Εγκαίνια του εκλογικού κέντρου ΣΥΡΙΖΑ στην Πάτρα: «Αυτή τη φορά, ψήφος καταδίκης»

Έξι υποψήφιοι ευρωβουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ έστειλαν μήνυμα αντεπίθεσης

ΣΥΡΙΖΑ
Μια μέρα γεμάτη ΣΥΡΙΖΑ ήταν η χθεσινή, με συνέντευξη Τύπου το μεσημέρι, περιοδείες υποψηφίων ευρωβουλευτών στο κέντρο και τα περίχωρα αλλά και εγκαίνια του εκλογικού κέντρου στην πλατεία Γεωργίου στην Πάτρα.

Οποιος συμμετέχει σε εκδηλώσεις του ΣΥΡΙΖΑ, το τελευταίο διάστημα, διαπιστώνει ότι το κλίμα είναι πολύ διαφορετικό σε σύγκριση με τις περυσινές εθνικές εκλογές, σαν ο κόσμος και οι υποψήφιοι να μην έχουν το άγχος των ποσοστών. Υποψήφιοι, στελέχη και φίλοι του κόμματος είχαν την ευκαιρία να έρθουν πιο κοντά χθες το βράδυ, οπότε το εκλογικό κέντρο άνοιξε τις πύλες του και επίσημα.

Οι υποψήφιοι ευρωβουλευτές Μάριος Αθανασίου, Κώστας Αρβανίτης, Σπύρος Μολώνης, Αναστασία Σαπουνά, Ζαχαρούλα Τσιριγώτη και Νίκος Φαραντούρης βρέθηκαν στην Πάτρα και έδειξαν πόσο δεμένο είναι το κλίμα μεταξύ τους, στέλνοντας μήνυμα συσπείρωσης και αύξησης ποσοστών σε σύγκριση με όσα δείχνουν οι δημοσκοπήσεις. Εστειλε μήνυμα και η υποψήφια Μαργαρίτα Καραγιώργου που δεν μπόρεσε να παρευρεθεί για λόγους υγείας.

Παρόντες στην εκδήλωση ήταν και οι βουλευτές Αχαΐας και Αιτωλοακαρνανιας Ανδρέας Παναγιώτοπουλος και Μίλτος Ζαμπάρας, με τον βουλευτή Αχαΐας να επισημαίνει πως «ο ΣΥΡΙΖΑ είναι εδώ, παρόλο που περίμεναν πως θα διαλυθεί».

Αίσθηση προκάλεσε η δήλωση του γνωστού ηθοποιού Μάριου Αθανασίου, ο οποίος σε σύντομη τοποθέτηση στην «Π» επισήμανε πως περιμένει να τιμωρηθούν από τους ψηφοφόρους οι πολιτικές της ΝΔ: «Βλέπουμε στις δημοσκοπήσεις ότι τα νούμερα της αποχής αναμένονται υψηλά. Η ψήφος δεν πρέπει να είναι χαλαρή, κανονικά θα έπρεπε να είναι πιο σημαντική και από τις εθνικές εκλογές. Αυτή τη φορά στις ευρωεκλογές θα έχουμε ψήφο καταδίκης και όχι διαμαρτυρίας».

Χθες το μεσημέρι, με αφορμή τα εγκαίνια του εκλογικού κέντρου, παρέθεσαν συνέντευξη Τύπου οι υποψήφιες για την Ευρωβουλή με τον ΣΥΡΙΖΑ Ζαχαρούλα Τσιριγώτη και Αναστασία Σαπουνά.

ΣΥΡΙΖΑ

Ζαχαρούλα Τσιριγώτη, Αναστασία Σαπουνά, Α. Παναγιωτόπουλος και Κ. Κόντης στη συνέντευξη Τύπου

Οι υποψήφιες ζήτησαν από τον κόσμο να αναζητήσει το σύνολο των θέσεων του ΣΥΡΙΖΑ στην ιστοσελίδα του κόμματος, καθώς είναι η απόδειξη πως ο ΣΥΡΙΖΑ έχει συγκεκριμένες πολιτικές προτάσεις για όλα τα σημαντικά ζητήματα που απασχολούν την Ελλάδα και την Ευρώπη.

Η κ. Σαπουνά κάλεσε τον κόσμο να συμμετάσχει στις εκλογές, υπερασπιζόμενοι τα αποτελέσματα που έφεραν οι ευρωβουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ στη θητεία που ολοκληρώνεται, ενώ δεν παρέλειψε να επιτεθεί στην κυβέρνηση του κ. Μητσοτάκη, λέγοντας: «Μας λένε ότι δεν αποδίδουν οι προτάσεις μας. Μήπως έχει τινάξει τη μπάνκα στον αέρα ο κ. Μητσοτάκης; Οι προτάσεις μας έχουν ως βάση την αύξηση του εισοδήματος, καθώς αυτή τη στιγμή δεν αρκεί για να βγει ένας μήνας. Πρέπει να πέσουν οι τιμές ενέργειας και να μειωθεί το κόστος στην εφοδιαστική αλυσίδα».

Επιπλέον, η υπεύθυνη του τομέα Οικονομικής Πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ συνέχισε, εκτιμώντας ότι θα πρέπει να προβληματιστούμε για τις προτεραιότητες της Ευρώπης τα επόμενα χρόνια. «Είδαμε το Ταμείο Ανάκαμψης που είχε στους άξονές του την Πράσινη Ενέργεια. Η ΝΔ δεν κατευθύνει τα χρήματα στην αγορά, αλλά σε συγκεκριμένες εταιρείες μέσα από τον τρόπο που προκηρύσσονται τα έργα. Εμείς μιλούσαμε για ενεργειακές κοινότητες και η ΝΔ έφερε τους με μεγάλους “πράσινους παίκτες”. Οδηγούμαστε σε πράσινο καπιταλισμό».

Από την πλευρά της, η κ. Τσιριγώτη στάθηκε στο ότι οι συντηρητικές κυβερνήσεις της Ευρώπης, ανοίγουν την ψαλίδα της οικονομίας με τις πολιτικές τους και φτωχοποιούν τους λαούς. «Το αποτέλεσμα είναι ο απλός κόσμος να ακούει στη συνέχεια τις λαϊκιστικές απόψεις των εθνικιστών. Ως Ευρώπη θα έπρεπε να έχουμε στρατηγική για τη μείωση της ανόδου της ακροδεξιάς. Γι’ αυτό δεν πρέπει να έχουμε χαλαρή ψήφο στις 9 Ιουνίου».

Σχετικά με το σύμφωνο μετανάστευσης που ψηφίστηκε πρόσφατα, η κ. Τσιριγώτη θεωρεί πως δεν αρκεί καθώς ναι μεν μιλά για αλληλεγγύη, αλλά όχι για καταμερισμό των προσφύγων σε χώρες της ΕΕ. Μεταξύ άλλων, συμπλήρωσε: «Η ΕΕ δεν έχει ολιστική προσέγγιση στο θέμα. Η αλληλεγγύη που προβλέπεται είναι επιλεκτική. Οποιος θέλει θα υποδέχεται, όποιος δεν θέλει θα πληρώνει σε κοινό ταμείο. Αυτομάτως, η χώρα μας θα κρατάει τους μετανάστες. Εμείς είχαμε ζητήσει ευρωπαϊκό μηχανισμό επιστροφών όσων δεν δικαιούνται άσυλο. Η ΕΕ έπρεπε να διαπραγματεύεται με χώρες καταγωγής και διέλευσης».

 

ΣΥΡΙΖΑ

Τσιριγώτη, Φαραντούρης, Μολώνης, Κόντης, Σαπουνά, Αναστασίου, Αρβανίτης, Παναγιωτόπουλος στο βήμα μπροστά από το εκλογικό κέντρο