Δυτική Ελλάδα: Ξεκινά περιοδεία ο Φαρμάκης σε 19 δήμους – Οι 11 θα λάβουν τεχνική υποστήριξη

image 622754

Επισκέψεις στους 19 δήμους της Δυτικής Ελλάδας ξεκινάει ο Νεκτάριος Φαρμάκης το επόμενο διάστημα, με την ελπίδα ότι η επόμενη μέρα της πανδημίας θα είναι αφετηρία για την ανάκαμψη της Περιφέρειας. Περισσότεροι από τους μισούς δήμους θα δουν σύντομα να παίρνει σάρκα και οστά η δέσμευση του Ν. Φαρμάκη για παροχή τεχνικής υποστήριξης σε έργα που έχουν συμφωνήσει με την περιφερειακή αρχή.

Το ενδιαφέρον των δήμων είναι μεγάλο για την υλοποίηση του συγκεκριμένου έργου. Υπολογίζεται ότι η τεχνική βοήθεια θα παρασχεθεί σε περίπου 11 δήμους της Δυτικής Ελλάδας και ο αριθμός των έργων θα φτάσει τα 57.

Η Περιφέρεια θα αναζητήσει (η προκήρυξη έγινε) τεχνικό σύμβουλο που θα υποβοηθήσει τις τεχνικές υπηρεσίες της, στο πλέγμα των δραστηριοτήτων τους και κυρίως σε τεχνικά, νομικά θέματα που αφορούν μελέτες, έργα, συντηρήσεις, προληπτικές ενέργειες αποσόβησης επικειμένων κινδύνων.

Είναι ενδεικτικό ότι ο προϋπολογισμός του σχετικού έργου ανέρχεται σε 1,6 εκατ. € και το περιλαμβάνει 16 διαφορετικές κατηγορίες μελετών (πολεοδομικές – ρυμοτομικές, αρχιτεκτονικές κτιριακών έργων, ειδικές αρχιτεκτονικές, στατικές, μηχανολογικές – ηλεκτρολογικές- ηλεκτρονικές, συγκοινωνιακών έργων και κυκλοφοριακές, λιμενικών έργων, υδραυλικών, ενεργειακές, τοπογραφίας,  χημικής μηχανικής και χημικών εγκαταστάσεων, γεωλογικές -υδρογεωλογικές, γεωτεχνικές, δασικές, φυτοτεχνικής διαμόρφωσης περιβάλλοντος χώρου και έργων πρασίνου, περιβαλλοντικές). Προηγήθηκε διάλογος της περιφερειακής αρχής και συνεργατών της με τις υπηρεσίες της Περιφέρειας, προκειμένου να αξιολογηθούν και να καταγραφούν οι μελέτες (συνεχιζόμενες και νέες), στις οποίες μπορούν να ανταποκριθούν με το υπάρχον προσωπικό τους και χρειάζονται την υποβοήθηση από τεχνικούς συμβούλους για να τις φέρουν σε πέρας.  

Πρόκειται για μια καινοτομία της Περιφέρειας με σκοπό αφενός στην ωρίμανση μελετών που υλοποιεί η ίδια, ενώ θα υπάρξει και δεύτερο ανάλογο έργο για να υποβοηθούν οι δήμοι (κυρίως μικρότεροι), οι οποίοι διαθέτουν τεχνικές υπηρεσίες αλλά όχι τις κατηγορίες των μελετητών που απαιτούνται για να τα ολοκληρώσουν. Με αυτό τον τρόπο θα περαιωθούν όλες οι διαδικασίες που προϋποθέτουν την ένταξη των έργων των δήμων στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων (ΠΔΕ) και την κατασκευή τους.

ΒΜ

Ακολουθήστε το Pelop.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Γράψτε το σχόλιό σας

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

RAPID 1
collage 48 e1627044465171
apagorefsi kikloforias kosmos exo me maska
atm xalkidona