Ευθύμης Λέκκας για τον πρωινό σεισμό στη Ζάκυνθο και το.. ναυάγιο!
Ο καθηγητής Γεωλογίας και πρόεδρος του ΟΑΣΠ Ευθύμης Λέκκας σχολίαζει τον σεισμό που σημειώθηκε στη Ζάκυνθο το πρωί της Δευτέρας 8 Μαΐου
Σεισμός μεγέθους 4,4 στην κλίμακα Ρίχτερ σημειώθηκε σήμερα Δευτέρα 8 Μαΐου στις 07:53 στον θαλάσσιο χώρο 68 χιλιόμετρα δυτικά/νοτιοδυτικά του Αγίου Λέοντα Ζακύνθου.
Σεισμική δόνηση με το «Καλημέρα» στη Ζάκυνθο
Ο σεισμός, ο οποίος ήταν πολύ επιφανειακός (εστιακό βάθος: 2 χιλιόμετρα) και έγινε ιδιαίτερα αισθητός στο νησί της Ζακύνθου, έγινε σε απόσταση 347 χιλιομέτρων δυτικά των Αθηνών, όπως ανακοίνωσε, εκ μέρους των τεσσάρων φορέων συγκρότησης του Ενιαίου Εθνικού Σεισμολογικού Δικτύου, το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών.
Μιλώντας στο newsit.gr, ο καθηγητής Γεωλογίας και πρόεδρος του ΟΑΣΠ Ευθύμης Λέκκας εκτίμησε ότι ο σημερινός σεισμός δεν εμπνέει ανησυχία.
«Ο σεισμός ήταν αισθητός στην Ζάκυνθο, δεν υπάρχει κανένα ιδιαίτερο πρόβλημα», είπε χαρακτηριστικά.
Προσέθεσε, ωστόσο, πως επιβεβαιώνεται το ότι πρέπει να κλείσει το «Ναυάγιο», επειδή υπάρχει κίνδυνος καταπτώσεων και κατολισθήσεων από σεισμούς.
«Δεν νομίζω να υπάρξουν μετασεισμοί, αλλά το παρακολουθούμε», συμπλήρωσε, αναφερόμενος στον σημερινό σεισμό.
Πηγή: newsit.gr
Η «Πελοπόννησος» και το pelop.gr σε ανοιχτή γραμμή με τον Πολίτη
Η φωνή σου έχει δύναμη – στείλε παράπονα, καταγγελίες ή ιδέες για τη γειτονιά σου.
Ακολουθήστε μας για όλες τις ειδήσεις στο Bing News και το Google News
Από το Δίκτυο
Νέο Εργαστήριο Θεάτρου και Υποκριτικής, από τον Σύλλογο Κεφαλλήνων
Πώς καθαρίζεις έντομα και μυγάκια από το αυτοκίνητο
Έχετε Galaxy SmartTag3; Δείτε πώς να το ρυθμίσετε και να εντοπίζετε κλειδιά και αποσκευές
Ζώδια σήμερα 6/11: Ζυγός – Τύχη από το παρελθόν!
Πώς καθαρίζεις γυάλινα μπουκάλια σωστά
