Εγκρίθηκε στην Ευρώπη το εμβόλιο για τον μεταδοτικό ιό RSV

Έγκριση εμβολίου κατά του ιού RSV από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, έπειτα από γνωμοδότηση του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Φαρμάκων (ΕΜΑ).

Εγκρίθηκε στην Ευρώπη το εμβόλιο για τον μεταδοτικό ιό RSV

Εγκρίθηκε και από τις ευρωπαϊκές ρυθμιστικές αρχές το πρώτο εμβόλιο για την πρόληψη του αναπνευστικού συγκυτιακού ιού (RSV), μια συχνή αιτία κρυολογήματος που απειλεί τα βρέφη και τους ηλικιωμένους.

Το εμβόλιο της βρετανικής φαρμακοβιομηχανίας GSK προορίζεται για άτομα 60 ετών και άνω, τα οποία κινδυνεύουν με πνευμονία σε περίπτωση λοίμωξης.

Η έγκριση του εμβολίου από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, έπειτα από γνωμοδότηση του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Φαρμάκων (ΕΜΑ), έρχεται λίγες εβδομάδες μετά την αδειοδότηση του εμβολίου από την αμερικανική Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων (FDA).

Στις ΗΠΑ εγκρίθηκε στο μεταξύ και ένα δεύτερο εμβόλιο της Pfizer, για το οποίο δεν έχει δώσει ακόμα γνωμοδότηση ο ΕΜΑ.

Και τα δύο υποψήφια εμβόλια μειώνουν των κίνδυνο σοβαρής λοίμωξης κατά περίπου 90%, αν και τα αποτελέσματα δεν είναι συγκρίσιμα λόγω διαφορετικού σχεδιασμού των κλινικών μελετών.

Πάντως και τα δύο εμβόλια περιέχουν πρωτεΐνες του RSV που μπορούν να γίνουν στόχος του ανοσοποιητικού συστήματος.

H GSK σχεδιάζει να αρχίσει τις παραδόσεις το φθινόπωρο, εκτίμησε ότι το εμβόλιό της δεν θα χρησιμοποιηθεί ευρέως στην ΕΕ τη φετινή χρονιά.

 

Google News Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Γράψτε το σχόλιό σας

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ