Ειδικό δικαστήριο: Απορρίφθηκε το αίτημα Παπαγγελόπουλου – Τουλουπάκη για τηλεοπτική κάλυψη 

Απορρίφθηκε από το Ειδικό Δικαστήριο το αίτημα για τηλεοπτική κάλυψη της δίκης του Δημήτρη Παπαγγελόπουλο και της Ελένης Τουλουπάκη.

ΕΙΔΙΚΟ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟ

Το Ειδικό Δικαστήριο απέρριψε το αίτημα για τηλεοπτική κάλυψη της δίκης που διεξάγεται, με κατηγορουμένους τον Δημήτρη Παπαγγελόπουλο και την Ελένη Τουλουπάκη αποφάσισε κατά πλειοψηφία με ψήφους 8 έναντι 5  το Ειδικό Δικαστήριο.

«Η πλειοψηφία έκρινε ότι δεν υφίσταται σημαντικό δημόσιο συμφέρον, αλλά και πως το κατηγορητήριο είναι περιορισμένο σε σχέση με τη μεγάλη υπόθεση» ανέφερε μεταξύ άλλων η πρόεδρος της έδρας, αρεοπαγίτης Βασιλική Ηλιοπούλου, η οποία όπως και τέσσερις ακόμα ανώτατοι δικαστές από το ΣτΕ, μέλη της σύνθεσης του Ειδικού Δικαστηρίου τάχθηκαν υπέρ της τηλεοπτικής κάλυψης της δίκης.

Αντίθετη γνώμη από την εισαγγελέα

Νωρίτερα, υπέρ της ικανοποίησης του αιτήματος τάχθηκε η εισαγγελέας της έδρας Όλγα Σμυρλή.

«Πρέπει να επισημάνω ότι ο δικαστής και ο εισαγγελέας κρίνει κατά νόμο και κατά συνείδηση. Στην προκειμένη περίπτωση δεν βρίσκω λόγους για τους οποίους να μη συναινέσω. Δεδομένου ότι δεν μπορεί να παραγνωριστεί το γεγονός ότι η υπόθεση έχει απασχολήσει για μεγάλο χρονικό διάστημα την πολιτική ζωή του τόπου και όχι μόνο.

Θεωρώ ότι δεν μπορεί να θεωρηθεί ότι αυτή η δίκη δεν περικλείει δημόσιο συμφέρον. Ορισμένα τεχνικά θέματα και το εάν θα υπάρχει ολική ή μερική κάλυψη αν το δικαστήριο το αποφασίσει θα τα δούμε» ανέφερε η εισαγγελέας χωρίς να υιοθετηθεί τελικά η πρόταση της.

Το δικαστήριο διέκοψε τη συνεδρίασή του για την Πέμπτη στις 13:30 το μεσημέρι, οπότε αναμένεται να υποβληθούν νέες ενστάσεις από την πλευρά της υπεράσπισης του κ. Παπαπγγελόπουλου.

Ακολουθείστε τις ειδήσεις του pelop.gr στο

Γράψτε το σχόλιό σας

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΣΕΞΟΥΑΛΙΚΗ ΚΑΚΟΠΟΙΗΣΗ
Ολύμπια Οδός
ΚΥΝΗΓΟΣ
mati