Δυτική Αχαΐα: Κοινωνικό πρόσωπο σε δύσκολη χρονιά – Ο νέος προϋπολογισμός

Να στηρίξει την κοινωνία με τον τρόπο της θα προσπαθήσει η δημοτική αρχή στη Δυτική Αχαΐα, με την αντιδημαρχία Οικονομικών να καταρτίζει τον προϋπολογισμό του 2023, με βοήθεια σε κοινωνικές δομές και υπηρεσίες.

Δήμος Δυτικής Αχαΐας Ο Σπύρος Μυλωνάς καθοδήγησε τον Βασίλη Γκοτσόπουλο στον νέο προϋπολογισμό του έτους 2023

Γρίφους για δυνατούς λύτες αποτελούν αυτό το διάστημα οι συντάξεις προϋπολογισμών στους δήμους όλης της χώρας, αλλά στη Δυτική Αχαΐα έχουν έναν ξεκάθαρο προσανατολισμό. «Μας ενδιαφέρει η κοινωνία και θέλουμε να τη στηρίξουμε αυτή τη δύσκολη χρονιά», αυτή είναι η φράση που έχει μεταφέρει ο δήμαρχος Δυτικής Αχαΐας Σπύρος Μυλωνάς στον αντιδήμαρχο Οικονομικών Βασίλη Γκοτσόπουλο σχετικά με τη σύνταξη του προϋπολογισμού του 2023.

Η εφημερίδα «Πελοπόννησος» μίλησε με το νέο αντιδήμαρχο, ο οποίος έδωσε το περίγραμμα των όσων ετοιμάζει η δημοτική αρχή. «Εχουμε σκοπό να καταβάλουμε προσπάθεια, ώστε σε αυτή την κατάσταση να βοηθήσουμε τις ευπαθείς ομάδες. Ο προϋπολογισμός μας θα προσπαθήσει να σταθεί σύμμαχος των δημοτών σε αυτή τη δοκιμασία και κινούμαστε προς αυτή την κατεύθυνση» δήλωσε στην «Π» ο Βασίλης Γκοτσόπουλος.

Αυτή την περίοδο, οι δημοτικές υπηρεσίες αντλούν όλα τα απαραίτητα οικονομικά στοιχεία, έχοντας ως γνώμονα τις ενεργειακές απαιτήσεις που υπάρχουν με βάση τις εκτιμήσεις, αλλά και τον… απαράβατο κανόνα που έχει θέσει ο Σπύρος Μυλωνάς.

«Με εντολή δημάρχου θέλουμε να έχει κοινωνικές ευαισθησίες ο προϋπολογισμός του 2023. Αν και είναι αλήθεια πως το κόστος ενέργειας μας έχει επηρεάσει πολύ, ιδιαίτερα από τη στιγμή που έχουμε λάβει πολύ μικρή οικονομική βοήθεια από το κράτος, εμείς κοιτάζουμε το καλύτερο» τόνισε ο κ. Γκοτσόπουλος.

Πάντως, το πιο πιθανό είναι να μην υπάρξει ελάφρυνση στα δημοτικά τέλη, αφού αυτά τα έσοδα είναι αναγκαία για τη λειτουργία του Δήμου και την εκτέλεση έργων. Ωστόσο, εξηγεί ο Αντιδήμαρχος που θα πέσει το βάρος του προϋπολογισμού: «Σκοπεύουμε να ενισχύσουμε τις κοινωνικές μας δομές και υπηρεσίες. Επιπλέον, εξετάζουμε τους τρόπους ώστε τα τιμολόγια της ΔΕΥΑ να αποκτήσουν πιο κοινωνικό χαρακτήρα. Σύντομα, ίσως και στο επόμενο 15νθήμερο, θα είμαστε σε θέση να πούμε περισσότερα. Ο προϋπολογισμός μας χτίζεται με βάση τα πραγματικά έσοδά μας, όχι σε αυτά που θεωρητικά θα μπορούσαμε να εισπράττουμε. Θέλουμε να είμαστε ρεαλιστές για να είναι σωστό το αποτέλεσμα».

«ΑΝΘΡΩΠΙΝΟ» ΤΙΜΟΛΟΓΙΟ ΣΤΗ ΔΕΥΑ ΔΥΜΑΙΩΝ

Ιδιαίτερα για το θέμα του κοινωνικού τιμολογίου στη ΔΕΥΑΔ, ο Σπύρος Μυλωνάς είχε αποκαλύψει από το 2021 πως βρισκόταν εντός των πλάνων του, αλλά οι πολλές οφειλές που υπήρχαν από καταναλωτές σε συνδυασμό με τη δύσκολη οικονομική κατάσταση του Δήμου, δεν επέτρεπαν σε εκείνο το χρονικό σημείο την εφαρμογή του. Ωστόσο, ο Δήμος εκπόνησε μελέτη σχετικά με το ποιοι θα μπορούν να ωφελούνται από τα νέα κοινωνικά τιμολόγια και πλέον φαίνεται ότι το 2023 θα είναι η πρώτη χρονιά που θα τεθεί σε εφαρμογή του νέο μέτρο ανακούφισης της κοινωνίας της Δυτικής Αχαΐας.

Ακολουθείστε τις ειδήσεις του pelop.gr στο

Γράψτε το σχόλιό σας

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Καλάβρυτα
ΖΑΚΥΝΘΟ
Φυσικό αέριο
Αγρίνιο