Εμπορικός Σύλλογος Αγρινίου: Τα συνεχή μέτρα στοχοποιούν και εξοντώνουν το λιανικό εμπόριο

«Προκαλεί επίσης για άλλη μια φορά και ο διαχωρισμός στο ωράριο μεταξύ του λιανικού εμπορίου και των πολυκαταστημάτων τροφίμων» σημειώνει μεταξύ άλλων ο Εμπορικός Σύλλογος Αγρινίου.

Εμπορικός Σύλλογος Αγρινίου: Τα συνεχή μέτρα στοχοποιούν και εξοντώνουν το λιανικό εμπόριο

«Για άλλη μια φορά μέσα σε λίγες ημέρες η κυβέρνηση αποφάσισε την εφαρμογή νέων μέτρων που περιορίζουν την λειτουργία του Λιανικού Εμπορίου. Για άλλη μια φορά στοχοποιείται το λιανικό εμπόριο και προκαλεί πράγματι απορία γιατί τα νέα μέτρα που αφορούν το ωράριο λειτουργίας της αγοράς περιλαμβάνουν και την πόλη μας».

Αυτό σημειώνει σε ανακοίνωσή του ο Εμπορικός Σύλλογος Αγρινίου «Ο Ερμής» και συνεχίζει: «Θα μπορούσε κανείς να δει λογική βάση στην αλλαγή έναρξης της αγοράς στις 10 το πρωί στα πολύ μεγάλα αστικά κέντρα της χώρας μας – τα οποία είναι ελάχιστα – και αυτό λόγω των μετακινήσεων των πολιτών με Μέσα Μαζικής Μεταφοράς.

Σε πόλεις όμως σαν το Αγρίνιο όπου δεν επικρατούν τέτοιες συνθήκες, είναι εκτός πραγματικότητας η εφαρμογή τέτοιων αποφάσεων.

Και ιδιαίτερα όταν η επισκεψιμότητα στην αγορά είναι ελάχιστη από την εφαρμογή των μέτρων της 6 Νοεμβρίου και για πωλήσεις ούτε λόγος.

Προκαλεί επίσης για άλλη μια φορά και ο διαχωρισμός στο ωράριο μεταξύ του λιανικού εμπορίου και των πολυκαταστημάτων τροφίμων.

Τα συνεχόμενα νέα μέτρα στο λιανικό εμπόριο έχουν φέρει μεγάλη μείωση της αγοραστικής κίνησης και ιδιαίτερα λίγες ημέρες πριν τα Χριστούγεννα μεγαλώνουν την αγωνία των συναδέλφων για το πως θα επιβιώσουν.

Η κυβέρνηση λόγω ακριβώς των περιοριστικών μέτρων λειτουργίας της αγοράς τα οποία έχουν επιφέρει μεγάλη πτώση του τζίρου πρέπει να λάβει άμεσα μέτρα στήριξης των μικρών επιχειρήσεων».

Όσον αφορά τα μέτρα που προτείνει ο Εμπορικός Σύλλογος Αγρινίου, αυτά είναι τα εξής:

• Θα πρέπει να δοθεί αναβολή στην πληρωμή των επιταγών για όσο διάστημα διαρκούν τα νέα μέτρα.

• Να δοθεί δυνατότητα πρόσβασης στον τραπεζικό δανεισμό για παροχή ρευστότητας στις μικρές επιχειρήσεις .

• Οι επιστρεπτέες προκαταβολές θα πρέπει να γίνουν Μη επιστρεπτέες, γιατί είναι βέβαιο ότι με τις αρνητικές εξελίξεις στην αγορά θα υπάρξει αδυναμία πληρωμής τους από τους συναδέλφους.

• Επίσης πάγωμα στις πληρωμές των ρυθμίσεων που αφορούν οφειλές προς εφορία, ασφαλιστικά ταμεία και τράπεζες.

• Διαγραφή μέρους των οφειλών που δημιουργήθηκαν μέσα στην πανδημία χωρίς την υπαιτιότητα των συναδέλφων και πληρωμή των υπολοίπων σε 120 δόσεις .

• Δημιουργία ξεχωριστού προγράμματος για το λιανεμπόριο αντίστοιχο με άλλους κλάδους της οικονομίας για να υπάρχει ίση και δίκαιη μεταχείριση.

• Δημιουργία ακατάσχετου επαγγελματικού λογαριασμού.

• Να λειτουργήσει το πρόγραμμα των Μικροπιστώσεων μέχρι 25.000 χωρίς εμπράγματες εγγυήσεις.

• Επαναφορά του μέτρου της δυνατότητας αναστολής των συμβάσεων εργασίας σε ποσοστό του προσωπικού.

Καταλήγοντας η ανακοίνωση, σημειώνεται: «Η κυβέρνηση με τα μέτρα που έχει λάβει τον τελευταίο μήνα στο λιανικό εμπόριο έχει οδηγήσει την αγορά σε Άτυπο lockdown και οι πολίτες που κυκλοφορούν πλέον στους δρόμους είναι πολύ λιγότεροι από εκείνους που κυκλοφορούσαν τον Νοέμβριο του 2020 που είχαμε Τυπικό lockdown .

Η κυβέρνηση ΟΦΕΙΛΕΙ και πρέπει να ΣΤΗΡΙΞΕΙ τις μικρές επιχειρήσεις της αγοράς για να μην οδηγηθούν στην εξόντωση και στον αφανισμό».

Ακολουθήστε το Pelop.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις και τα νέα απο την Πάτρα

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις - νέα από την Πάτρα, την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο pelop.gr

Γράψτε το σχόλιό σας

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Υποδοχή ηρώων για δύο Ηλείους πεσόντες της Κύπρου
Αντιπλημμυρικά έργα στην Ιόνια Οδό
Αγρίνιο: Σήμερα απολογείται ο μητροκτόνος - «Μαλώσαμε και...»
Πάτρα - Κακοκαιρία: Που θα απευθύνονται οι πληγέντες επιχειρηματίες για την καταγραφή των ζημιών