ΕΔΕ της ΕΛΑΣ: Φιάσκο η τιμωρία…«ανώνυμων» αξιωματικών!
Στην αντεπίθεση περνούν οι αξιωματικοί της ελληνικής αστυνομίας που μετακινήθηκαν δυσμενώς
Ενας–ένας οι αξιωματικοί της ελληνικής αστυνομίας που μετακινήθηκαν δυσμενώς για το «φιάσκο» με τους Κροάτες χούλιγκανς, περνούν στην αντεπίθεση θεωρώντας εντελώς άδικη τη μεταχείρισή τους από την ηγεσία της ΕΛΑΣ.
Ο προϊστάμενος της Υποδιεύθυνσης Αντιμετώπισης βίας στους Αθλητικούς χώρους, που πρώτος «πλήρωσε το μάρμαρο» κατέθεσε μήνυση κατά του αρχηγού και υπαρχηγού της ΕΛΑΣ, καθώς και άλλων συναδέλφων του, υποστηρίζοντας ότι αυτοί έχουν την ευθύνη της εισβολής των ξένων οπαδών στην Ελλάδα και του μακελειού που προκάλεσαν στη Νέα Φιλαδέλφεια, όπου έχασε τη ζωή του ο 29χρονος Μιχάλης Κατσούρης.
Αναφέρεται σε συγκεκριμένη αλληλογραφία και υποστηρίζει ότι είχε ενημερώσει έγκαιρα τους ανωτέρους του για τον ερχομό 120–150 θερμόαιμων της Ντιναμό Ζάγκρεμπ, κάνοντας το καθήκον του χωρίς να έχει περαιτέρω αρμοδιότητα λήψης μέτρων.
Η εξέλιξη προκαλεί εύλογους συνειρμούς με βάση τις τεκμηριωμένες αιτιάσεις του καρατομηθέντος προϊσταμένου που παραπέμπουν σε ολιγωρία της ηγεσίας της ΕΛΑΣ γύρω από την ανενόχλητη επιδρομή των Κροατών στη μισή Ελλάδα.
Την ίδια στιγμή, «φιάσκο» αποδεικνύονται και οι ευθύνες που αποδόθηκαν στους 6 αξιωματικούς της τροχαίας Αυτοκινητοδρόμων Ιωαννίνων–Αντιρρίου-Κορίνθου. Αποκλειστικές πληροφορίες της «Πελοποννήσου» αναφέρουν ότι με βάση την ΕΔΕ που διενεργήθηκε από τον αντιστράτηγο της ΕΛΑΣ Ελευθέριο Γκαρίλα, δεν αποδίδονται ευθύνες σε αυτούς, ανάμεσά τους ένας Αχαιός και δύο Αιτωλοακαρνάνες για πλημμελή άσκηση καθηκόντων. Προκύπτει, δηλαδή, ότι κακώς αποσπάσθηκαν δυσμενώς σε άλλες υπηρεσίες και δυσφημίσθηκαν, μόνο και μόνο για να καλμάρει η αγανάκτηση της κοινής γνώμης.
Κατόπιν τούτων, θεωρείται βέβαιο ότι και οι άδικα μετακινηθέντες αξιωματικοί της ΕΛΑΣ θα επανέλθουν κανονικά στις θέσεις τους στις αρχές Νοεμβρίου, αφού η τωρινή απόσπασή τους έχει 3μηνη ισχύ κι ενώ έχει δηλώσει ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Γιάννης Οικονόμου, ότι θα παραμείνουν στα νέα τους πόστα μέχρι το πέρας της εσωτερικής έρευνας.
Η «Πελοπόννησος» και το pelop.gr σε ανοιχτή γραμμή με τον Πολίτη
Η φωνή σου έχει δύναμη – στείλε παράπονα, καταγγελίες ή ιδέες για τη γειτονιά σου.
Ακολουθήστε μας για όλες τις ειδήσεις στο Bing News και το Google News
Από το Δίκτυο
Frozen yogurt ή παγωτό; Ποιο είναι τελικά πιο υγιεινό
Η OpenAI σταματά το μοντέλο Astra που έλυσε 10 μαθηματικά αινίγματα δεκαετιών
Μουσική βραδιά στα Τριπόταμα Αχαΐας ΒΙΝΤΕΟ-ΦΩΤΟ
Το άθλημα της μακροζωίας: Χαρίζει έως και 5 επιπλέον χρόνια ζωής
Η Apple αποφασίζει ποιος μένει και ποιος φεύγει και οι κανόνες δεν είναι ίδιοι για όλους
Ο εορτασμός της Μεταμορφώσεως του Σωτήρος στην Βαλιμή ΦΩΤΟ
Ξηροί καρποί: Τι συμβαίνει στο σώμα όταν τρώτε πάρα πολλούς
Άνευ προηγουμένου τα pre orders του GTA 6
