ΕΦΕΤ: Ανακαλεί κριτσίνια
Σύμφωνα με τον ΕΦΕΤ το προϊόν – κριτσίνια – περιέχει γλουτένη αν και στην συσκευασία αναγράφεται το αντίθετο.
Tα κριτσίνια με την επωνυμία «MY BREADSTICKS/ GRECIAN LIVING – INNOVATIVE RECIPES» ανακαλεί ο ΕΦΕΤ εξαιτίας το χαρακτηρίζει «μη κανονικό» και «μη ασφαλές». Αυτο καθώς φέρεται να περιέχει γλουτένη, γεγονός που υποδηλώνει την παρουσία ενός ή περισσότερων δημητριακών με γλουτένη, ενώ στον κατάλογο των συστατικών δεν περιλαμβάνεται κανένα από τα εν λόγω δημητριακά.

Η ανακοίνωση του ΕΦΕΤ:
«Ο Ε.Φ.Ε.Τ. και ειδικότερα η Περιφερειακή Διεύθυνση Κεντρικής Μακεδονίας, κατά τη διενέργεια ελέγχων στο πλαίσιο του Προγράμματος «Επίσημος Έλεγχος για την παρουσία αλλεργιογόνων ουσιών σε ορισμένα είδη τροφίμων» έτους 2021, προέβη σε δειγματοληψία τροφίμου με στοιχεία:
«ΚΡΙΤΣΙΝΙΑ ΧΩΡΙΣ ΓΛΟΥΤΕΝΗ – ΤΥΡΙ» με την επωνυμία MY BREADSTICKS / GRECIAN LIVING – INNOVATIVE RECIPES, με ημερομηνία ελάχιστης διατηρησιμότητας 28-09-2021 και αριθμό παρτίδας Τ11612206 που παράγεται για λογαριασμό της εταιρείας Δ. ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ ΚΕΡΑΝΗΣ ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ Ι.Κ.Ε. με έδρα στη Λυκόβρυση Αττικής, από την εταιρεία ΤΣΑΒΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ & ΣΙΑ Ε.Ε. με έδρα στη Μεταμόρφωση Αττικής.
Το προϊόν, σε συνεργασία με το Β’ Τμήμα της Α’ Χημικής Υπηρεσίας Αθηνών, της Γενικής Διεύθυνσης Γενικού Χημείου του Κράτους, της Α.Α.Δ.Ε., χαρακτηρίστηκε ΜΗ ΚΑΝΟΝΙΚΟ και ΜΗ ΑΣΦΑΛΕΣ διότι περιέχει γλουτένη, γεγονός που υποδηλώνει την παρουσία ενός ή περισσοτέρων δημητριακών με γλουτένη, ενώ στον κατάλογο των συστατικών δεν περιλαμβάνεται κανένα από τα εν λόγω δημητριακά.
Ο Ε.Φ.Ε.Τ. απαίτησε την άμεση ανάκληση του συνόλου της συγκεκριμένης παρτίδας του εν λόγω προϊόντος και ήδη βρίσκονται σε εξέλιξη οι σχετικοί έλεγχοι.
Καλούνται οι καταναλωτές που έχουν προμηθευτεί το ανωτέρω προϊόν (η απεικόνιση του οποίου αποτυπώνεται στην επόμενη σελίδα του δελτίου τύπου), να μην το καταναλώσουν».
Η «Πελοπόννησος» και το pelop.gr σε ανοιχτή γραμμή με τον Πολίτη
Η φωνή σου έχει δύναμη – στείλε παράπονα, καταγγελίες ή ιδέες για τη γειτονιά σου.
Ακολουθήστε μας για όλες τις ειδήσεις στο Bing News και το Google News
Από το Δίκτυο
Η Blue Origin παρουσίασε νέο πυραυλοκινητήρα με 50% λιγότερα εξαρτήματα για να ανταγωνιστεί τη SpaceX
Πώς φτιάχνεις σπιτική μαγιονέζα χωρίς να κόψει
Το Δημοτικό Ωδείο Πατρών σε φεστιβάλ jazz στην Πολωνία
Η Honor αποκάλυψε τρία νέα smartphones με δεύτερη οθόνη στο πίσω μέρος
Γιατί είναι πάντα κρύα τα χέρια σας: Οι 5 πιθανές αιτίες και πότε να επισκεφθείτε γιατρό
