Δυτική Αχαΐα – Λογαριασμοί νερού: Τι απαντά ο Δήμος στο Τοπικό Συμβούλιο Μετοχίου

Τι αναφέρει ο Δήμος Δυτικής Αχαΐας στην απάντησή του.

Δυτική Αχαΐα - Λογαριασμοί νερού: Τι απαντά ο Δήμος στο Τοπικό Συμβούλιο Μετοχίου

Την αντίδραση του Δήμου Δυτικής Αχαΐας συνάντησε απόφαση του Τοπικού Συμβουλίου Μετοχίου με την οποία καλούνται οι κάτοικοι να μην πληρώνουν τους λογαριασμούς του νερού. Στην ανακοίνωση του Δήμου αναφέρονται τα εξής:

«Το Τοπικό Συμβούλιο της Κοινότητας Μετοχίου εξέδωσε ανακοίνωση με την οποία καλεί τους κατοίκους της κοινότητας να μην πληρώνουν ή να μην διακανονίζουν τους λογαριασμούς του νερού επειδή είναι παράνομοι.

Για τη νομιμότητα ή όχι των αποφάσεων δημοτικών οργανισμών και γενικά της διοίκησης, αρμόδια να αποφασίζουν είναι τα Δικαστήρια και όχι τα Τοπικά Συμβούλια.

Σε διαφορετική περίπτωση τα Τοπικά Συμβούλια των Κοινοτήτων θα αποφάσιζαν, επίσης, για τη νομιμότητα του ΕΝΦΙΑ ή των λογαριασμών του ρεύματος και οι κάτοικοι της κάθε κοινότητας θα πλήρωναν ή δεν θα πλήρωναν τους λογαριασμούς τους ανάλογα με τις αποφάσεις των Τοπικών Συμβουλίων. Συνεπώς η σχετική συζήτηση δεν έχει νόημα.

Υπενθυμίζονται απλώς τα εξής:

Πρώτον, στη συγκεκριμένη περιοχή οι λογαριασμοί άνω των 1.000 ευρώ αφορούν το 6% του συνόλου των λογαριασμών ύδρευσης. Δεύτερον, η δημόσια παρότρυνση προς δημότες να μην πληρώνουν τους λογαριασμούς του νερού συνιστά αδίκημα. Τρίτον, οι απλήρωτοι λογαριασμοί, αργά ή γρήγορα, έχουν μια και μόνη συνέπεια. Τη διακοπή της παροχής νερού. Τέταρτο και τελευταίο, οι εκλεγμένοι τόσο στο Δήμο όσο και στα Τοπικά Συμβούλια έχουν μια βασική υποχρέωση και ένα βαρύ φορτίο. Να οδηγούν τον τόπο μπροστά, να αντιμετωπίζουν τις παθογένειες του παρελθόντος και να αποφεύγουν λαϊκισμούς που διαιωνίζουν υπαρκτά προβλήματα».

Ακολουθήστε το Pelop.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις και τα νέα απο την Πάτρα

Για ακόμη περισσότερα νεα από την Πάτρα, την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, μπείτε στην ροή ειδήσεων του pelop.gr

Γράψτε το σχόλιό σας

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πάτρα – Πειραματικό Λάγγουρα: Αποδοτικό κτίριο με αναβάθμιση
Πατρα
Χρυσόστομος: «Προσκυνήσαμε νοερά στα Ματωμένα Χώματα» ΦΩΤΟ
Ενωτική ΝΔ με επεισοδιακό φινάλε στην Αιγιάλεια