Δυτική Αχαΐα: «Βραχυκύκλωσε» το Φωτοβολταϊκό Λακκόπετρας

image 618903
Πιθανολογούμενο «πρόβλημα» νομικής φύσεως, από πλευράς Δήμου Δυτικής Αχαΐας και Δημοτικής Επιχείρησης Ύδρευσης – Αποχέτευσης Δυμαίων, πηγαίνει χρονικά πίσω την κοινή πρωτοβουλία τους να προταθεί στο υπουργείο Εσωτερικών για χρηματοδότηση η κατασκευή και λειτουργία «Φωτοβολταϊκού Πάρκου» ισχύος έως 1 MW σε παραχωρηθείσα – από την Τοπική Κοινότητας Λακκόπετρας – έκταση στη θέση «Αγραπδιά».

Ασχέτως του εάν ο Δήμος ανακοίνωσε επισήμως την προώθηση του ενεργειακού έργου στο Πρόγραμμα «Τρίτσης», η μεταφορά του ακινήτου (9.800 τ.μ.) στη ΔΕΥΑΔ για 30 χρόνια χρήσης, εξετάζεται αν είναι συμβατή με την κείμενη νομοθεσία.

Την έγκριση του έργου μπλόκαρε ο σύμβουλος της πλειοψηφίας Ηλίας Καμπέρος, που έβαλε θέμα νομιμότητας της μεταβίβασης του δημοτικού οικοπέδου στη ΔΕΥΑΔ ως επιχείρησης, με βάση νόμο του 2017. Η περέμβασή του έκανε τον αρχηγό της ελάσσονος αντιπολίτευσης (δικηγόρο) Αγγελο Στεργιόπουλο να κρατήσει και αυτός νομικές επιφυλάξεις και τελικά να αναγκαστεί η δημοτική αρχή σε ολιγοήμερη υπαναχώρηση και να μην πάρει εν τέλει το «πράσινο φως» από το ΔΣ, κάτι που πάει να την επόμενη συνεδρίασή του.

> Ο δήμαρχος Σπύρος Μυλωνάς διαβεβαιώνει πως η άποψη των δικηγόρων του Δήμου είναι ότι δεν υπάρχει νομικό κώλυμα.
> Ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΔ Θανάσης Πουλίδας διευκρινίζει ότι η νομιμότητα έχει εξεταστεί και η γνωμοδότηση των ειδικών είναι θετική.
> Ο αντιδήμαρχος Διοίκησης Βασίλης Γκοτσόπουλος υπενθυμίζει πως και άλλα περιουσιακά στοιχεία του Δήμου έχουν μεταφερθεί στη ΔΕΥΑΔ, το ίδιο και ισόγειο κτίσμα στον Αλλισσό.
> Ο αντιδήμαρχος Εργων Κυριάκος Ορλώφ τονίζει πως η εν λόγω μεταβίβαση έχει εγκριθεί από την Νομική Υπηρεσία και
> Ο πρόεδρος του ΔΣ Παναγιώτης Κουνάβης φέρνει ως παράδειγμα παρόμοια παραχώρηση στην ΔΕΥΑΠ από τον Δήμο Πατρέων.
Το μελλοντικό Φωτοβολταϊκό Πάρκο Λακκόπετρας, σύμφωνα με τον κ. Πουλίδα, θα παράσχει μακροπρόθεσμα πολλά οικονομικά οφέλη στη ΔΕΥΑΔ με εξισορρόπηση εξόδων της, αφού μόνο για ρεύμα αντλιοστασίων πληρώνει 650.000 ευρώ.

Του ΔΗΜΗΤΡΗ ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟΠΟΥΛΟΥ
triadafilop@pelop.gr
Ακολουθήστε το Pelop.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Γράψτε το σχόλιό σας

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ