ΕΑΠ: Ολοκληρώθηκε το 7ο Διεθνές Θερινό Σχολείο στη Διαχείριση Αποβλήτων

Σε αυτό δίδαξαν είκοσι πέντε Έλληνες και ξένοι Καθηγητές Πανεπιστημίων και Ερευνητικών Ινστιτούτων ( Γερμανία, Αμερική, Κίνα, Ιορδανία, Μαρόκο, Πολωνία).

ΕΑΠ: Ολοκληρώθηκε το 7ο Διεθνές Θερινό Σχολείο στη Διαχείριση Αποβλήτων

Ολοκληρώθηκαν οι διαλέξεις στο 7ο Διεθνές εξ αποστάσεως, ηλεκτρονικής εκπαίδευσης, Θερινό Σχολείο του ΕΑΠ με τίτλο: «Wastewater and Biosolids Management (WWSS19)» που διεξήχθη από 18-23 Ιουλίου στο ΕΑΠ.

Σε αυτό δίδαξαν είκοσι πέντε Έλληνες και ξένοι Καθηγητές Πανεπιστημίων και Ερευνητικών Ινστιτούτων ( Γερμανία, Αμερική, Κίνα, Ιορδανία, Μαρόκο, Πολωνία). Απευθύνθηκε σε όσους ενδιαφέρονται για θέματα επεξεργασίας και διαχείρισης των αποβλήτων και στόχευσε στην ενημέρωση σχετικά με τις νέες τεχνολογίες και τις πρακτικές διαχείρισης κυρίως των υγρών αποβλήτων, αλλά και των βιοστερεών, με μεταφορά εμπειριών και τεχνογνωσίας από διαφορετικές χώρες. Για τρίτη δε φορά στο σχολείο παρουσιάστηκαν ερευνητικές εργασίες μεταπτυχιακών νέων επιστημόνων.

ΕΑΠ: Ολοκληρώθηκε το 7ο Διεθνές Θερινό Σχολείο στη Διαχείριση Αποβλήτων

Το Σχολείο το παρακολούθησαν, εκτός των ξένων συμμετεχόντων από Ιορδανία, Αίγυπτο, Πολωνία, Κίνα, στελέχη Περιφερειών της Χώρας, Υπουργείων (Γενικού Επιτελείου Αεροπορίας, Γενικού Επιτελείου Στρατού), Ιδιωτικών Φορέων (ΕΥΔΑΠ), αλλά και εταιριών, που απασχολούνται με τα θέματα της διαχείρισης των υγρών και βιοστερεών.

ΕΑΠ: Ολοκληρώθηκε το 7ο Διεθνές Θερινό Σχολείο στη Διαχείριση Αποβλήτων

Το Σχολείο αποτελεί πλέον θεσμό , όπως τόνισε στο κλείσιμο των παρουσιάσεων ο Καθηγητής Ιωάννης Καλαβρουζιώτης, Κοσμήτορας της Σχολής Θετικών Επιστημών του ΕΑΠ και επιστημονικός υπεύθυνος της εκπαίδευσης, κάτι που επιβάλλει την συνέχιση και διεύρυνσή του. Φέτος υπήρξε συμμετοχή δια ζώσης φοιτητών και επιστημόνων από Ιορδανία, Αίγυπτο, Πολωνία, αλλά και από την Αμερικανική Γεωργική Σχολή. Οι ξένοι συμμετέχοντες έλαβαν τα πιστοποιητικά παρακολούθησής τους σε τελετή, παρουσία του Αντιπεριφερειάρχη Έρευνας και Καινοτομίας της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας κ. Φωκίωνα Ζαΐμη.

ΕΑΠ: Ολοκληρώθηκε το 7ο Διεθνές Θερινό Σχολείο στη Διαχείριση Αποβλήτων

Οι συμμετέχοντες είχαν την δυνατότητα να πραγματοποιήσουν επισκέψεις στο Μουσείο του Νερού στην Πάτρα, στο Αρχαιολογικό Μουσείο Πατρών, στην αρχαία Ολυμπία, στις εγκαταστάσεις του Βιολογικού Καθαρισμού του Πανεπιστημίου Πατρών, όπου ενημερώθηκαν για τις δυνατότητές του από τον υπεύθυνο κ. Βαγγέλη Τσιώτση, ενώ την τελευταία ημέρα του Θερινού Σχολείου πραγματοποιήθηκε τεχνική επίσκεψη στο Κέντρο Επεξεργασίας Αποβλήτων του Δήμου Αιγίου, όπου είχαν την ευκαιρία να επιμορφωθούν στις διαδικασίες επεξεργασίας αποβλήτων μέσω μεμβρανών από τον Καθηγητή του Τμήματος Χημικών Μηχανικών του Πανεπιστημίου Πατρών Δημήτρη Βαγενά και από τον Διευθυντή του Βιολογικού Καθαρισμού της ΔΕΥΑ Αιγιάλειας κ. Παναγιώτη Νικολόπουλο.

Ακολουθήστε το Pelop.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις και τα νέα απο την Πάτρα

Για ακόμη περισσότερα νεα από την Πάτρα, την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, μπείτε στην ροή ειδήσεων του pelop.gr

Γράψτε το σχόλιό σας

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ