«Έχεις λόγο να μιλήσεις» – Εκπαιδευτικό πρόγραμμα του Πάρκου Εκπαιδευτικών Δράσεων και του ΔΗΠΕΘΕ Πάτρας

Στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα  θα διδάσκεται στους μαθητές βιωματικά η δύναμη του λόγου και ο τρόπος εκφοράς του.

Έχεις

Το Πάρκο Εκπαιδευτικών Δράσεων Δήμου Πατρέων και το ΔΗΠΕΘΕ Πάτρας, προχωρούν στη συνδιοργάνωση ενός εκπαιδευτικού προγράμματος με τίτλο: «Έχεις λόγο να μιλήσεις».

Η αυξανόμενη χρήση του διαδικτύου και της οπτικής επικοινωνίας, μέσω εικονιστικών αναπαραστάσεων, επιφέρει μεγάλη δυσκολία στη συγκέντρωση των μαθητών, κατά την ανάγνωση ενός κειμένου, αλλά και στην εκφορά του λόγου, με αποτέλεσμα οι μαθητές να μην κατανοούν ολοκληρωμένα τα επιφανειακά και τα βαθύτερα νοήματα του κειμένου.

Στο πλαίσιο αυτό, το Πάρκο Εκπαιδευτικών Δράσεων και το ΔΗΠΕΘΕ Πάτρας προχώρησαν στο σχεδιασμό ενός εκπαιδευτικού προγράμματος, στο οποίο θα διδάσκεται στους μαθητές βιωματικά η δύναμη του λόγου και ο τρόπος εκφοράς του, θα καλλιεργείται η αγάπη για τη γλώσσα και τέλος, θα αναδεικνύεται η ρυθμικότητα ως στοιχείο της. Το πρόγραμμα έχει ως θεματικό κέντρο το αρχαίο θεατρικό έργο του Αισχύλου, «Πέρσες».

Πληροφορίες:
Ιδέα – επιμέλεια διοργάνωσης: Γιώργος Μαγιάκης, Βοηθός Δημάρχου για το Συντονισμό του Πάρκου Εκπαιδευτικών Δράσεων. Υπεύθυνος υλοποίησης – Διδάσκων: Λουκάς Θάνος, Καλλιτεχνικός Διευθυντής ΔΗΠΕΘΕ. Χώρος διεξαγωγής: Δημοτικό Θέατρο «Απόλλων». Ημερομηνία – ώρα διεξαγωγής:11 Μαΐου, 9.00 – 11.00 & 11.30 – 13.30.

Η δράση υλοποιείται σε συνεργασία με τη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Νομού Αχαΐας – Τμήμα Πολιτιστικών Θεμάτων.

 

Ακολουθήστε μας για όλες τις ειδήσεις στο Bing News και το Google News

pelop Google news bing news pelop whatsapp Pelop