Δυτική Αχαΐα: Η Τροχαία σβήνει κλήσεις σε αγρότες! Κατανόηση από την τοπική ηγεσία της ΕΛΑΣ

Ο κ. Βεσκούκης ενημέρωσε τους 10 αγρότες που έλαβαν κλήσει ενώ κοινούνταν με τρακτέρ στην Εθνική Οδό Πατρών-Πύργου να μεταβούν στην Τροχαία Πατρών για να τους αφαιρεθεί το πρόστιμο.

Δυτική Αχαΐα: Η Τροχαία σβήνει κλήσεις σε αγρότες! Κατανόηση από την τοπική ηγεσία της ΕΛΑΣ Πρόστιμα σε αγροτικά οχήματα στον εθνικό

Εντύπωση προκάλεσε ανακοίνωση του αντιδημάρχου Αγροτικής Ανάπτυξης Δυτικής Αχαΐας και προέδρου του Αγροτικού Συλλόγου Γιώργου Βεσκούκη, η οποία πραγματικά εξέπληξε, καθώς δεν έχει καταγραφεί ποτέ στο παρελθόν.

Συγκεκριμένα, ενημέρωνε «τους 10 αγρότες, που έλαβαν κλήση, ενώ κινούνταν με τρακτέρ και μετέφεραν αγροτικά προϊόντα στην Εθνική Οδό Πατρών-Πύργου, να μεταβούν στην Τροχαία Πατρών για να τους αφαιρεθεί το πρόστιμο»!

Ούτε λίγο – ούτε πολύ έκανε λόγο για… σβήσιμο κλήσεων, με τον ίδιο να εξηγεί στην «Πελοπόννησο»: «Ειλικρινά δεν γνωρίζω με ποιανού εντολή έβγαινε η Τροχαία κι έγραφε τρακτέρ συναδέλφων, με το αιτιολογικό ότι απαγορεύεται να κινούμαστε στην Πατρών-Πύργου, όμως ευτυχώς, τελικά, τόσο ο Αστυνομικός Διευθυντής Αχαΐας, όσο και ο Διοικητής της Τροχαίας , έδειξαν ευελιξία και κατανόηση και – κυρίως- κατάλαβαν ότι δεν υπήρχε άλλος τρόπος για να κινηθούν οι συνάδελφοι προς τις εργασίες τους».

Και συννέχισε: «Οι συνάδελφοι, που έφεραν όλα τα απαραίτητα έγγραφα, διπλώματα, ασφάλειες κ.λπ., δεν έκαναν κάποια παράνομη είσοδο στην Εθνική Οδό. Πήγαιναν, μάλιστα, με ταχύτητα 50χλμ. σε έναν δρόμο που το ανώτατο όριο είναι τα 80χλμ. Πώς αλλιώς να πάμε π.χ. από τα Καρέικα στο Λάππα; Υπάρχει άλλος δρόμος; Πώς να κινηθούμε από την Κάτω Αχαΐα προς το Βουπράσιο; Υπάρχει άλλος παράδρομος; Το να μπούμε σε αυτοκινητοδρόμους και να μας γράψουν το καταλαβαίνουμε. Σε μια τέτοια Εθνική Οδό όμως, που ήταν όλα αυτά τα χρόνια σαν καρόδρομος, ποιος ευθύνεται; Οι αγρότες; Γιατί να πληρώσουν 200 ευρώ άδικα;».

Ο πρόεδρος των αγροτών Δυτικής Αχαΐας – μέσω της «Π» – ευχαρίστησε και πάλι δημόσια τους κ. Τσάτσαρη και Ντεμίρη για τη στάση τους και ευχήθηκε ότι με τη δημιουργία του νέου αυτοκινητοδρόμπου Πατρών-Πύργου θα πάψουν να υφίστανται παρόμοια προβλήματα και θα διευκολυνθεί η ζωή των κατοίκων. Πάντως, άφησε στο τέλος κι ένα υπονοούμενο ότι «εμείς δεν αποκλείουμε κινητοποιήσεις, αν ξαναγράψουν τα μέλη μας στο μέλλον».

Πληροφορίες της «Π» από την ΕΛΑΣ έκαναν λόγο ότι οι αστυνομικοί προχώρησαν στη βεβαίωση των προστίμων μετά από καταγγελίες αυτοκινητιστών στων οποίων την εργασία προφανώς δημιουργήθηκαν προβλήματα. Οι ίδιοι κύκλοι σχολίαζαν επίσης ότι η ταχύτητα των τρακτέρ δεν ξεπερνούσε τα 30-40χλμ!

Διαβάστε επίσης:

«Ο μπαμπάς σκότωσε τη μαμά», φώναζε η κόρη της 40χρονης που δολοφονήθηκε στο Μενίδι

Μητσοτάκης για Τουρκία: «Aυστηρά οριοθετημένες οι κόκκινες γραμμές μας», τι είπε για θαλάσσια πάρκα και Βόρεια Μακεδονία

Καιρός: Δύσκολο 5νθήμερο από σήμερα, ζέστη και αφρικανική σκόνη, η πρόγνωση για την Πάτρα

Κρήτη: Τρεις αγνοούμενοι σε ναυάγιο με μετανάστες, 42 διασώθηκαν, σε εξέλιξη οι έρευνες

Σλοβακία – Δολοφονική επίθεση: Ποια η κατάσταση του Πρωθυπουργού Ρόμπερτ Φίτσο

Ακολουθήστε μας για όλες τις ειδήσεις στο Bing News και το Google News

pelop Google news bing news pelop


ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ