Δυτική Αχαΐα: Κίνηση – πρόκληση από τους Ασκούνη-Ορδίτη σε Λιάκο

image 634525

Στασιμότητα παρατηρείται στην «κούρσα» διαδοχής του τ. δημάρχου Χρ. Νικολάου, αφού οι εξελίξεις στο εσωτερικό της ομάδας «Συνεργασία Δυμαίων Πολιτών» μετά την ολομέλεια των κεντρικών μελών του, δείχνουν σαν να έχουν σταματήσει το ρολόι του χρόνου, με τους τρεις διεκδικητές της αρχηγίας να κάνουν βήματα «σημειωτόν».

Χωρίς κανείς να ξέρει ποιο ακριβώς θα ‘ναι το επόμενο βήμα που θα οδηγήσει στην ανάδειξη του ενός και στην στήριξή του από τους άλλους δύο, μόνο παρασκηνιακές κινήσεις φαίνεται να γίνονται, οι οποίες και περιορίζονται σε ατομικές επαφές αυτών με δημοτικά στελέχη και πολίτες.

Ωστόσο, αν και δεν ανακοινώθηκε, πληροφορίες της «Π», θέλουν τους υποψήφιους επικεφαλής Νίκο Ασκούνη, Φίλιππα Λιάκο και Αλέκο Ορδίτη να συναντήθηκαν προ ημερών, να εξέφρασαν ένα κοινό πολιτικό πνεύμα και να κατέληξαν σε πολλαπλώς ερμηνευόμενη κίνηση  αλλά με άγνωστη τελική σκοπιμότητα.

Οι κ.κ. Ασκούνης και Ορδίτης, ακούγοντας τον κ. Λιάκο να υποστηρίζει ότι έχει μαζί του πάνω από 80 πρόσωπα, που είναι έτοιμα να συμπορευθούν μαζί του, όπως και ανεπίσημα δημοσκοπικά στοιχεία που το δείχνουν σε ποσοστά άνω του 40%, του ζήτησαν να…«προχωρήσει και να τους αποδείξει αυτά που λέει» δίνοντάς του προθεσμία ολίγων ημερών η οποία οσονούπω εκπνέει.

Ωστόσο, ο κ. Λιάκος που πράγματι δείχνει αποφασισμένος να τραβήξει μπροστά και να διαδεχθεί τον σημερινό του αρχηγό, δεν θέλει να ξεκαθαρίσει ακόμα πλήρως τη στάση του, κάτι που από άλλους εξηγείται ως αποτέλεσμα «δεύτερων σκέψεων» που ο ίδιος κάνει και για ορισμένους ότι αναμένει και νέα ευρήματα μέτρησης της κοινής γνώμης που εξελίσσεται και ολοκληρώνεται στις 3 – 4 Ιουνίου.              

                                                        

Του ΔΗΜΗΤΡΗ ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟΠΟΥΛΟΥ

triadafilop@pelop.gr

Ακολουθήστε το Pelop.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Γράψτε το σχόλιό σας

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

limeniko mpouka louomenoi
mourikis
farmakis 3
FB IMG 1627752110641