Δυτική Ελλάδα: Επεκτείνεται το «Panic Button» σε θύματα ενδοοικογενειακής βίας

Το «Panic Button» επεκτείνεται σε ολόκληρη τη χώρα. Χορηγείται πλέον σε κάθε ενήλικο θύμα ενδοοικογενειακής βίας.

Panic Button

Σε κάθε ενήλικο θύμα ενδοοικογενειακής βίας, ανεξαρτήτως φύλου, σε ολόκληρη τη χώρα, θα χορηγείται πλέον το «Panic Button», σύμφωνα με την Κοινή Υπουργική Απόφαση των υπουργών Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών, Κωστή Χατζηδάκη, Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Δημήτρη Παπαστεργίου και της υφυπουργού Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας, Μαρίας-Αλεξάνδρας Κεφάλα.

Ετσι, άτομα που καταγγέλλουν στις Αρχές περιστατικά ενδοοικογενειακής βίας σε Αχαΐα, Ηλεία και Αιτωλοακαρνανία και το επιθυμούν μπορούν κάνουν χρήση της συγκεκριμένης εφαρμογής που κατά την πιλοτική εφαρμογή της σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη αφορούσε αποκλειστικά σε γυναίκες.

Η εφαρμογή χορηγείται από τα Αστυνομικά Τμήματα και τα Συμβουλευτικά Κέντρα του Δικτύου Δομών της γγ Ισότητας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του υπ. Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας.

Μέσα από το κινητό τηλέφωνο και με το πάτημα ενός κουμπιού, κάθε ενήλικη-ενήλικος που διατρέχει σοβαρό κίνδυνο μπορεί να ενημερώσει άμεσα και με ασφάλεια την Αστυνομία. Η εφαρμογή λειτουργεί ως σιωπηλός συναγερμός, καθώς ο θύτης δεν αντιλαμβάνεται την ειδοποίηση της ΕΛΑΣ από το θύμα.