Εμπορικός Σύλλογος Πάτρας: «Στις καθυστερήσεις» η συγκρότηση του νέου ΔΣ – Αναζητούν βιώσιμη λύση συνεργασίας

Οι παρατάξεις βρίσκονται σε διαδικασία διαβουλεύσεων και ζυμώσεων, προκειμένου να βρουν την «χρυσή τομή» που θα τους βοηθήσει να καταλήξουν σε μια βιώσιμη συμφωνία για την συγκρότηση του νέο διοικητικού συμβουλίου

Εμπορικός Σύλλογος Πάτρας: «Στις καθυστερήσεις» η συγκρότηση του νέου ΔΣ - Αναζητούν βιώσιμη λύση συνεργασίας Στο νέο ΔΣ θα χρειαστούν πλειοψηφίες οι οποίες μέχρι ώρας δεν προκύπτουν

Σιγή ασυρμάτου επικρατούσε χθες στους κόλπους του Εμπορικού Συλλόγου Πάτρας, για τη συγκρότηση του νέου διοικητικού συμβουλίου.

Οι παρατάξεις βρίσκονται σε διαδικασία διαβουλεύσεων και ζυμώσεων, προκειμένου να βρουν την «χρυσή τομή» που θα τους βοηθήσει να καταλήξουν σε μια βιώσιμη συμφωνία για την συγκρότηση του σώματος, καθώς καμία παράταξη δεν διαθέτει την απόλυτη πλειοψηφία, ενώ και οι πιθανοί συνδυασμοί δεν οδηγούν σε λύση πλειοψηφίας.

Ο Κώστας Ζαφειρόπουλος που έχει ρόλο ρυθμιστή, καλείται να επιλέξει προς τα που θα χαράξει πορεία. Οπως έγραψε την Τρίτη η εφημερίδα «Πελοπόννησος» οι κρούσεις εκ μέρους του Γιώργου Βαγενά για ενδεχόμενη συνεργασία στο νέο διοικητικό συμβούλιο, δεν  είχαν βρει ανταπόκριση, αφού το ζήτημα των εκατοντάδων διαγραφών από το μητρώο μελών, θεωρείται πρόβλημα κομβικής σημασίας που δεν έχει επιλυθεί.

Ετσι, το σενάριο της πιθανής συνεργασίας μεταξύ των τεσσάρων άλλων παρατάξεων, πλην της «Ενωτικής Διεκδικητικής Κίνησης Εμπόρων» του Γιώργου  Βαγενά, βγήκε στο προσκήνιο ως το πιο πιθανό. Μάλιστα, η «Π» πληροφορείται ότι την Δευτέρα το απόγευμα, υπήρξε επικοινωνία μεταξύ των συνδυασμών, η οποία όμως δεν κατέληξε σε κάποια συμφωνία.

Ο Κώστας Τηλιγάδης ξεκαθάρισε με δήλωσή του στην «Π» ότι η παράταξή του,   «Αγωνιστική Συνεργασία Εμπόρων» δεν πρόκειται να συνεργαστεί με κανέναν, οπότε και πάλι προκύπτει πλειοψηφικό αδιέξοδο.

Σε κάθε περίπτωση, από το καταστατικό ο πλειοψηφών σύμβουλος, δηλαδή ο επικεφαλής της «Ενωτικής Διεκδικητικής Κίνησης Εμπόρων» Γιώργος Βαγενάς, δεν έχει απεριόριστο χρόνο στην διάθεσή του για να συγκαλέσει το νέο διοικητικό συμβούλιο σε συνεδρίαση.

Σύμφωνα με πληροφορίες, σε διάστημα οκτώ ημερών από την επικύρωση των εκλογικών αποτελεσμάτων, υποχρεούται να συγκαλέσει το νέο διοικητικό συμβούλιο, όπου μέσα από την διαδικασία των αρχαιρεσιών θα πρέπει να βγει το νέο προεδρείο.

Φυσικά θα χρειαστούν πλειοψηφίες, οι οποίες μέχρι ώρας δεν προκύπτουν, αλλά και γι΄αυτό το ενδεχόμενο έχει προβλέψει το καταστατικό. Οι ίδιες πηγές ανέφεραν στην «Π» ότι στην τρίτη εκλογική διαδικασία, μπορεί να συγκροτηθεί προεδρείο με 7-6 ψήφους. Σε αυτή την περίπτωση, θα μπορούσε να σταθεί μια ενδεχόμενη συνεργασία μεταξύ των συνδυασμών Ζαφειρόπουλου, Κατσιγιάννη και Ρούπα, αλλά θα είχε μπροστά της πολλές προκλήσεις, καθώς δεν θα διέθετε την απόλυτη πλειοψηφία.

Ακολουθήστε το Pelop.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις και τα νέα απο την Πάτρα

Για ακόμη περισσότερα νεα από την Πάτρα, την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, μπείτε στην ροή ειδήσεων του pelop.gr

Γράψτε το σχόλιό σας

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ