Έφυγε από τη ζωή ο πρέσβης Αδαμάντιος Βασιλάκης

Πένθος για το διπλωματικό σώμα. Έφυγε από τη ζωή ο πρέσβης ε.τ Αδαμάντιος Βασιλάκης, που υπηρέτησε ως διπλωμάτης σε καίριες θέσεις στην Ευρωπαϊκή Ένωση και τα Ηνωμένα Έθνη.

vasilakis presvis e1625063822233

Θλίψη προκάλεσε  στο διπλωματικό σώμα η είδηση του θανάτου του Αδαμάντιου Βασιλάκη. Ο πρέσβης ε.τ Αδαμάντιος Βασιλάκης υπηρέτησε ως διπλωμάτης σε διάφορες θέσεις.

Με ανακοίνωσή του το υπουργείο Εξωτερικών αναφέρεται στην απώλεια του Αδαμάντιου Βασιλάκη:

«Το Υπουργείο Εξωτερικών θρηνεί την απώλεια του Πρέσβη ε.τ. Αδαμάντιου Βασιλάκη, ενός εξαίρετου διπλωμάτη που τίμησε την πατρίδα και απετέλεσε υπόδειγμα και πηγή έμπνευσης για όλους όσους είχαν την τύχη να τον γνωρίσουν.

Ο Πρέσβης Αδαμάντιος Βασιλάκης εισήλθε στη Διπλωματική Υπηρεσία του Υπουργείου Εξωτερικών το 1972 και κατά τη διάρκεια της θητείας του υπηρέτησε σε καίριες θέσεις στην Ευρωπαϊκή Ένωση και τα Ηνωμένα Έθνη.

Την περίοδο 2002-2007 διετέλεσε Μόνιμος Αντιπρόσωπος της Ελλάδος στα Ηνωμένα Έθνη. Το 2005-2006 εκπροσώπησε την Ελλάδα στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ. Από το 2007 ήταν επικεφαλής διαπραγματευτής της Ελλάδας στις διαπραγματεύσεις με τον Προσωπικό Απεσταλμένο του ΓΓΗΕ για το ονοματολογικό, Μ. Nimetz.

Υπηρέτησε την Ελλάδα με εντιμότητα, αξιοπρέπεια και πίστη στο καθήκον. Ο Υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας, η πολιτική και υπηρεσιακή ηγεσία του Υπουργείου, καθώς και  οι συνάδελφοί του εκφράζουν θερμά συλλυπητήρια στην οικογένεια και τους οικείους του».

Ακολουθήστε το Pelop.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Γράψτε το σχόλιό σας

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ