Δυτική Αχαΐα: «Τα σπάει» η φόρα του Πείρου – Προβληματίζει η αντοχή των αγωγών

image 622380

Αρχίζουν να προβληματίζονται οι ιθύνοντες της Δυτικής Αχαΐας από την καθυστέρηση που αρχίζει να παρατηρείται στην υδροδότηση των Δημοτικών Ενοτήτων Ωλενίας και Δύμης, από το ποσοτικά άφθονο και ποιοτικά καλό νερό του φράγματος Αστερίου.

Η Υπηρεσία του υπουργείου Υποδομών, που διαχειρίζεται την σύνδεση του έργου με χωριά και οικισμούς, έχει δώσει διάσπαρτες εργολαβίες σε ιδιώτες, τα συνεργεία των οποίων, αναλόγως την κατοικημένη περιοχή, την ιδιομορφία της και το εσωτερικό δίκτυο που διαθέτει, ακολουθούν ξεχωριστό χρονοδιάγραμμα.

Το αποτέλεσμα είναι, ο Δήμος ΔΑ από την μία να μην ξέρει με ακρίβεια να απαντήσει στους δημότες για το πότε θα πιουν νερό από τον Πείρο και από την άλλη, σε πολλές περιπτώσεις ανωμαλίας των υφιστάμενων υποδομών, να καλείται να απαιτητέες προμήθειες και εργασίες που είναι πιθανές να τον ρίξουν έξω χρονικά κι έτσι να μην προλάβει να έχει συνεχή ροή από τον Μάιο και μετά που το υπάρχων σύστημα υδροδότησης επιβαρύνεται και διακόπτει συχνά την παροχή πόσιμου νερού.

Δεν είναι τυχαίο πως δύο εβδομάδες μετά την υδροδότηση των Κατσαϊτεΐκων Χαϊκαλίου από το φράγμα, η ΔΕΥΑΔ ενώ θέλει δεν μπορεί να συνδέσει τα Λουσικά και την πόλη της Κάτω Αχαΐας.

Τα προβλήματα εντοπίζονται σε τμήματα των δικτύων και τις δοκιμές σ’ αυτά, που κανείς ακόμα δεν μπορεί να ξέρει πώς και πότε ακριβώς θα ξεπεραστούν.

Ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΔ Θανάσης Πουλίδας, όταν ρωτήθηκε από την «Π», δεν ήταν σε θέση να κάνει μία σίγουρη χρονική εκτίμηση, παρά μόνο πως θέλει να πιστεύει σε υδροδότηση της Αχαγιάς μέχρι το καλοκαίρι και μέχρι το Πάσχα στο σύνολο της Ωλενίας.

Αυτές τις μέρες σχετικές εργασίες προετοιμασίας εκτελούνται στη δεξαμενή των Αλλισών, για να πάει κι εκεί το νερό, αλλά και στα Σπαλιαρέικα, όπου μαζί με τα Λουσικά λόγω δεκαετίας απαιτούνται καθαρισμοί και πολλά δοκιμαστικά.     

Ειδικά για την Κάτω Αχαΐα, εκκρεμεί η τοποθέτηση μεταλλικής δεξαμενής στο σημείο που βρισκόταν ο κατεδαφισμένος Υδατόπυργος, ενώ θα πρέπει να βρεθεί λύση να κουμπώσει ο μεγάλος αγωγός με τον μικρό της πόλης, υπό τον κίνδυνο να τον διαλύσει, αν δεν μετριαστεί η πίεση.                                  

                                

Του ΔΗΜΗΤΡΗ ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟΠΟΥΛΟΥ

triadafilop@pelop.gr

Ακολουθήστε το Pelop.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Γράψτε το σχόλιό σας

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

fotia kalavruta
ΚΚΕ
20210804 ΧΑΡΤΗΣ ΚΙΝΔΥΝΟΥ ΠΥΡΚΑΓΙΑΣ pdf
ΑΛΕΞΟΠΟΥΛΟΣ