Έφτασε ο Ερύμανθος στην Αιτωλοακαρνανία; Τι καταγγέλλει η Επιτροπή Σκιαδοβουνίου κατά των ανεμογεννητριών

Έφτασε ο Ερύμανθος στην Αιτωλοακαρνανία; Τι καταγγέλλει η Επιτροπή Σκιαδοβουνίου κατά των ανεμογεννητριών

Η Επιτροπή Αγώνα Σκιαδοβουνίου κατά της εγκατάστασης ανεμογεννητριών στην περιοχή εξέδωσε ανακοίνωση για να καταγγείλει πως η Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων συντάχθηκε με «αντιγραφή-επικόλληση» και ζητά από τον κόσμο να πάρει μέρος στη δημόσια διαβούλευση ζητώντας απόρριψη της μελέτης.

Αναλυτικά η ανακοίνωση αναφέρει:

Σύμφωνα με τον μελετητή της Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (ΜΠΕ) του 2ου Αιολικού στο Σκιαδοβούνι, που βρίσκεται υπό δημόσια διαβούλευση, το Σκιαδοβούνι Ερυμάνθου έχει “μετακομίσει” από την Αχαΐα στον Αστακό Ξηρομέρου στην Αιτωλοακαρνανία!!!

Συγκεκριμένα στην σελ.41 της ΜΠΕ αναφέρεται:

<<Ο μελετώμενος ΑΣΠΗΕ χωροθετείται στη θέση ≪Λειψούτα – Σκιαδοβούνι≫ της Δ.Ε. Αστακού του Δήμου Ξηρομέρου.>>

Φυσικά το Αιολικό χωροθετείται εντός της Δ.Ε. Τριταίας του Δήμου Ερύμανθου της Π.Ε. Αχαΐας και της Δ.Ε.Λασιώνος του Δήμου Αρχαίας Ολυμπίας της Π.Ε. Ηλείας, Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας…και όχι εντός της Δ.Ε. Αστακού του Δήμου Ξηρομέρου Αιτωλοακαρνανίας!!!

Η ΜΠΕ για την εγκατάσταση αιολικού σταθμού στη Λειψούτα- Σκιαδοβούνι που κατατέθηκε στη Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας (ΡΑΕ) και τέθηκε σε δημόσια διαβούλευση αφορά προφανέστατα προγενέστερο αιολικό σταθμό στον Αστακό Ξηρομέρου Αιτωλοακαρνανίας με τον μελετητή που τη συνέταξε να μην μπαίνει καν στον κόπο να αλλάξει τα ονόματα από την προηγούμενη Μελέτη!

Η ΜΠΕ αυταπόδεικτα είναι λανθασμένη και άκυρη, αφού ο εν λόγω μελετητής Δασολόγος την συνέταξε ακολουθώντας τη μέθοδο της αντιγραφής από προηγούμενη ΜΠΕ που αφορά διαφορετική περιοχή, γεγονός που έχει επαναληφθεί από τον εν λόγω μελετητή και στην ΜΠΕ που αφορούσε την κατασκευή και λειτουργία Αιολικού Σταθμού Παραγωγής Ηλεκτρικής Ενέργειας (ΑΣΠΗΕ), ισχύος 24MW, της εταιρείας «ΤΕΡΝΑ ΑΙΟΛΙΚΗ ΞΕΡΟΒΟΥΝΙΟΥ Α.Ε.», των οποίων η εγκατάσταση προτείνεται για τη θέση «Ξεροβούνι» στο όρος Αγιος Κωνσταντίνος του Δήμου Ναυπακτίας και όχι στην Αργολίδα όπως ανέφερε στην ΜΠΕ!

Επειτα από το δημοσίευμα της «Εφ.Συν.» («Οταν η Αργολίδα “μετακόμισε” στη Ναυπακτία», 17.4.2021), τις αντιδράσεις των κατοίκων της περιοχής και την κατακραυγή που ξέσπασε στα κοινωνικά δίκτυα, η εταιρεία «ΤΕΡΝΑ ΑΙΟΛΙΚΗ ΞΕΡΟΒΟΥΝΙΟΥ Α.Ε.» απέσυρε την απαράδεκτη ΜΠΕ, δημοσίευμα της «Εφ.Συν.» ( «αποσύρθηκε η μελέτη για τα αιολικά»).

Πέρα από την αυτονόητη απόρριψη άλλης μιας μελέτης-παρωδίας, εξίσου αναγκαία είναι και η σχετική αντίδραση από τις αρμόδιες υπηρεσίες, ώστε τέτοια φαινόμενα από μεριά μελετητών να σταματήσουν να υφίστανται προς όφελος της περιβαλλοντικής αδειοδότησης και εν τέλει του δημοσίου συμφέροντος.

Μπαίνουμε όλοι στη δημόσια διαβούλευση και απαιτούμε απόρριψη της μελέτης!!!!

Οι οδηγίες για την εγγραφή σας στο ηλεκτρονικό περιβαλλοντικό μητρώο (ΗΠΜ) είναι εδώ :

https://docs.google.com/…/1O7u0…/edit…

Κατεβάστε το έντυπο Δ11 με τις απόψεις-ενστάσεις κατά του έργου από εδώ:

https://docs.google.com/…/141z2QHkb59ZDgS5sK…/edit…

Για όσους είναι εγγεγραμμένοι ήδη στο Ηλεκτρονικό Περιβαλλοντικό Μητρώο (ΗΠΜ), ο σύνδεσμος της δημόσιας διαβούλευσης για το Αιολικό στην Λειψούτα – Σκιαδοβούνι με ΠΕΤ 2202725020 είναι :

https://eprm.ypen.gr/src/App/w2/6385

Ακολουθήστε το Pelop.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις και τα νέα απο την Πάτρα

Για ακόμη περισσότερα νεα από την Πάτρα, την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, μπείτε στην ροή ειδήσεων του pelop.gr

Γράψτε το σχόλιό σας

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Πάτρα: Προχωρούν σε νέα κινητοποίηση οι διανομείς σήμερα
Καιρός: Ο υδράργυρος παίρνει ξανά την ανηφόρα - Σε ποιες περιοχές θα φτάσει τους 39 βαθμούς
Αντώνης Ζήβας: «Τις έφαγε» και δικάζεται κι από πάνω!
Σάλος σε νοσοκομείο της Πάτρας: Εργαζόμενη έχει να πατήσει στη δουλειά της 4 χρόνια!