Εμπορική Ανανέωση: Οι θέσεις της στο τελευταίο ΔΣ του Εμπορικού Συλλόγου

Τι αναφέρεται σε ανακοίνωση της παράταξης.

Εμπορική Ανανέωση: Οι θέσεις της στο τελευταίο ΔΣ του Εμπορικού Συλλόγου

Την Πέμπτη 15 Σεπτεμβρίου στις 9.15 το βράδυ πραγματοποιήθηκε συνεδρίαση του ΔΣ του Εμπορικού Συλλόγου Πάτρας, στην οποία συμμετείχαν και τα μέλη της Εμπορικής Ανανέωσης, Ιωάννης Ρούπας και Παναγιώτης Γουρδούπης.

Όπως σημειώνεται σε ανακοίνωση της παράταξης: «Προς ενημέρωση των μελών του συλλόγου μας, παραθέτουμε τα θέματα του ΔΣ και τις θέσεις της Εμπορικής Ανανέωσης.

1.Έγκριση πρακτικού προηγούμενου ΔΣ.

Ψηφίστηκε από τους συμβούλους της Εμπορικής Ανανέωσης, με την παρατήρηση ότι δεν είχε γίνει σωστή απομαγνητοφώνηση στο στα λοιπά θέματα του τελευταίου ΔΣ της 22/07/2022 (δεν είχε καταγραφεί το θέμα για την χορηγία των μαθητών της ρομποτικής που απορρίφθηκε από την πλειοψηφία και άλλα θέματα σχετικά με χορηγίες που είχαν δοθεί από τον σύλλογο κατά τους προηγούμενους μήνες) .

2.Οικονομικός Απολογισμός

Ψηφίστηκε, με την παρατήρηση ότι στο επόμενο ΔΣ, το βιβλίο εσόδων – εξόδων θα πρέπει να μας παραδοθεί προς έλεγχο νωρίτερα και όχι λίγα λεπτά πριν από την συζήτηση του θέματος.

3.Ενεργειακό.

Μετά από διαλογική συζήτηση το μέλος ΔΣ της Εμπορικής Ανανέωσης, Ρούπας Ιωάννης κατέθεσε πρόταση για την σύγκληση ενός έκτακτου Διοικητικού συμβουλίου με πρόσκληση για συμμετοχή όλων των φορέων της πόλης (Περιφέρεια, Δήμος, Επιμελητήριο κλπ), αλλά και των μελών του Συλλόγου μας,

Ο κ. Πρόεδρος συμφώνησε και δεσμεύθηκε για την άμεση υλοποίηση ης πρότασης του συνδυασμού μας.

4. Λαεκ (χρησιδάνεια – πληρωμές)

Το συγκεκριμένο θέμα δεν ψηφίστηκε καθότι η ανάλυση που έγινε από τον αναπληρωτή γραμματέα δεν συνοδευόταν από τα απαραίτητα έγγραφα για να έχουμε πλήρη εικόνα του θέματος. Ο κ. Αναπληρωτής Γραμματέας δεσμεύθηκε για την αποστολή με ηλεκτρονικό ταχυδρομείο όλων των απαραίτητων στοιχείων.

5.Νομικές Ενέργειες για τον ενοικιαστή

Ο συνδυασμός μας αποδέχτηκε την πρόταση του Προέδρου για τις απαραίτητες νομικές ενέργειες, παρότι κατά τα συμβούλιο της 22/07/2022 μας είχαν ενημερώσει λανθασμένα σχετικά με το υπόλοιπο οφειλής. Ο κ. Πρόεδρος αποδέχτηκε το λάθος και θέμα θεωρήθηκε λήξαν.

6.Πλειστηριασμοί

Μας έγινε μία ενημέρωση σχετικά με το θέμα και τις ενέργειες του συλλόγου που θα πρέπει να γίνουν (έχει απασχολήσει και σε προηγούμενες συνεδριάσεις) και ψηφίστηκε από τα δύο μέλη του συνδυασμού μας.

7. Εκδήλωση για τον προστάτη των εμπόρων (23/09/2022)

Ο συνδυασμός μας θα συμμετέχει στις εκδηλώσεις και στην θεία λειτουργία, στην Ευαγγελίστρια την Παρασκευή 23-09-2022 για τον εορτασμό του προστάτη μας Αγίου Νικολάου Καρπενησιώτη

8. Εγγραφές νέων μελών

Εγκριθήκαν οι εγγραφές 5 (πέντε) νέων μελών στο σύλλογο μας.

9. Λοιπά θέματα

Μας ζητήθηκαν διευκρινήσεις από τον κ. Πρόεδρο σχετικά με τις προτάσεις του συνδυασμού μας για τις ενέργειες που θα πρέπει να γίνουν αναφορικά με το νέο εμπορικό κέντρο ΑΒΕΞ, αλλά και τις προτάσεις μας για διοργάνωση εμπορικής έκθεσης στην πόλη μας .Ο κ. Πρόεδρος δεσμεύθηκε να ότι θα προβεί σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες και θα μας ενημερώσει το συντομότερο.
Θα θέλαμε να επισημάνουμε ότι παρά τις συνεχείς παρεμβάσεις της Εμπορικής Ανανέωσης δεν έχουν δοθεί ακόμα απαντήσεις από τον κ. Πρόεδρο σχετικά με τα παρακάτω θέματα.

Α) Τακτοποίηση Μητρώου (είχε συσταθεί επιτροπή στο προηγούμενο ΔΣ, αλλά δεν υπήρξε καμία εξέλιξη ως προς την λειτουργία της)

Β) Ενημέρωση σχετικά με το open mall 2 και το θέμα που είχε προκύψει με τους εξωτερικούς συμβούλους του έργου, αλλά και την πρόοδο των εργασιών.

Γ) Παρά την έγγραφη αίτηση μας από 07-07-22 και τα τις υπενθυμίσεις μας μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου και παρά τις προφορικές δεσμεύσεις του κ. Προέδρου δεν μας έχουν παραδοθεί ακόμα τα αντίγραφα των πρακτικών του ΔΣ από 01/01/2019 έως και σήμερα, τα αντίγραφα των πρακτικών των ΓΣ της από 01/01/2019 έως και σήμερα το αντίγραφο του βιβλίου Ταμείου, το αντίγραφο του βιβλίου Περιουσίας, τα αντίγραφα των συμβάσεων μίσθωσης ακινήτων που έχει στην ιδιοκτησία του ο Σύλλογος καθώς και τα αντίγραφα των συμβάσεων (εξαρτημένης ή μη σχέσης ) προσωπικού που απασχολεί ο Σύλλογος.

Δ) Παρότι σε προηγούμενη συνεδρίαση ο κ.Πρόεδρος δεσμεύτηκε ότι θα εξετάσει το θέμα περί σταθερής ημερομηνίας διεξαγωγής των Συμβουλίων (πχ την τελευταία Τρίτη κάθε μήνα), δεν υπήρξε καμία απάντηση.

Τέλος θα θέλαμε να επισημάνουμε ότι στην συνεδρίαση της Πέμπτης 22/09 (όπως και σε όλες τις προηγούμενες συνεδριάσεις) από την Ελεγκτική Επιτροπή συμμετείχε μόνο η εκλεγμένη σύμβουλος με το συνδυασμό μας, κ. Μιχαλία Κολλιοπούλου.

Σύμφωνα με τις αρχές και τις θέσεις μας, αλλά και την διαφάνεια σε όλα τα θέματα που απασχολούν τον Σύλλογο η Εμπορική Ανανέωση θα σας ενημερώνει απρόσκοπτα».

Ακολουθήστε το Pelop.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις και τα νέα απο την Πάτρα

Για ακόμη περισσότερα νεα από την Πάτρα, την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, μπείτε στην ροή ειδήσεων του pelop.gr

Γράψτε το σχόλιό σας

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Δήμος Πατρέων - ΣΥΡΙΖΑ: Ώρα» αναταράξεων στα δημοτικά του '23
Συμβασιούχοι Δήμου Πατρέων: «Φωνές» για το ποιος τους στηρίζει πιο πολύ
Και στη Ναύπακτο είχαν απλώσει «δίχτυα» μέλη της συμμορίας της Πολυτεχνειούπολης
Tα σχολεία της Αχαΐας περνούν το test της πανδημίας