Δυτική Ελλάδα: Αλλάζει χέρια η Pummaro και το εργοστάσιο της Γαστούνης

image 618832
Στη Μινέρβα ΑΕ συμφερόντων της Deca Investments του Δημήτρη Δασκαλόπουλου, πουλήθηκε ο κλάδος τοματικών προϊόντων της ΕΛΑΪΣ – Unilever Hellas, ο οποίος περιλαμβάνει τα εμπορικά σήματα Pummaro και Pelargos, καθώς και το εργοστάσιο παραγωγής στη Γαστούνη Ηλείας.
Με βάση τη συμφωνία των δύο εταιρειών, το σύνολο των εργαζομένων του κλάδου θα μεταφερθεί στον νέο ιδιοκτήτη, χωρίς να υπάρξουν αλλαγές στο ανθρώπινο δυναμικό.
Οι πωλήσεις του Pummaro εκτιμώνται σε 12 εκατ. ευρώ ετησίως, διαθέτοντας σημαντικό μερίδιο στην αγορά της ντομάτας. Μέχρι το 1999, τα προϊόντα Pummaro βρίσκονταν στον έλεγχο της Μέλισσα – Κίκιζας.
Η συναλλαγή, το τίμημα της οποίας παραμένει άγνωστο, αναμένεται να ολοκληρωθεί έως το τέλος του πρώτου εξαμήνου του 2021.
Αξίζει να σημειωθεί ότι η Μινέρβα, η οποία δραστηριοποιείται στον κλάδο των ελαίων και των τροφίμων, ιδρύθηκε στα τέλη του 19ου αιώνα, με αντικείμενο τις εισαγωγές και εξαγωγές εδώδιμων προϊόντων. Το 2019 εξαγοράστηκε από την Ελαια Ζευς, η οποία ελέγχεται από το ελληνικό fund Diorama Investments Sicar.
«Πιστεύουμε ότι η ΜΙΝΕΡΒΑ είναι η πλέον κατάλληλη για το μέλλον των τοματικών προϊόντων και του εργοστασίου στη Γαστούνη, καθώς έχει την πρόθεση να επεκτείνει και να αναπτύξει τις μάρκες τόσο σε τοπικό όσο και σε διεθνές επίπεδο» δήλωσε ο Andrew Kennedy, γενικός διευθυντής της ΕΛΑΪΣ-Unilever Hellas ΑΕ.
Από την πλευρά της, η Χρύσα Μπόνου, γενική διευθύντρια της Μινέρβα ΑΕ, σχολίασε ότι «η απόκτηση του κλάδου τοματικών προϊόντων και του εργοστασίου της Γαστούνης από την ΕΛΑΪΣ-Unilever αποτελεί μια σημαντική διεύρυνση για τη ΜΙΝΕΡΒΑ, και μας δίνει τη δυνατότητα να ενδυναμώσουμε περαιτέρω την παρουσία μας στη συγκεκριμένη αγορά και να εμπλουτίσουμε το χαρτοφυλάκιο των εμπορικών σημάτων και προϊόντων μας».
Ακολουθήστε το Pelop.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Γράψτε το σχόλιό σας

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

potamos peiros
ΚΟΥΝΙΝΑ ΑΓΙΟΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΝΕΑ ΕΚΚΛΗΣΙΑ 780x436 1
ναρκωτικα
ΔΥΤΙΚΗ ΑΧΑΙΑ ΜΕΤΑΦΟΡΑ