Εγκατέλειψε ο ραβίνος της Μόσχας τη χώρα – Δεν στηρίζει τον πόλεμο στην Ουκρανία

Ο αρχιραβίνος της Μόσχας, Πίντσας Γκόλντσμιντ, επειδή αρνήθηκε να πάρει το μέρος του Κρεμλίνου στο ζήτημα της εισβολής στην Ουκρανία, έχει εγκαταλείψει τη Ρωσία.

Εγκατέλειψε ο ραβίνος της Μόσχας τη χώρα - Δεν στηρίζει τον πόλεμο στην Ουκρανία

Ο αρχιραβίνος της Μόσχας, Πίντσας Γκόλντσμιντ, επειδή αρνήθηκε να πάρει το μέρος του Κρεμλίνου στο ζήτημα της εισβολής στην Ουκρανία, έχει εγκαταλείψει τη Ρωσία.

Ο Γκόλντσμιντ έφυγε από τη Ρωσία για το Ισραήλ λίγες εβδομάδες μετά την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία στις 24 Φεβρουαρίου, λέγοντας ότι πρέπει να φροντίσει τον άρρωστο πατέρα του στην Ιερουσαλήμ.

Ωστόσο, όπως σημειώνει ο Guardian, η νύφη του αποκάλυψε ότι ο ραβίνος με τη σύζυγό του πιέστηκαν από τις αρχές να στηρίξουν τον πόλεμο. Τώρα και οι δύο θεωρούν τους εαυτούς τους εξόριστους καθώς αρνήθηκαν να ταχθούν υπέρ της «ειδικής επιχείρησης» όπως την αποκαλεί η Μόσχα.

Ο Γκόλντσμιντ είναι ραβίνος στη Μόσχα από το 1993 και πρόσωπο με επιρροή στην εβραϊκή κοινότητα της Ρωσίας. Προσφάτως επανεξελέγη για άλλη μια επταετία στη θέση του αρχιραβίνου της Μόσχας, ενώ πληροφορίες έφεραν την ρωσική κυβέρνηση να πιέζει για να αντικατασταθεί.

Αν η πληροφορία επαληθευθεί, προσθέτει η βρετανική εφημερίδα, θα πρόκειται για ένα σπάνιο παράδειγμα όπου ένας υψηλόβαθμος θρησκευτικός ηγέτης φεύγει από τη χώρα λόγω του πολέμου. Ο Πατριάρχης Μόσχας Κύριλλος και μαζί του άλλοι θρησκευτικοί ηγέτες έχουν εκφράσει την υποστήριξή τους στον πόλεμο.

Στη Ρωσία ζουν περίπου 150.000 Εβραίοι.

Ακολουθήστε το Pelop.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις και τα νέα απο την Πάτρα

Για ακόμη περισσότερα νεα από την Πάτρα, την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, μπείτε στην ροή ειδήσεων του pelop.gr

Γράψτε το σχόλιό σας

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ