Δυτική Ελλάδα: Στη δικαιοσύνη για υπερεργασία και ρεπό οι Πυροσβέστες – Κατατέθηκαν οι αγωγές

Κατατέθηκαν στα κατά τόπους Πρωτοδικεία από το νομικό σύμβουλο της Ένωσης, οι αγωγές συνολικά 600 Πυροσβεστών Υπαλλήλων Πυροσβεστικού Σώματος Δυτικής Ελλάδας και Ιονίων Νήσων

Δυτική Ελλάδα: Στη δικαιοσύνη για υπερεργασία και ρεπό οι Πυροσβέστες - Κατατέθηκαν οι αγωγές

Τη δικαστική οδό πήρε και επίσημα η διεκδίκηση της Ένωσης Υπαλλήλων Πυροσβεστικού Σώματος Δυτικής Ελλάδας και Ιονίων Νήσων (ΕΥΠΣΔΕΙΝ) για τη θεσμοθέτηση και στο Πυροσβεστικό Σώμα της αμοιβής της εργασίας πέραν του κανονικού ωραρίου και την αποπληρωμή των επί σειρά ετών οφειλόμενων αναπαύσεων – ρεπό, που έχουν συσσωρευτεί λόγω της υπερεργασίας.

Αχαΐα: Με 12.000 οφειλόμενα ρεπό οι πυροσβέστες!

ΑΓΩΓΕΣ
Το προηγούμενο διάστημα κατατέθηκαν στα κατά τόπους Πρωτοδικεία από το νομικό σύμβουλο της Ενωσης, οι αγωγές συνολικά 600 πυροσβεστών. Συγκεκριμένα, στο Διοικητικό Πρωτοδικείο Πατρών, υπεβλήθησαν οι φάκελοι των υπηρετούντων στην Αχαΐα και τα Ιόνια νησιά και στα Πρωτοδικεία Μεσολογγίου και Αγρινίου, όσων υπηρετούν στην Αιτωλοακαρνανία. Πλέον, αναμένεται ο χρονικός προσδιορισμός της εκδίκασης των αγωγών. Πρόκειται για ένα πάγιο και διαρκές αίτημα των πυροσβεστών, το οποίο για πρώτη φορά διεκδικείται δικαστικά, κατόπιν ενεργειών του προεδρείου της ΕΥΠΣΔΕΙΝ.

ΑΙΤΗΜΑ
Σύμφωνα με πληροφορίες της εφημερίδας «Πελοπόννησος», η πρόταση της οικονομικής διεκδίκησης είναι προσαρμοσμένη στα δεδομένα του ειδικού μισθολογίου των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας και ειδικότερα στο σκέλος της απασχόλησης του 5νθημερου που έχει προσδιοριστεί στα 46 ευρώ μικτά, ήτοι 39,87 ευρώ καθαρά.

ΡΕΠΟ
Ελλείψει νομικού πλαισίου, βάσει του οποίου θα προσδιοριζόταν ο χρόνος χορήγησης των ρεπό -συνεπεία υπερεργασίας – η αποζημίωση αυτών έχει οδηγήσει στη συσσώρευση χιλιάδων ημερών ανάπαυσης που δικαιούνται οι πυροσβεστικοί υπάλληλοι. Μόνο στην Αχαΐα, την παρούσα φάση τα οφειλόμενα ρεπό αγγίζουν τις 13.000(!). Χαρακτηριστική είναι η περίπτωση πυροσβέστη στον οποίο οφείλονται 734 ρεπό, ενώ σύμφωνα με τους συνδικαλιστές υπάρχουν περιπτώσεις που συνάδελφοι τους συνταξιοδοτήθηκαν και δεν τα έλαβαν ποτέ!

Δυτική Ελλάδα: Στη δικαιοσύνη για υπερεργασία και ρεπό οι Πυροσβέστες - Κατατέθηκαν οι αγωγές

Ο Πρόεδρος της Ένωσης Υπαλλήλων Πυροσβεστικού Σώματος Δυτικής Ελλάδας και Ιονίων Νήσων, Βασίλης Φερτάκης

«Σε κάθε περίπτωση, έπρεπε να κινηθεί η διαδικασία προκειμένου να μπει ένα φρένο. Όπως ισχύει και για το υπόλοιπο Δημόσιο, θα πρέπει να θεσμοθετηθεί ένα πλαίσιο λειτουργίας απονομής και χορήγησης της υπερεργασίας και για το Πυροσβεστικό Σώμα», δήλωσε ο πρόεδρος της Ένωσης, Βασίλης Φερτάκης.

Ακολουθήστε το Pelop.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις και τα νέα απο την Πάτρα

Για ακόμη περισσότερα νεα από την Πάτρα, την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, μπείτε στην ροή ειδήσεων του pelop.gr

Γράψτε το σχόλιό σας

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Πάτρα: Ξαναρχίζουν τα Σεμινάρια Εκλογικής Ετοιμότητας της Νέας Δημοκρατίας
Αιγιάλεια: Ξεκίνησαν τα «Οινοξένεια» με γευστική γνωριμία και μουσική εκδήλωση - ΦΩΤΟ
Πύργος: Συνελήφθησαν επ' αυτοφώρω δύο άνδρες που καλλιεργούσαν ναρκωτικά - ΦΩΤΟ
Αυτοαπασχολούμενοι efood: Εργαζόμαστε για τα πάγια, όχι για μεροκάμματο