Δυτική Αχαΐα: Εκπέμπει SOS ο Βιολογικός – Αυξημένες συγκεντρώσεις αμμωνιακού αζώτου

Επιστολή από τον Πολιτιστικο Σύλλογο Αλισσαίων «Πείρος» στον Δήμαρχο Δυτικής Αχαΐας Σπύρο Μυλωνά, αλλά και τον Πρόεδρο της ΔΕΥΑΔ Παναγιώτη Πουλίδα για τις μετρήσεις στον βιολογικό καθαρισμό.

Δυτική Αχαΐα: Εκπέμπει SOS ο Βιολογικός - Αυξημένες συγκεντρώσεις αμμωνιακού αζώτου Φωτογραφία αρχείου.

Σε ανακοίνωση του ο Πολιτιστικός Σύλλογος Αλισσαίων «Πείρος» Δυτικής Αχαΐας αναφέρει: «Σύμφωνα με τις τελευταίες μετρήσεις που έγιναν παρατηρήθηκαν υψηλές συγκεντρώσεις αμμωνιακού αζώτου που σημαίνει ότι η επαναληψιμότητα του φαινομένου θα δημιουργήσει κίνδυνο για τα ψάρια και συνθήκες ευτροφισμού που θα βλάψουν όλους τους θαλάσσιους οργανισμούς.

Αυτό συμβαίνει γιατί δεν γίνεται σωστή επεξεργασία από τον βιολογικό.Ένα ακόμα πρόβλημα είναι ο αγωγός ομβρίων της Κάτω Αχαΐας που τώρα το καλοκαίρι βέβαια δεν επηρεάζει όσο την χειμερινή περίοδο. Είναι ένα χρόνιο πρόβλημα για την περιοχή που καμία δημοτική αρχή δεν έχει λάβει σοβαρά για να γίνουν οι απαραίτητες ενέργειες και να επιλυθεί το πρόβλημα.

Πρέπει η δημοτική αρχή να κάνει μελέτη προγραμματισμού σε μελλοντικό πρόγραμμα ΕΣΠΑ ώστε να φτιαχτεί αυτό το σοβαρό πρόβλημα του αγωγού των ομβρίων της Αχαιας. Βέβαια ο βιολογικός καθαρισμός παρόλα τα προβλήματα που έχει στην λειτουργία του δεν ευθύνεται πάντα σε όποιο πρόβλημα δημιουργείται στην θάλασσα και όπως μιλήσαμε με υπηρεσιακούς παράγοντες από την διεύθυνση περιβάλλοντος υπάρχουν και άλλοι παράγοντες που μπορεί κατά καιρούς να επηρεάζουν.

Καθώς και εμείς σαν σύλλογος κατά καιρούς έχουμε δεχτεί ανώνυμες καταγγελίες για ανάλγητους πολίτες που επιβαρύνουν την θαλάσσια περιοχή. Εμείς είμαστε ανοιχτοί σε όποιον έχει σοβαρά στοιχεία να μας υποδείξει όποιον ασυνείδητο πολίτη προσπαθεί να επιβαρύνει την θάλασσα με οποιονδήποτε τρόπο. Εμείς είμαστε πάντα παρόν θεσμοθετημένα σαν Σύλλογος και κάνουμε τις απαραίτητες ενέργειες σε όποιο πρόβλημα προκύψει στις αρμόδιες αρχές και βαδίζουμε ανάλογα με τις απαντήσεις που λαμβάνουμε από τις υπηρεσίες αλλά και κάθε πολίτης έχει δικαίωμα να κάνει ότι ενέργειες θεωρεί σωστές για να προασπίσει το συμφέρον του.

Το επόμενο διάστημα περιμένουμε να λάβουμε και τις νέες μετρήσεις από το βιολογικό όπως δεσμεύτηκαν να γίνουν μέσα στον Ιούνιο και να ενημερώσουμε τους κατοίκους».

Ακολουθήστε το Pelop.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις και τα νέα απο την Πάτρα

Για ακόμη περισσότερα νεα από την Πάτρα, την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, μπείτε στην ροή ειδήσεων του pelop.gr

Γράψτε το σχόλιό σας

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πάτρα - Υπόθεση Πισπιρίγκου: Πώς θα προσπαθήσει να ανατρέψει το πόρισμα για Μαλένα και Ίριδα
Αεροδρόμιο Αράξου: Εκτός απροόπτου περνά σε ιδιώτη
Αχαΐα: Νέες απάτες με λεία χιλιάδες ευρώ - Πως εξαπάτησαν τα θύματα
Πάτρα: Δράμα ηλικιωμένης σε κεντρική συνοικία ανακαλύφθηκε τυχαία – Πως θα βοηθηθεί