Δυτική Αχαΐα: Νερό για 85 χιλ. κόσμο δεν φτάνει για 25 χιλ.

image 614817
Σημαντικά στοιχεία για την πορεία της Δημοτικής Επιχείρησης Υδρευσης – Αποχέτευσης Δυμαίων, πολλά από αυτά άγνωστα μέχρι σήμερα στους δημότες αλλά ακόμα και σε αιρετούς, φέρνει στο προσκήνιο ο αντιδήμαρχος και πρώην πρόεδρος της ΔΕΥΑΔ Βασίλης Γκοτσόπουλος (2012-2014), γνωρίζοντας κατά συνέπεια δεδομένα του παρελθόντος αλλά και του παρόντος.
Χαρακτηρίζει «τραγικά κρίσιμη» την κατάσταση που τώρα βρίσκεται η ΔΕΥΑΔ και σημειώνει πως, εδώ και 10 χρόνια, ενώ θα έπρεπε να έχει προοδεύσει ως Υπηρεσία αυτό δεν έγινε, παραθέτοντας οικονομικά στοιχεία (από το 2011) που δείχνουν ότι τότε οι οφειλές της ήταν ύψους 6 εκατ. ευρώ, κάτι που από τότε σέρνεται χρονικά και έτσι σήμερα παρατηρείται αδυναμία εφαρμογής ενός κοινωνικού τιμολογίου για τις οικονομικά αδύναμες πληθυσμιακές ομάδες.
Από τα 6 εκατ. ευρώ χρέη της ΔΕΥΑΔ, αξίζει να αναφερθεί πως τα 4,3 εκατ. ευρώ αφορούσαν σε απλήρωτους λογαριασμούς κατανάλωσης πόσιμου νερού, ενώ ένα από τα στοιχεία που δίνει ο κ. Γκοτσόπουλος είναι πως τα 3/4 του νερού αφορούσαν στην κλοπή του για πότισμα.
«Από τα νερά που διαθέτει η περιοχή, θα έπρεπε να υδροδοτούν περίπου 85.000 κατοίκους και τώρα αυτά δεν φτάνουν για 25.000 κ., επομένως κάποιοι πριόνιζαν – με κλοπές – το κλαρί του νερού ενώ γνώριζαν ότι αυτό θα σπάσει για όλους» αναφέρει ο κ. Γκοτσόπουλος.
Καταλήγοντας αβίαστα στο συμπέρασμα ότι οι διακοπές παροχών για απλήρωτους και ούτε καν διακανονισμένους λογαριασμούς ύδρευσης είναι «μονόδρομος», υπογραμμίζει την παράμετρο της υποχρέωσης της ΔΕΥΑΔ να πάει σε Γεωτρήσεις παροχής νερού για εκατοντάδες νοικοκυριά.
Οπως λέει, ενώ τα δίκτυα είναι μεγάλα, χρησιμοποιούνται και για άρδευση, οπότε δεν γεμίζουν, κάτι που κανείς ακόμα και σήμερα δεν πρέπει να κρύβει. Κατά συνέπεια, απαιτούνται περισσότερες γεωτρήσεις και άρα έξοδα για κάθε μία κοντά στις 30.000 ευρώ.
Του ΔΗΜΗΤΡΗ ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟΠΟΥΛΟΥ
triadafilop@pelop.gr

Ακολουθήστε το Pelop.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Γράψτε το σχόλιό σας

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

limeniko mpouka louomenoi
mourikis
farmakis 3
FB IMG 1627752110641