Δυτική Αχαΐα: Ξεκινά η ανάπλαση του ΑΣΟ

Εντός των ημερών δημοσιεύεται ο διαγωνισμός ανάδειξης της εταιρείας που θ’ αναλάβει κατασκευαστικά τη μετατροπή του ΑΣΟ σε «Βιοκλιματικό Πολιτιστικό Κέντρο Πολλαπλών Χρήσεων».

ΑΝΑΚ ΑΠΟ ΑΣΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΟ

Mία από τις μεγαλύτερες παρεμβάσεις υποδομής των τελευταίων ετών, στην Κάτω Αχαΐα, ξεκινά από μέρα σε μέρα ο Δήμος Δυτικής Αχαΐας, αρκετό καιρό μετά την έγκριση ενός έργου πνοής, που θ’ αλλάξει την εικόνα της πόλης, τη λειτουργικότητα δημοτικών υπηρεσιών και συλλόγων ή φορέων με δράση.
Η προ ετών απόφαση του υπουργείου Οικονομίας – Ανάπτυξης για ένταξη στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Ανταγωνιστικότητα, Επιχειρηματικότητα, Καινοτομία» της πρότασης ανάπλασης του παλιού κτιρίου των πρώην σταφιδαποθηκών του ΑΣΟ, οδηγεί σε δημοπράτηση της εργολαβίας, μετά την επίσπευση που κατάφερε η δημοτική αρχή, ξεπερνώντας πολλές μελετητικές, τεχνικές και γραφειοκρατικές διαδικασίες.
Εντός των ημερών δημοσιεύεται ο διαγωνισμός ανάδειξης της εταιρείας που θ’ αναλάβει κατασκευαστικά τη μετατροπή του ΑΣΟ σε «Βιοκλιματικό Πολιτιστικό Κέντρο Πολλαπλών Χρήσεων» όπως και τη διαμόρφωση του περιβάλλοντος χώρου, συνολικού προϋπολογισμού 1.047.120 ευρώ.
«Είναι όλα έτοιμα κι αν πάνε καλά τα πράγματα το έργο θα΄ναι έτοιμο το πολύ σε 1,5 χρόνο. Αυτό που θα γίνει θα το ζηλεύουν άπαντες» δήλωσε στην «Π» ο δήμαρχος Δυτικής Αχαΐας Σπύρος Μυλωνάς.
Η τελική μελέτη του δήμου προβλέπει:
1) Πολυλειτουργική αίθουσα κοινού για ανάγκες του δήμου (συνέδρια, εκδηλώσεις κ.λπ.).
2) Αξιοποίηση άνω του 80% του κτιρίου για πολιτιστικές – ψυχαγωγικές δραστηριότητες, χωρητικότητας 150 ατόμων, που θα παρέχει ο δήμος χωρίς χρήματα. Το υπόλοιπο, για Εστίασης, μέσω εκμίσθωσης σε ιδιώτη.
3) Δημιουργία συνεδριακού κέντρου και για θεατρικές παραστάσεις, κινηματογράφο, σεμινάρια, ομιλίες, σχολικές εορτές, ως κόμβος πολιτισμού.
4) Λειτουργία του κεντρικού «χολ», ως γραφείου εξυπηρέτησης εκδηλώσεων, με πληροφορίες και γραμματεία.
5) Φιλοξενία εκθέσεων και εικαστικών δράσεων, ως  δεύτερος πολυχώρος.
6) Εγκατάσταση 3 γραφείων και 1 του δημάρχου για υποδοχή υψηλών προσκεκλημένων, γραφείου διοίκησης και γραμματείας και από ιδιώτη «καφέ-μπαρ».
Ολοι οι χώροι θα είναι προσπελάσιμοι από ΑΜΕΑ.

Το κτίριο των αποθηκών βρίσκεται έναντι του Δημαρχείου, στη θέση «Βίγλα», πρόκειται για ισόγειο δίχωρο κτίριο 612 τ.μ, είχε εγκαταλειφθεί για χρόνια εντελώς ασυντήρητο, έχει υποστεί μεγάλες φθορές, ρηγματώσεις από σεισμούς, καταρρεύσεις τμημάτων, αποσάθρωση δόμησης, παραμορφώσεις στη στέγη και καταστροφές σε δάπεδα, κουφώματα και επιχρίσματα. Οι ρηγματώσεις οφείλονται σε ανεπάρκεια και μειωμένη αντοχή του κτιρίου έναντι σεισμών δυνάμεων. Το 2011 έγινε προσπάθεια επανάχρησης των αποθηκών, με σχέδια και στατικές μελέτες, αλλά δεν χρηματοδοτήθηκαν από προγράμματα και το εγχείρημα «πάγωσε».

Ακολουθήστε το Pelop.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Γράψτε το σχόλιό σας

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ