Δυτική Αχαΐα: Τέσσερις (;) σε κάλπη έως 15 Μαΐου για τη διαδοχή Νικολάου

image 580896

Με την πεποίθηση ότι η δημοτική παράταξη, που διοίκησε τον Δήμο Δυτικής Αχαΐας την προηγούμενη τετραετία και σήμερα έχει τον θεσμικό ρόλο της αξιωματικής αντιπολίτευσης, θα πορευθεί συμπαγής και δυναμικά με νέο αρχηγό, κυλούν προς το πλέον καθοριστικό στάδιο οι εσωτερικές εξελίξεις, στις οποίες οδήγησε η απόφαση του τ. δημάρχου Χρ. Νικολάου να αποχωρήσει από την θέση του επικεφαλής.

Η προ ημερών ανακοίνωση της Επιτροπής Μελών της δημοτικής ομάδα, που θέτει το πλαίσιο και τους όρους μετάβασης στη νέα σελίδα της, μπορεί να αποφάσισε την εκλογή διαδόχου τον Μάιο, ωστόσο το παρασκήνιο εμπεριέχει πολλά άλλα και ενδιαφέροντα σημεία.

Οι πληροφορίες της «Π», αναφέρουν πως η εσωπαραταξιακή κάλπη θα στηθεί περί τα τέλη του μήνα, αφού προηγηθεί κοινή δημοσκόπηση για τα πρόσωπα που ενδιαφέρονται να διαδεχθούν τον κ. Νικολάου και αμέσως μετά κατάθεση επίσημων υποψηφιοτήτων το αργότερο στις 15 Μαΐου.

Τα ονόματα που θα βρεθούν – εκτός απροόπτου – στην κάλπη είναι: του πρ. αντιδημάρχου Αλέκου Ορδίτη, του πρ. προέδρου ΟΤΑΔ Ακη Μπαχρά και των δημοτικών συμβούλων Φίλιππα Λιάκου και Σάκη Μαυρόγιαννη.

Ο Χρ. Νικολάου είναι αποφασισμένος να κρατήσει ουδέτερη στάση μέχρι τέλους και σε αυτό φαίνεται να έγκειται (αν τελικά τηρηθεί μέχρι τέλους) και η απόσυρση ενδιαφέροντος του πρώτου δημοτικού συμβούλου Δύμης Ηλία Οικονομόπουλου, με τον οποίο ο κ. Νικολάου έχει στενή συγγενική σχέση.

Αγνωστο πάντως παραμένει το εάν και οι 4 σήμερα ενδιαφερόμενοι εμείνουν μέχρι τέλους, κάτι που θα κριθεί κατά πολύ από τα προσεχή δημοσκοπικά ευρήματα.

Πιο σίγουρη, που δεν αποκλείεται στο τέλος να’ ναι και η μόνη όπως διαρρέουν κάποιοι, είναι η υποψηφιότητα του κ. Λιάκου, ο οποίος όμως τελευταία δείχνει να προβληματίζεται ν’ αναλάβει το ειδικό βάρος να οδηγήσει την παράταξη στις εκλογές του 2023 κι αυτό λόγω του όγκου των επαγγελματικών του υποχρεώσεων.

Στην όλη εσωπαραταξιακή διαδικασία, φαίνεται όμως πως ήδη καταγράφεται – αν κι ανεπίσημα – η πρώτη αποχώρηση μέλους της. Κατά πληροφορίες της «Π» ο Ανδρέας Σταθόπουλος που εξελέγη στο πλευρό του Χρ. Νικολάου το 2019 έχει διαχωρίσει την πολιτική του στάση κι όλα δείχνουν ότι δεν θα συμμετάσχει στην κάλπη ούτε ως εκλέκτορας, επιθυμώντας να μεταπηδήσει στην παράταξη της δημοτικής αρχής του Σπ. Μυλωνά. Ο κ. Σταθόπουλος έχει θητεύσει κι ως πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Καραιίκων για να είναι σήμερα δημοτικός σύμβουλος από την Μόβρη. Είναι ελεύθερος επαγγελματίας και ιδιοκτήτης του κέντρου «Oνειρο».             

Του ΔΗΜΗΤΡΗ ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟΠΟΥΛΟΥ

triadafilop@pelop.gr

                                                                                        

Ακολουθήστε το Pelop.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Γράψτε το σχόλιό σας

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

potamos peiros
τυροκομειο
αυτοκτονια
kalogeropoulos 1