Δυτική Ελλάδα: Επενδύσεις ελέω ενεργειακής κρίσης – Ευρωπαίοι αγοράζουν και νοικιάζουν ακίνητα για να… ξεχειμωνιάσουν

Ευρωπαίοι αναζητούν «στέγη» να νοικιάσουν ή και να αγοράσουν στην Δυτική Ελλάδα, για να αποφύγουν το δριμύ ψύχος, χωρίς φυσικό αέριο και θέρμανση.

Δυτική Ελλάδα: Επενδύσεις ελέω ενεργειακής κρίσης - Ευρωπαίοι αγοράζουν και νοικιάζουν ακίνητα για να... ξεχειμωνιάσουν Η ειδυλλιακή Ναύπακτος και η γύρω περιοχή προσελκύουν έντονο ενδιαφέρον από Βορειοευρωπαίους πολίτες, ενώ οι αγοραπωλησίες ακινήτων από το καλοκαίρι κι έπειτα έχουν εκτοξευθεί

Οσο εντείνεται η ενεργειακή κρίση στην Ευρώπη και ο κίνδυνος ενός δριμύ χειμώνα χωρίς θέρμανση γίνεται πιο ορατός, τόσο η Ελλάδα θα γίνεται πιο ελκυστική ως χειμερινό καταφύγιο για χιλιάδες Βορειοευρωπαίους πολίτες.

Μόνο σε ένα site, το Ferimmo, που απευθύνεται σε Γερμανούς πολίτες, υπάρχουν περισσότερες από 40.000 καταχωρήσεις ακινήτων από 200 κτηματομεσιτικά γραφεία της Ελλάδας, που αφορούν σε ενοικίαση ή πώληση κατοικίας.

Αυτό το ενδιαφέρον αφορά και την περιοχή της Δυτικής Ελλάδας, όπου πολίτες χωρών της Βόρειας Ευρώπης, αναζητούν «καταφύγιο» σε κάποιο ενοικιαζόμενο διαμέρισμα ή κατοικία και να ξεχειμωνιάσουν στο ήπιο κλίμα της πατρίδας μας.

Οι υποδομές που έχουν αναπτυχθεί στην περιοχή, σε συνδυασμό με την ύπαρξη ενός μεγάλου αστικού κέντρου όπως η Πάτρα, με πλήρεις υπηρεσίες που παρέχουν ασφάλεια, έχουν φέρει στο στόχαστρο των επενδυτών για ενοικίαση ή και αγορά ακινήτων όλη την παραλιακή ζώνη της Δυτικής Ελλάδας.

– Στην Αιτωλοακαρνανία, η περιοχή της Ναυπακτίας όπως πληροφορείται η «Π», έχει ήδη μεγάλη ζήτηση από ξένους που ψάχνουν να βρουν κάποιο σπίτι για τις δύσκολες ημέρες του χειμώνα. Μάλιστα, πολλοί εξετάζουν και την λύση της αγοράς, καθώς η ευρύτερη περιοχή από την Ναύπακτο μέχρι τον Μύτικα, συγκεντρώνει το ενδιαφέρον Γερμανών, Ολλανδών και άλλων Ευρωπαίων, μέχρι και ομογενών από ΗΠΑ και Αυστραλία.

– Την Πάλαιρο φαίνεται ότι έχουν επιλέξει κυρίως Ολλανδοί που μένουν μόνιμα και έχουν δημιουργήσει εκεί τη δική τους κοινότητα. Αναζητούν κατοικίες κυρίως Ιταλοί, Γερμανοί και Γάλλοι με διαθέσιμα κεφάλαια από 120.000 έως 180.000 ευρώ.

Σύμφωνα με κτηματομεσίτες της περιοχής, το ενδιαφέρον που έχει εκδηλωθεί, αφορά την ενοικίαση κατοικιών ή και διαμερισμάτων, για τη χειμερινή περίοδο, μέχρι τον Μάιο. Αν οι πληροφορίες επιβεβαιωθούν, τότε θα πρόκειται για μια νέα αγορά για το real estate της περιοχής, που όμως κρύβει και «παγίδες».

– Στην Ηλεία, το μεγαλύτερο ενδιαφέρον επικεντρώνεται στις περιοχές Κουρούτα και Κυλλήνη, όπου οι ενδιαφερόμενοι είναι κυρίως Ιταλοί, Γερμανοί και Γάλλοι που επιλέγουν είτε κατοικίες πλησίον ή με θέα τη θάλασσα, αλλά και αγροτεμάχια με ελαιόδεντρα που μπορούν να κτίσουν μια κατοικία έως 80-100 τ.μ.

ΦΟΒΟΥΝΤΑΙ ΤΟ ΡΕΥΜΑ

Πολλοί ιδιοκτήτες ακινήτων, που ενδιαφέρονται να τα εκμισθώσουν, έχουν προς το παρόν ενδοιασμούς, καθώς οι ρευστότητα στις τιμές του ηλεκτρικού ρεύματος, δεν τους επιτρέπει να προβλέψουν το μίσθωμα που θα πρέπει να ζητήσουν. Εν ολίγοις, φοβούνται μήπως το air condition δουλεύει ασταμάτητα, όλο τον χειμώνα, καθώς οι ενδιαφερόμενοι είναι κατά βάση άτομα τρίτης ηλικίας, και οι λογαριασμοί ρεύματος που θα παραλάβουν, θα ξεπερνούν ακόμα και τα ποσά του ενοικίου.

Δυτική Ελλάδα: Επενδύσεις ελέω ενεργειακής κρίσης - Ευρωπαίοι αγοράζουν και νοικιάζουν ακίνητα για να... ξεχειμωνιάσουν

Ο Γιώργος Σακελλαρόπουλος

– Στην Ανατολική Αιγιάλεια, ο πρόεδρος του τοπικού συλλόγου επιχειρήσεων εστίασης και φιλοξενίας Γιώργος Σακελλαρόπουλος, δήλωσε στην «Π» ότι ο κλασικός τουρισμός έχει αποχωρήσει πλέον από την περιοχή και η μόνη εγκατάσταση που λειτουργεί ακόμα με πελάτες, είναι το κάμπινγκ της Ακράτας. Μάλιστα, ο κ. Σακελλαρόπουλος εκτίμησε ότι αυτού του είδους η παροχή υπηρεσίας φαίνεται ότι θα κινηθεί και τους επόμενους μήνες, λόγω της απόφασης που έχουν πάρει Βορειοευρωπαίοι να «βγάλουν» τον χειμώνα στην Ελλάδα με κάποιο τροχόσπιτο.

Η προοπτική ενοικίασης κατοικιών ή διαμερισμάτων εκτίμησε ότι θα χρειαστεί καμπάνια προβολής, κάτι που αυτή τη στιγμή είναι ανέφικτο για τον προσεχή χειμώνα, αλλά μπορεί να προγραμματιστεί για τον επόμενο, μιας και το πρόβλημα της ενέργειας θα το έχουμε μπροστά μας, για πολλά ακόμα χρόνια.

Όλες οι ειδήσεις άμεσα μέσα από το Google News. Κάντε κλικ εδώ και κάντε εγγραφή

Άμεση ενημέρωση με όλες τις ειδήσεις τώρα και μέσω WhatsApp - Δες εδω


ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ