Είσαι single; 5 τρόποι που αυτό βελτιώνει την ποιότητα της ζωής σου

Έχουμε την τάση να πιστεύουμε πως οι άνθρωποι που είναι single με κάποιον τρόπο παλεύουν να «βγάλουν» τη ζωή, όμως έρευνες ξανά και ξανά, έχουν αποδείξει το ακριβώς αντίθετο.

single Φωτογραφία από Andrea Piacquadio (pexels.com)

Έχουμε την τάση να πιστεύουμε, μετά από χρόνια και χρόνια αντίστοιχων ερεθισμάτων, πως οι άνθρωποι που είναι single με κάποιον τρόπο παλεύουν να «βγάλουν» τη ζωή, χωρίς να την απολαμβάνουν ιδιαιτέρως και έχοντας ως πρωταρχικό και κύριο στόχο να βρουν ένα ταίρι.

Όμως, έρευνες ξανά και ξανά έχουν αποδείξει το ακριβώς αντίθετο, αφού για παράδειγμα οι single γυναίκες είναι η πιο ευτυχισμένη κοινωνική ομάδα που υπάρχει εκεί έξω, ενώ γενικά τα single άτομα εκφράζουν υψηλότερα επίπεδα ικανοποίησης με τη ζωή τους συγκριτικά με εκείνα που βρίσκονται σε μία σχέση ή σε έναν γάμο.

via GIPHY

Οπότε, πρωτίστως θα ήταν καλό για όλους να μην υπάρχει αυτή η αίσθηση κακομοιριάς συνυφασμένη με τους single ανθρώπους και δευτερευόντως, ας δούμε 5 τρόπους που αυτή σου η ιδιότητα βελτιώνει την ποιότητα της ζωής σου.

Το μυαλό σου είναι σε μία «τάξη»

Μπορεί να μην το πιστεύεις, όμως η οικειότητα και η συντροφικότητα με έναν άλλον άνθρωπο μπορεί να χρειάζεται ένα μεγάλο κομμάτι της ενέργειας και της πνευματικής μας δύναμης, ακόμα και εάν αυτό γίνεται τελείως υποσυνείδητα και χωρίς ειλικρινά να το καταλαβαίνουμε. Το είδος του άγχους που μπορεί να υπάρχει μέσα σε μία σχέση, δεν υφίσταται στη δική σου περίπτωση, κάτι που προφανώς σου δίνει την ευκαιρία να ζεις περισσότερο τη στιγμή και να «καθαρίζεις» το μυαλό σου, εξασφαλίζοντας χώρο σε νέες σκέψεις και όνειρα, για να «αναπνεύσουν» και να αναπτυχθούν απερίσπαστα.

single

Φωτογραφία από MART PRODUCTION (pexels.com)

Έχεις περισσότερο χρόνο να αφιερώσεις σε σένα

Πολλές είναι οι φορές που έχουμε ακούσει ανθρώπους σε σχέσεις να δηλώνουν πως έχουν χάσει τον εαυτό τους μέσα σε αυτό το «μαζί» που έχουν χτίσει, όμως για εσένα αυτό δεν αποτελεί ανασταλτικό παράγοντα. Όταν είσαι single, μπορείς να αφιερώσεις περισσότερο χωροχρόνο στο να ανακαλύψεις πράγματα για τον εαυτό σου και να κάνεις πολλά για εσένα, για τη σωματική και ψυχική σου ευημερία. Ας μην παραβλέπουμε και το γεγονός πως όντως ως single μπορείς να είσαι και περισσότερο δημιουργική, χωρίς να σημαίνει απαραίτητα πως αυτά δεν μπορείς να τα πετύχεις μέσα σε μία σχέση, όμως η ιστορία έχει αποδείξει πως για τους περισσότερους είναι δύσκολη αυτή η ισορροπία ανάμεσα στον εαυτό και το «μαζί».

Έχεις την ευκαιρία να ανακαλύψεις τι θες σε αυτή τη ζωή

Αυτή η αναζήτηση του εαυτού και του τι ακριβώς θες από τούτη τη ζωή, είναι τόσο βαθιά και τόσο προσωπική για την καθεμία από εμάς, που είναι σα να έχεις μία τόσο δική σου «αποστολή», να βρεις πραγματικά τον εαυτό σου και να χτίσεις τη ζωή σου με τρόπο που θα σου προσφέρει την μέγιστη δυνατή ικανοποίηση. Όταν δεν είμαστε μέσα σε μία σχέση, έχουμε πραγματικά την ευκαιρία να βρούμε τι είναι εκείνο που έχει σημασία και αξία για εμάς, τι είναι ουσιαστικό για τη συνέχεια και τι πρέπει να διώξουμε από πάνω μας, για να κατακτήσουμε την καλύτερη εκδοχή του εαυτού μας. Είναι η ευκαιρία για αλλαγές, για επανεκτιμήσεις, για επαναπροσδιορισμό.

single

Φωτογραφία από MART PRODUCTION (pexels.com)

Είναι μία ευκαιρία να γίνεις υπεύθυνη σε οικονομικό επίπεδο

Είναι και το απολύτως λογικό θεωρώ, όταν είσαι αποκλειστικά και μόνο εσύ υπεύθυνη για τον εαυτό σου, για τις οικονομικές σου υποχρεώσεις, για τον τραπεζικό σου λογαριασμό, για την ισορροπία ανάμεσα σε έσοδα και έξοδα, πρέπει να ανεβάσεις το επίπεδο του παιχνιδιού. Δεν υπάρχει αυτή η ασφάλεια όπως εντός μία σχέσης, να μπορείς να μοιραστείς τα οικονομικά βάρη ή να ζητήσεις βοήθεια, κάτι που αντικειμενικά σε οδηγεί σε μία πιο υπεύθυνη στάση, ενώ ταυτόχρονα σε πουσάρει να βρεις τις κατάλληλες πηγές εισοδήματος και όλους τους πόρους που θα σε οδηγήσουν σε ευκολία έστω, αν όχι οικονομική άνεση.

Μαθαίνεις να «γουστάρεις» την παρέα του εαυτού σου

Ένα μάθημα που θεωρώ πως ίσως μερικοί άνθρωποι πήραν και μέσα από τα lockdowns των προηγούμενων χρόνων λόγω πανδημίας. Το να γουστάρεις να είσαι με τον εαυτό σου, να περνάς καλά μόνη σου, να μην αισθάνεσαι μοναξιά, να χτίζεις την αυτοπεποίθησή σου, να καλλιεργείς το μέσα σου και τις δραστηριότητές σου, είναι ειλικρινά ανεκτίμητης αξίας εάν ρωτάς εμένα. Το να μπορείς να περνάς καλά με σένα σου προσφέρει μία μοναδική ελευθερία από το να κυνηγάς ανθρώπους που ενίοτε αποδεικνύονται και οι πολύ λάθος. Οι σχέσεις με τους ανθρώπους δεν ωφελεί να βασίζονται στον φόβο της μοναξιάς και έτσι, γίνεσαι πιο επιλεκτική με εκείνους που επιτρέπεις να βρίσκονται στη ζωή σου, με όσους αξίζουν την ενέργεια και τον χρόνο σου.

 

Με πληροφορίες από time.com

Γράψτε το σχόλιό σας

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ