιδιότητα αλλά με παρακαταθήκη την κοινωνική μου διαδρομή, υπηρετώντας τους πολίτες και αναγνωρίζοντας και λάθη και παραλείψεις μου επί 30 χρόνια. Η αναφορά ότι η πλευρά του κ. Μυλωνά υποβαθμίζει την στήριξη μου στην ενδεχόμενη υποψηφιότητα του Γρηγόρη Αλεξόπουλου, αυτοαναιρείται γιατί 3 χρόνια πριν ήταν καθοριστική για την εκλογή του, όταν αναφερόταν, με διθυραμβικά σχόλια και εγκώμια, στο πρόσωπό μου. Αχαριστία, αγνωμοσύνη ή αμνησία; Εχει διερωτηθεί γιατί ξηλώθηκε νωρίς η συνεκτικότητα της παράταξης – η οποία προήλθε από κοινή μας συνεργασία, ποιά λάθη έγιναν και γιατί δεν διορθώθηκαν με ευθύνη του εγκαίρως και εξωθεσμικοί παράγοντες αλλοίωναν θέσεις στο πρόγραμμα για πολιτικές αλλαγές σε κρίσιμα ζητήματα; Τα λόγια έμειναν στα χαρτιά, ήθος, αξιοπρέπεια, ακεραιότητα και κυρίως η κάθαρση που επικαλέστηκε μπήκαν στο χρονοντούλαπο της ιστορίας».

Για την αναφορά της «Π» σε κοινή κάθο δημοτικής αρχής – αξιωματικής αντιπολίτευσης, ο κ. Γκοτσούλιας υιοθετώντας την, σημειώνει:«Γράφει στα παλαιότερα των υποδημάτων του την εντολή που πήρε από τον λαό. Τον προκαλώ να κοινοποιήσει επιστολές προς την Οικονομική Υπηρεσία του Δήμου που ζητουσε να τακτοποιηθούν ζητήματα κακοδιαχείρισης. Δηλαδή, η προεκλογική αναφορά όλα στο φως, την αντικατέστησε όλα στο σκοτάδι».

Σχόλιο επιφύλασσε ο Σ. Γκοτσούλιας και για την αναφορά της «Π», για δυσαρέσκεια της ΔΕΕΠ ΝΔ Αχαΐας στην επιλογή του υπέρ του κ. Αλεξόπουλου: «Τί σχέση έχει ο δήμαρχος, ο οποίος διατρανώνει ότι είναι ιδρυτικό στέλεχος του ΠΑΣΟΚ και εμπλέκεται σε θέματα μιας άλλης παράταξης; Εκτός κι αν εχει προσβάσεις και στην παράταξη μας, να μάς το πει να τον εγγράψουμε, ως φίλο του κόμματος. Η κομματική μου διαδρομή είναι αποδεδειγμένη, αναγνωρισμένη και μη αμφισβητούμενη επί 40 χρόνια. Χρειάζονται χαμηλοί τόνοι και σεβασμό, για την πολυετή προσφορά μου».

Χρήστος Νικολάου: «Τεράστια ευθύνη για όλους…»

Με επιστολή του στην «Π», θέλησε να παρέμβει στις αποκαλυπτικές εξελίξεις για τα προεκλογικά πράγματα, ο πρώην δήμαρχος Δυτικής Αχαΐας Χρήστος Νικολάου. Χωρίς καν να διαψεύδει τα περί προχωρημένων συζητήσεων αυτού και του διαδόχου του Φ. Λιάκου με τον Σπ. Μυλωνά για κοινή κάθοδο στις εκλογές, αλλά και τα περί αμφισβήτησης του κ. Λιάκου, μετά αποτροπής για αυτόνομη κάθοδό του στις εκλογές του 2023, ο κ. Νικολάου ένιωσε απλά την προσωπική ανάγκη να πει δημόσια: «Η πρωτοφανής, ανοικτή, δημοκρατική και εκλογική διαδικασία που αναδείχθηκε επικεφαλής της παράταξής μας ο Φίλιππας Λιάκος, αποτελεί τεράστια ευθύνη για όλους μας. Σεβόμενος τα αποτελέσματα, δεν έχω παρεκκλίνει από τη δήλωσή μου προς τα πρόσωπό τον σέβομαι, τον εκτιμώ και βρίσκομαι στο πλευρό του και στις αποφάσεις που ο ίδιος λαμβάνει καθημερινά».

Φίλιππος Λιάκος: «Παραπολιτικοί «νάνοι» επιχειρούν να πετάξουν μπόι»

Μέσω της «Π», έστειλε μηνύματα με πολλούς αποδέκες, ο εκ των βασικών «παικτών» των αυτοδιοικητικών εξελίξεων στην Δυτική Αχαΐα – νυν αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης Φίλιππας Λιάκος, ο οποίος φαίνεται να είναι ο μόνος που δεν θεωρεί δεδομένη την κάθοδο Αλεξόπουλου, προσδοκά δε – όπως λέγεται από το περιβάλλον του – σε στήριξη των πρώην δημάρχων Σ. Γκοτσούλια και Χ. Νικολάου. Σε επιστολή του, προς την εφημερίδα, εκτός των άλλων, αναφέρει: «Πολιτική αθλιότητα, μεταξύ εκείνων που βολεύονται από την υφιστάμενη κατάσταση στα δημοτικά πράγματα και ξεβολεύονται από την αλλαγή που είναι αποφασισμένη να επιφέρει η παράταξή μας. Ψευδόμενοι παραπολιτικοί «νάνοι» επιχειρούν, απελπισμένα, να πετάξουν μπόι και ισχυρίζονται συμφωνία για κοινή εκλογική κάθοδο με τον δήμαρχο. Με ψυχραιμία το διαψεύδουμε, με γνήσια ευχαρίστηση, διότι διαπράττουν την ανοησία να αποκαλύψουν εμμέσως ποιοι έχουν συμφέρον από ευσεβείς πόθους. Η φτηνή, ανήθικη τακτική τους είναι χαρακτηριστική του πανικού που τους έχει καταβάλει. Με αυτοϋποβιβασμό σε ρατσιστική «επιχειρηματολογία» ότι η σωματική διάπλαση του Φ. Λιάκου θα εμποδίσει υποχρεώσεις που απορρέουν από τον θεσμικό ρόλο ενός δημάρχου, τον ανορθώνουν, παραδέχονται και τον αναγνωρίζουν ως τον επόμενο δήμαρχο. Στην παρασκηνιακή «ευθύτατη αμφισβήτηση» από τον Χ. Νικολάου, με πλατύ χαμόγελο, υπενθυμίζουμε ότι είναι το μέλλον της παράταξης και κρατά στα χέρια του τη σκυτάλη. Ευγνώμονες για τον πολιτικό εκφυλισμό τους.Μάς δυναμώνουν.Θα ήταν χρήσιμη μια αναδρομή σε αυτά, όταν σε μερικούς μήνες θα πέφτετε με πάταγο…»!

Ακολουθείστε τις ειδήσεις του pelop.gr στο

Γράψτε το σχόλιό σας

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments