Δυτική Αχαΐα: Επέκταση της διώρηγας Πηνειού ζητά ο Δριβίλας

image 607711

Με επιστολή του προς τον περιφερειάρχη Ν. Φαρμάκη ο περιφερειακός σύμβουλος της αντιπολίτευσης Δημήτρης Δριβίλας παρεμβαίνει υπέρ του πρωτογενούς τομέα του εύφορου κάμπου της Δυτικής Αχαΐας, με σημαντικά πλεονεκτήματα για γεωργικές εκμεταλλεύσεις και βασική οικονομική δραστηριότητα σε σύγχρονες καλλιέργειες και κτηνοτροφία, επαναφέροντας τις συνεχώς αυξανόμενες

ανάγκες σε νερό σε σχέση με την επέκταση της Διώρυγας του Φράγματος Πηνειού, ως τη μοναδική λύση για την αντιμετώπιση του προβλήματος. «Δυστυχώς, χρόνια τώρα, έχει γίνει σημείο αντιπαράθεσης μεταξύ Αχαιών – Ηλείων. Φυσικά δεν θα ήταν ορθό να στερηθεί το πολύτιμο αγαθό από τους παραγωγούς της Ηλείας. Είναι όμως απαραίτητο να πραγματοποιηθούν εργασίες εκσυγχρονισμού και βελτίωσης του υπάρχοντος δικτύου ώστε να ελαχιστοποιηθούν οι απώλειες νερού που μένει ανεκμετάλλευτο και χύνεται στη θάλασσα και τότε το διαθέσιμο νερό του ταμιευτήρα θα υπερκαλύπτει τις ανάγκες της Ηλείας.

Το έργο είναι ζωτικής σημασίας για τη Δυτική Αχαΐα κι από αυτό εξαρτάται το μέλλον των ανθρώπων της περιοχής που έχουν επενδύσει στον πρωτογενή τομέα. Πρέπει να ενώσει τους ανθρώπους των δύο κάμπων αφού οι αγωνίες τους και τα προβλήματά τους είναι κοινά. Με τη βοήθεια σύγχρονων τεχνολογικών μεθόδων και καλών πρακτικών την ορθολογικής αξιοποίησης θα επιτευχθεί η άρδευση και των δυο κάμπων» τονίζει ο κ. Δριβίλας και ρωτά τον  περιφερειάρχη για το χρονοδιάγραμμα περάτωσης των μελετών, εάν προτίθεται να εντάξει το έργο στο νέο ΕΣΠΑ ή το Ταμείο Ανάκαμψης και ποιο είναι το σχέδιό του για την άρδευση της Δυτικής Αχαΐας.

Ακολουθήστε το Pelop.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Γράψτε το σχόλιό σας

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

καντινες
ΓΙΑΤΡΟΣ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ
pizap 73