Δυτική Αχαΐα – Βούλευμα: Στο αρχείο η υπόθεση με τα χαλίκια!

image 625586

Μία υπόθεση που έχει τις ρίζες της στο 2011 και «ταλαιπώρησε» επί χρόνια το αυτοδιοικητικό σύστημα της Δυτικής Αχαΐας, φτάνει στο τέλος της, αίσιο όπως φαίνεται για τους εμπλεκόμενους τέως και νυν δημάρχους και δημοτικούς συμβούλους, που έλαβαν στο δημοτικό συμβούλιο της περιόδου εκείνης μία απόφαση «εκτάκτου ανάγκης» για την οδοποιία.

  

ΑΙΤΙΑ

Ο εμπλεκόμενοι κατηγορούνταν πως αποφάσισαν να προμηθευτεί ο Δήμος χαλίκια από τοπικό λατομείο, συμψηφίζοντας όμως οφειλές του προς αυτόν, με σκοπό να εκτελέσουν επείγουσες εργασίες σε αγροτικούς δρόμους της «πλημμυρόπληκτης» περιοχής και παράλληλη λογιστική τακτοποίηση του χρέους της «Λατομικής», ύψους 1 εκατ. ευρώ.

ΤΕΛΟΣ

Σύμφωνα με πληροφορίες της «Π», μόλις προχθές, η πολύκροτη υπόθεση πέρασε οριστικά στην ιστορία της περιοχής, αφού μετά το ανακριτικό στάδιο (πέρυσι τον Φεβρουάριο) η πρόταση του εισαγγελέα Πατρών έγινε δεκτή από το Δικαστικό Συμβούλιο Αχαΐας, που αποφάσισε την έκδοση βουλεύματος με το οποίο τελικά πάει στο αρχείο τον φάκελο, κάτι που σημαίνει πως μετά την ανάλογη εφεσιακή πράξη των κατηγορουμένων αιρετών δεν βρήκε κάποιο αδίκημα κι έτσι, αυτή τη φορά, δεν τους παρέπεμψε σε δίκη.

ΠΟΛΙΤΙΚΑ

Στη δημοτική αρχή του Ανδρέα Παναγιωτόπουλου, της επίμαχης περιόδου, δημοτικός σύμβουλος ήταν και ο σημερινός δήμαρχος Σπύρος Μυλωνάς, που πάντα υποστήριζε πως στήριξε μεν την απόφαση, όταν όμως αυτή πήγε στην «Αποκεντρωμένη Περιφέρεια» για έγκριση και δεν πέρασε ως προς τη νομιμότητά της, ποτέ δεν υλοποιήθηκε.

Ωστόσο κάποια αυτοδιοικητικά πρόσωπα θέλησαν να υποβάλουν μήνυση, με αποτέλεσμα αυτή να μετατραπεί σε κατηγορητήριο για «απόπειρα απιστίας», κατά των 17 συμβούλων της πλειοψηφίας, ότι δηλαδή… «αποπειράθηκαν να κλέψουν τον Δήμο»!

ΚΙΝΔΥΝΟΣ

Αν η δικαστική εξέλιξη δεν ήταν αυτή, δηλαδή να μπει η υπόθεση στο αρχείο, τότε θα επέρχονταν, η απαγόρευση εξόδου από τη χώρα και για τους 17 και το κυριότερο η κήρυξή τους ως έκπτωτων των αξιωμάτων τους των σημερινών ακόμα αιρετών (μέχρι να γίνει η δίκη) μεταξύ αυτών του κ. Μυλωνά, του τ. δημάρχου Χρ. Νικολάου, των αντιδημάρχων Κ. Ταπεινού – Β. Γκοτσόπουλου και του δημοτικού συμβούλου Σπ. Τραχάνη.

ΟΝΟΜΑΤΑ

Τα ονόματα όλων των εμπλεκόμενων, πέραν του τότε δημάρχου Ανδρέα Παναγιωτόπουλου ήσαν: Τούµπουλης Κων/νος, Μυλωνάς Σπυρίδων, Νικολάου Χρήστος, Τριανταφυλλόπουλος Παναγιώτης, ∆ηµόπουλος Βασίλειος, Παλαιολόγος Γεώργιος, Κανελλόπουλος Κανέλλος, Τραχάνης Σπυρίδων, Γεωργακόπουλος Παναγιώτης, Καούρης Βασίλειος, Γκοτσόπουλος Βασίλειος, Σκάγιας Χρήστος, και Νιφόρας Γεώργιος, Ταπεινός Κωνσταντίνος , Κοκκίνη Πατρούλα.

Του ΔΗΜΗΤΡΗ ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟΠΟΥΛΟΥ

triadafilop@pelop.gr

Ακολουθήστε το Pelop.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Γράψτε το σχόλιό σας

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ