Δυτική Αχαΐα: Έρχονται χειροπέδες για το νερό – “Θα απαιτηθούν αυτόφωρα, δεν γίνεται αλλιώς”

Δεν λείπουν και οι περιπτώσεις κρυφών παροχών που επίσης έχει «ξετρυπώσει» η ΔΕΥΑΔ.

ΔΕΥΑΔ

Oύτε βήμα πίσω δεν κάνει η δημοτική αρχή της Δυτικής Αχαΐας και η διοίκηση της ΔΕΥΑ Δυμαίων, από την απόφασή της να δράσει κατά των κακοπληρωτών καταναλωτών πόσιμου νερού και να φέρει πολλούς όλο και πιο κοντά σε μία νοοτροπία κόντρα σε χαριστικές, που κοστίζουν και οδηγούν τον Δήμο σε τραγικά οικονομικά αδιέξοδα, αδύναμο ν’ ανταπεξέλθει σε πληρότητα, ποιότητα και θεραπεία βλαβών.

Με βάση τα νεότερα στοιχεία που έχει στη διάθεσή της η «Π», οι δύο ιδιώτες εργολάβοι της ΔΕΥΑΔ, ήδη έχουν προβεί σε διακοπές υδροδότησης, στην Κάτω Αχαΐα και σε πολλά χωριά, πηγαίνοντας κλιμακωτά από τους οφειλέτες πολλών και μέχρι 400 ευρώ, εκ των οποίων αρκετά στον οικισμό των Τσιγγάνων.
Στους κόλπους της ΔΕΥΑΔ, έντονα ακούγεται, πως μέσα από τους μέχρι τώρα ενδελεχείς ελέχγους έχουν εντοπιστεί περιπτώσεις που απαιτούν τη συνδρομή της Αστυνομίας, για αυτόφωρο.

Πιο συγκεκριμένα, από την Τρίτη θα γίνουν επεμβάσεις και θα μπουν χειροπέδες σε δημότες – καταναλωτές οι οποίοι έχει διαπιστωθεί πως έχουν κάνει παρεμβάσεις στο δίκτυο ύδρευσης, είτε επαναλειτουργώντας αυθαίρετα κομμένα ρολόγια, είτε κάνοντας χρήση παροχών πόσιμου νερού για άρδευση καλλιεργειών. Δεν λείπουν και οι περιπτώσεις κρυφών παροχών που επίσης έχει «ξετρυπώσει» η ΔΕΥΑΔ.

«Θα απαιτηθούν τα αυτόφωρα, δεν γίνεται αλλιώς στην Αχαγιά και πιο έξω. Τελείωσε το πράγμα αυτό…» έλεγε χαρακτηριστικά στην «Π» στέλεχος της ΔΕΥΑΔ.
Τα οικονομικά της δημοτικής επιχείρησης παραμένουν κατά συνέπεια απελπιστικά αθεράπευτα – ξεπερνώντας σε προμήθειες, έργα και ρευματοδότηση τα 4 εκατ. ευρώ – γι’ αυτό και η δημοτική αρχή αναμένεται να ξεκινήσει επαφές σε υπουργεία προκειμένου να διασφαλίσει έκτακτη οικονομική στήριξη, μήπως και την διασώσει.
Μόλις προχθές, η ΔΕΥΑΔ δέχθηκε δανεισμό από τον Δήμο, ύψους μόλις 65.000 ευρώ, για τρέχουσες ανάγκες της, αφού νόμος του κράτους έδωσε αυτό το δικαίωμα, με χρονικό περιθώριο τις 30 Ιουνίου.

ΕΥΔΕ: Επιβεβαιώνει δολιοφθορά σε βάνες του Δήμου – Διαχωρίζει το Φράγμα

Σχετικά με το πρωτοσέλιδο της «Π» με τίτλο «Σαμποτάζ στο Φράγμα!», η αν. προϊσταμένη της ΕΥΔΕ Πελοποννήσου – Δυτ. Ελλάδος Ακριβή Χάραρη, προς αποφυγήν παρερμηνειών, αφού επιβεβαιώνει ότι «οι αναφερόμενες βάνες στις οποίες διαπιστώθηκε η δολιοφθορά ανήκουν στο εσωτερικό δίκτυο του Δήμου Δυτ. Αχαΐας», διευκρινίζει πως «δεν σχετίζονται με το έργο του φράγματος και καμία ζημιά ή δολιοφθορά δεν έγινε στα έργα του φράγματος ή σε οποιοδήποτε άλλο τμήμα του έργου».

αρχείο λήψης 25 Προς αποφυγήν οποιασδήποτε ανησυχίας χιλιάδων χρηστών του νερού του φράγματος και του διυλιστηρίου Αστερίου ανατέθηκε σε τριμελή επιτροπή επιβλεπόντων του έργου (Τριανταφυλλιά Ζαμπάρα, Χρήστο Γιαννόπουλο, Λάμπρο Σωμάκο) η διερεύνηση του εν λόγω περιστατικού, που κατέληξε στα παραπάνω. Είναι απαραίτητο να αποσαφηνιστεί ότι η «Π» πως ουδέποτε στο ρεπορτάζ αναφέρθηκε δολιοφθορά σε βάνες του φράγματος, αλλά μόνο του Δήμου. Θεωρεί ωστόσο ότι το παραβατικό αυτό συμβάν δεν είναι ξένο με την περίοδο σύνδεσης της περιοχής με το φράγμα, υποδομή που παράλληλα με το έργο της δημοτικής αρχής έχουν ενοχλήσει επιτήδειους.

Ακολουθήστε το Pelop.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Γράψτε το σχόλιό σας

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ