Δυτική Αχαΐα: «Κλειστές» πολυσύχναστες παραλίες λόγω πυρκαγιάς

Ο αντιδήμαρχος Κώστας Ταπεινός, και ο διοικητής του ΑΤ Κάτω Αχαΐας Χρήστος Λαμπρόπουλος, τοποθέτησαν κώνους και κορδέλες σε διάφορα επίφοβα οδικά περάσματα στη Δυτική Αχαΐα.

ΚΑΛΟΓΡΙΑ ΚΛΕΙΣΤΗ

Συναγερμός σήμανε, από νωρίς χθες το πρωί, στην Πολιτική Προστασία της Δυτικής Αχαΐας, λόγω του υψηλού βαθμού επικινδυνότητας που οδήγησε τον Δήμο στο να ζητήσει τη συνδρομή της αστυνομίας, για να εφαρμόσει μέτρα, προβλεπόμενα, σε τέτοιες καταστάσεις.

Με «πλοηγό» την Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου της Κυβέρνησης για απαγορευτικό κάθε μετακίνησης ή παραμονής σε περιοχές «Νατούρα», δάση, εθνικούς δρυμούς και άλση, ο αντιδήμαρχος Κώστας Ταπεινός, μαζί με τον διοικητή του ΑΤ Κάτω Αχαΐας Χρήστο Λαμπρόπουλο, «αιφνιδίασαν» όταν εθεάθησαν να τοποθετούν κώνους και κορδέλες σε διάφορα επίφοβα οδικά περάσματα, ακόμα και προς δημοφιλείς – πολυσύχναστες παραλίες, όπως η Καλόγρια, το Κουνουπέλι και το Γιαννισκάρι.

Κάποιες αρχικές διαμαρτυρίες επαγγελματιών σ’ αυτές, υποχρέωσαν τον κ. Ταπεινό να τους ενημερώσει προσωπικά. «Δεν γίνεται διαφορετικά. Είμαστε όλοι στο τρέξιμο, για να μην τρέχουμε μετά. Είναι πολύ επικίνδυνες οι μέρες» είπε στην εφημερίδα «Πελοπόννησος».

Ο δήμαρχος Δυτικής Αχαΐας Σπύρος Μυλωνάς χρειάστηκε να δηλώσει: «Κάνω έκκληση σε συνδημότες και επισκέπτες ν’ αποφύγουν το μπάνιο στις εν λόγω περιοχές. Οι ανησυχίες για ενδεχόμενες πυρκαγιές οδήγησαν στις απαγορεύσεις. Ας στερηθούμε για λίγες ημέρες αυτές τις υπέροχες παραλίες και εξαίρετες θάλασσες. Αυτή τη στιγμή προέχει η προστασία των δασικών μας οικοσυστημάτων, παραλιακών, ορεινών και ημιορεινών».

Η Καλογριά, με το μεγάλο δάσος της Στροφυλιάς και περιοχές της Μόβρης, είναι οι πλέον επίφοβες για την Πολιτική Προστασία, γι’ αυτό μέχρι και τη Δευτέρα (6 μ.μ.) – με επαπειλούμενο πρόστιμο 1.000 ευρώ σ’ όποιον δεν το τηρήσει – η ΕΛΑΣ έχει αποκλείσει την πρόσβαση στις θέσεις: Δέντρο, Γεφυράκι, Αγριλίτσα, Κομποβούνι (Κόμη – Μιτόπολη και πάνω), Φιλοκάλι, Μαρίτσα, Αγιο Νικόλαο, Σπάτα και πάνω.
«Τα φύλλα της βλάστησης δεν έχουν καν υγρασία, λόγω της ξηρασίας. Ακόμα και δάφνες, που δεν ανάβουν με τίποτα, πιάνουν αμέσως φωτιά! Εχουμε θέματα σοβαρά και επίσης πολύ αέρα» σημειώνει ο κ. Ταπεινός.

 

«Ολοι μαζί να προλάβουμε το κακό!»

«Οι ημέρες που περνάμε είναι εξαιρετικά κρίσιμες. Ο κίνδυνος πυρκαγιάς παραμονεύει. Είμαστε σε συναγερμό. Πρέπει όλοι μας να συμβάλλουμε στο να μην έχουμε τα καταστροφικά φαινόμενα. Δεν ανάβουμε φωτιά για κανένα λόγο. Είμαστε σε ετοιμότητα και ειδοποιούμε Πυροσβεστική, Πολιτική Προστασία, Αστυνομία σε περίπτωση πυρκαγιάς ή αν διαπιστώσουμε άγνωστους να κινούνται περίεργα ή ύποπτα! Οι πρόεδροι των Κοινοτήτων να έχουν σε ετοιμότητα τις Ομάδες Πυρασφάλειας και να πραγματοποιούν περιπολίες σε επικίνδυνες περιοχές. Ολοι μαζί μπορούμε να προλάβουμε το κακό!».

Ακολουθήστε το Pelop.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Γράψτε το σχόλιό σας

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ