Δυτική Αχαΐα: Βαριά πρόστιμα για παράνομες συνδέσεις με το δίκτυο της ύδρευσης

Στο μεταξύ η ΔΕΥΑΔ αποφάσισε να επεκτείνει το χρόνο αποπληρωμής για οφειλέτες που διατηρούν οφειλές άνω των 1.000 ευρώ.

Δυτική Αχαΐα: Βαριά πρόστιμα για παράνομες συνδέσεις με το δίκτυο της ύδρευσης

Επτά περιπτώσεις παράνομων συνδέσεων με το δίκτυο ύδρευσης διαπίστωσαν οι τεχνικοί της ΔΕΥΑΔ και το Δ.Σ. της Επιχείρησης προχώρησε στην επιβολή προστίμων ύψους 558 ευρώ (30 φορές το πάγιο) σύμφωνα με τον ισχύοντα κανονισμό.

Οι περιπτώσεις αυτές, που βρίσκονται όλες στην Κάτω Αχαΐα, έχουν παρεμφερές ιστορικό. Σε προηγούμενες φάσεις η ΔΕΥΑΔ είχε προχωρήσει σε διακοπές ύδρευσης λόγω απλήρωτων λογαριασμών. Στη συνέχεια οι δράστες προχώρησαν μόνοι τους σε αυθαίρετη επανασύνδεση. Το γεγονός διαπιστώθηκε, οι συνδέσεις διακόπηκαν, τα πρόστιμα υπεβλήθησαν ενώ η υπόθεση έχει και ποινική συνέχεια με τη ΔΕΥΑΔ να προχωρεί σε μηνύσεις σύμφωνα με τις προβλέψεις του Ποινικού Κώδικα περί νεροκλοπής.

Στο μεταξύ η ΔΕΥΑΔ αποφάσισε να επεκτείνει το χρόνο αποπληρωμής για οφειλέτες που διατηρούν οφειλές άνω των 1.000 ευρώ. Για την ακρίβεια όσοι ανήκουν σε αυτήν την κατηγορία έχουν πλέον τη δυνατότητα να ρυθμίσουν τις υποχρεώσεις τους μέχρι και σε εξήντα δόσεις, εξέλιξη που διευκολύνει αυτήν τη κατηγορία των συνδημοτών.

Τέλος η ΔΕΥΑΔ βρίσκεται σε συνεννοήσεις με το Υπουργείο Οικονομικών ώστε οι μεγάλες οφειλές που δεν εξοφλούνται ή δεν ρυθμίζονται να περάσουν στις ΔΟΥ και να βεβαιωθούν ως οφειλές προς το δημόσιο.

«Κινούμαστε ταυτόχρονα σε πολλά μέτωπα. Το μήνυμά μας προς όσους συνδέονται παράνομα με το δίκτυο είναι και θα παραμείνει αυστηρό. Θα έχουμε διακοπές, πρόστιμα και μηνύσεις» ανέφερε ο πρόεδρος της ΔΕΑΔ Παναγιώτης Κουνάβης και συνέχισε: Ταυτόχρονα διευκολύνουμε με εξήντα δόσεις τους συνεπείς συνδημότες ενώ παράλληλα θα στείλουμε στις ΔΟΥ τους ασυνεπείς. Ο δρόμος για την εξυγίανση της ΔΕΥΑΔ είναι δύσκολος αλλά παραμένει μονόδρομος» κατέληξε ο Παναγιώτης Κουνάβης.

Ακολουθήστε το Pelop.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις και τα νέα απο την Πάτρα

Για ακόμη περισσότερα νεα από την Πάτρα, την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, μπείτε στην ροή ειδήσεων του pelop.gr

Γράψτε το σχόλιό σας

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ