Εκδόθηκε η άδεια για τον πρώτο ουρανοξύστη στην Ελλάδα – Και το όνομα αυτού Riviera Tower

Η οικοδομική άδεια του υψηλότερου κτηρίου στην Ελλάδα (200 μέτρα) ήταν μια διαδικασία ιδιαίτερα πολύπλοκη, καθώς απαιτήθηκε μεγάλος αριθμός ειδικότερων εγκρίσεων

Εκδόθηκε

Η Lamda Development ανακοινώνει ότι εκδόθηκε η οικοδομική άδεια του Riviera Tower, σηματοδοτώντας την έναρξη των κατασκευαστικών εργασιών του εμβληματικού Πύργου στο Παράκτιο Μέτωπο του Ελληνικού.

Η οικοδομική άδεια του υψηλότερου κτηρίου στην Ελλάδα (200 μέτρα) ήταν μια διαδικασία ιδιαίτερα πολύπλοκη, καθώς απαιτήθηκε μεγάλος αριθμός ειδικότερων εγκρίσεων (όπως από την Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας, το Κεντρικό Συμβούλιο Αρχιτεκτονικής, το Αρχηγείο Πυροσβεστικού Σώματος κ.λπ.) και χρειάστηκαν παραπάνω από 1.900 σχέδια. Στην διαδικασία αυτή συμμετείχαν το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας και η Γενική Γραμματεία Χωρικού Σχεδιασμού και Αστικού Περιβάλλοντος, το Υπουργείο Ανάπτυξης, το Γραφείο Ελληνικού, η Διεύθυνση Αρχιτεκτονικής, Οικοδομικών Κανονισμών και Αδειοδοτήσεων (ΔΑΟΚΑ), το ΚΕΣΑ, το Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδας, το Υπουργείο Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας με το Αρχηγείο Πυροσβεστικού Σώματος, το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών και η Γενική Γραμματεία Υποδομών, η Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας και η ΔΕΔΔΗΕ.

Ο Αρχιτεκτονικός σχεδιασμός έχει γίνει από το διεθνές αρχιτεκτονικό γραφείο των «Foster+Partners» σε συνεργασία με το «Γραφείο Μελετών Αλέξανδρου Ν. Τομπάζη Α.Ε.». Αντίστοιχα οι Στατικές και Η/Μ μελέτες έχουν εκπονηθεί από την Buro Happold με έδρα το Λονδίνο, με συνεπικουρία τοπικών συνεργατών, της «DETA CONSULTING ENGINEERS» για τα στατικά και της «ΤΕΚΕΜ Α.Ε.» για τα ηλεκτρομηχανολογικά. Ο σχεδιασμός του περιβάλλοντος χώρου έχει εκπονηθεί από την εταιρεία «DOXIADIS PLUS».

Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΑΔΩΝΙ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗ

Παράλληλα, το νέο ανακοίνωσε σήμερα Τετάρτη 10 Αυγούστου και ο υπουργός Ανάπτυξης Άδωνις Γεωργιάδης. Ο ουρανοξύστης Riviera Tower, στο Ελληνικό, θα είναι το υψηλότερο κτίριο στην Ελλάδα.

Ο πρώτος ουρανοξύστης στην Ελλάδα θα βρίσκεται στο πάρκο του Ελληνικού και χθες εκδόθηκε και η άδεια για την ανέγερσή του. Ο Άδωνις Γεωργιάδης, μιλώντας στην εκπομπή Πρωινή Ενημέρωση στον ΣΚΑΙ, έκανε γνωστή την εξέλιξη.

Ωστόσο, ο υπουργός Ανάπτυξης… μπερδεύτηκε και αρχικά είπε ότι ο ουρανοξύστης στο Ελληνικό θα είναι 192 μέτρα αλλά στη συνέχεια με tweet διόρθωσε τον… εαυτό του.

«Το ακριβές ύψος της άδειας του ουρανοξύστη στο Ελληνικό είναι 198,85 μέτρα και όχι 192 που είπα εκ παραδρομής το πρωί. Καλορίζικος» έγραψε ο Άδωνις Γεωργιάδης.

Σύμφωνα με τον υπουργό Ανάπτυξης, η κατασκευή του ουρανοξύστης στο Ελληνικό θα ξεκινήσει σε λίγες εβδομάδες.