Δυτική Αχαΐα: Ξένα σχολεία σε αλιείς και καραβομαραγκούς

Το ΕΠΑΛ Kάτω Αχαΐας, ανέδειξε τον παραδοσιακό αλιέα και καραβομαραγκό και παρουσίασε τη δική του κουλτούρα, με σύνδεση θεωρίας – πράξης, στο ψαροχώρι των Αλυκών.

Δυτική Αχαΐα: Ξένα σχολεία σε αλιείς και καραβομαραγκούς

Το ΕΠΑΛ Κάτω Αχαΐας, συνεχίζοντας τη μακρόχρονη ευρωπαϊκή του πορεία, ως το μοναδικό σχολείο στην ευρύτερη περιοχή που εκπονεί πρόγραμμα συμπράξεων, υλοποίησε το πρόγραμμα «Παραδοσιακές τέχνες και επαγγέλματα» και υποδέχτηκε 23 μαθητές και 8 εκπαιδευτικούς από τα συνεργαζόμενα σχολεία Μάλμο Σουηδίας, Παλέρμο Ιταλίας, Ανω Λευκάρων Κύπρου και Σάντο Τίρσο Πορτογαλίας.

Το ΕΠΑΛ ανέδειξε τον παραδοσιακό αλιέα και καραβομαραγκό και παρουσίασε τη δική του κουλτούρα, με σύνδεση θεωρίας – πράξης, στο ψαροχώρι των Αλυκών. Οι μαθητές έτυχαν ενημέρωσης από τον αλιέα Μιχάλη Χαλιώτη, εκπόνησαν εργασία μπαλώματος διχτυών με τη βοήθεια του μαθητή και κατοίκου Αθανάσιου Κυριακόπουλου, που είναι γνώστης πολλών αλιευτικών εργασιών. Οι αποστολές γνώρισαν το χωριό, ενθουσιάστηκαν και διέδωσαν στις χώρες πλούσιο φωτογραφικό υλικό και επισκέφτηκαν το καρνάγιο επισκευής – συντήρησης σκαφών ΟΠΑΘΑ Πάτρας, οπού ξεναγήθηκαν από τον Νικόλαο Χρυσανθόπουλο (καραβομαραγκό 70 ετών) και γνώρισαν τον τρόπο κατασκευής ξύλινου πλοιαρίου.

Το πρόγραμμα πλαισιώθηκε από δράσεις πολιτιστικού ενδιαφέροντος στο Τείχος Δημαίων, στο Αρχαιολογικό Μουσείο Πατρών, στο Κάστρο Πάτρας, στην Achaia Clauss, καθώς και με επίσκεψη στην Αρχαία Ολυμπία.

Αυτό ήταν το αποτέλεσμα μακροχρόνιας και επίπονης προεργασίας από τον διευθυντή Παναγιώτη Καράμπελα, τον υπεύθυνο Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων Δημήτρη Φλίγκο και του προγράμματος Οδυσσέα Κόντο, αλλά και της Παιδαγωγικής Ομάδας (Μαρία Καρδάμα, Αλεξάνδρα Λοτσάρη, Γεωργία Γκοτσοπούλου, Κωνσταντίνα Βαλαχά) όπως και τους μαθητές (Ζέτα Δελή, Αγγελος Βέρρας, Ασηνίκη Καζιώτη, Γιώργος Γεωργακόπουλος, Γιώργος Λάζαρης, Δημήτρης Νικολόπουλος, Κλεοπάτρα Παρασκευοπούλου, Κωνσταντίνος Χυσανθόπουλος, Λέοναρντ Τρίφαν, Νικολία Στασινού, Νικολίτσα Μπάρκα, Παύλος Μπούσιας, Σπύρος Οικονομόπουλος, Σωτήρης Κωστόπουλος, Χρήστος Κατσιμιτσούλιας, Χριστίνα Κανελλοπούλου και Ελενα Κιούπη). Η Χριστίνα Κουμούτσου ζωγράφισε διακοσμητικά το εσωτερικό του σχολείου.

«Εργαζόμαστε δυναμικά, ακατάπαυστα, με αποκλειστικό σκοπό να φέρουμε τον μαθητή του ΕΠΑΛ στο επίκεντρο δράσεων, γνώσεων, δεξιοτήτων, εμπειριών και επαγγελματικής εξέλιξης μέσα σε ένα διευρυμένο ευρωπαϊκό πλαίσιο», δήλωσε ο κ. Καράμπελας.

Ακολουθήστε το Pelop.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις και τα νέα απο την Πάτρα

Για ακόμη περισσότερα νεα από την Πάτρα, την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, μπείτε στην ροή ειδήσεων του pelop.gr

Γράψτε το σχόλιό σας

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πάτρα: Σύλλογος καθάρισε το Πλατανόδασος στο Προάστιο ΦΩΤΟ
Η Αχαΐα σε πορτοκαλί συναγερμό - Στα ύψη ο κίνδυνος εκδήλωσης πυρκαγιάς
Κοινότητα Κωφών Πάτρας: «Αποκαλύψεις» και «πόλεμος» μεταξύ αναπήρων για ένα κτίριο
Αγρίνιο: Περιπολικό συγκρούστηκε με αυτοκίνητο - ΦΩΤΟ