Έγκλημα Φολέγανδρος: Τα συμπεράσματα του ιατροδικαστή

Τα αίτια θανάτου της κοπέλας, όπως αποτυπώνονται στην ιατροδικαστική έκθεση είναι «Πνιγμός εντός θαλασσίου ύδατος, επί εδάφους πολλαπλών κακώσεων κεφαλής- θώρακος- άνω και κάτω άκρων», γεγονός που δείχνει τον βάναυσο τρόπο με τον οποίο ξυλοκοπήθηκε.

φολεγανδρος 1

Την κακοποίηση που υπέστη η Γαρυφαλλιά τις τελευταίες της στιγμές πριν τη δολοφονία της από τον 30χρονο φίλο της στη Φολέγανδρο, αποτυπώνει το πόρισμα του ιατροδικαστή.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την ΕΡΤ, το συμπέρασμα του ιατροδικαστή κ. Ηλία Μπογιόκα, είναι ότι οι κακώσεις που έφερε η 26χρονη, κυρίως της κεφαλής, την προκάλεσαν αναισθησία και έντονο άλγος με αποτέλεσμα να χάσει τις αισθήσεις της αλλά και να είναι αδύναμη να σωθεί με αποτέλεσμα να πνιγεί.

Τα αίτια θανάτου της κοπέλας, όπως αποτυπώνονται στην ιατροδικαστική έκθεση είναι «Πνιγμός εντός θαλασσίου ύδατος, επί εδάφους πολλαπλών κακώσεων κεφαλής- θώρακος- άνω και κάτω άκρων», γεγονός που δείχνει τον βάναυσο τρόπο με τον οποίο ξυλοκοπήθηκε.

Η έκθεση αναμένεται να συνταχθεί πλήρως με την ολοκλήρωση των εργαστηριακών εξετάσεων.

Συγκεκριμένα οι κυριότερες κακώσεις όπως αυτές διαπιστώθηκαν κατά την διάρκεια της νεκροψίας- νεκροτομής είναι:

Εκδορές άνω άκρων και κορμού κυρίως, με ελάχιστες στην οπίσθια πλευρά του δεξιού γλουτού (αν ζωή γενόμενες). Οι κακώσεις αυτές δηλώνουν σύρσιμο και προστριβή στα βράχια.
Στην κεφαλή ευρέθησαν οι κάτωθι κακώσεις
Εκχύμωση δεξιού οφθαλμικού πεδίου (θλαστικό τραύμα από θλων όργανο γενόμενη)
Εκχύμωση και θλαστικό τραύμα στα μαλακά μόρια βρεγματικής περιοχής δεξιά, δια θλώντος όργανου προκληθείσα
Θλαστικό τραύμα και τομή 4-5 εκατοστά περίπου, στη δεξιά βρεγματο-ινιακή χώρα των μαλακών μορίων τριχωτού κεφαλής, δια τέμνοντος και θλώντος όργανου προκληθέν.
Διάνοιξη των μετωπιαίων και βρεγματικών ραφών των οστών του κρανίου με αιμορραγική διήθηση των χειλέων αυτών, που σημαίνει ότι έγινε εν ζωή , όπως και οι υπόλοιπες κακώσεις κεφαλής.
Κατά τις διατομές ευρέθη άφθονη ποσότητα θαλασσινού ύδατος στη τραχεία, τους βρόγχους και στο πνεύμονα καθώς και αφρώδες υγρό στο λάρυγγα και στα ρινικά. Η ανωτέρω εύρεση του θαλασσινού ύδατος μέχρι και των κάτω λοβών πνεύμονος, σημαίνει ότι το θύμα εσύρθηκε εν ζωή στη θάλασσα και μετά την εισρόφηση του θαλάσσιου ύδατος, πνίγηκε.
Έφερε αιμορραγική διήθηση μαλακών μορίων δεξιού μαστού, από θλων όργανο προκληθείσα.

Ακολουθήστε το Pelop.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Γράψτε το σχόλιό σας

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

dora topaloudi
pagoni
ginaikoktonia rodos
emboliasmos