Εκδρομή της ομάδας Γονιών της Κίνησης Πρόταση – ΦΩΤΟ

Τι συμπεριελάμβανε η μονοήμερη εξόρμηση

ΠΑΤΡΑ

Η ομάδα Γονιών της Κίνησης «Πρόταση», την Κυριακή 27 Νοεμβρίου , πραγματοποίησε μονοήμερη εξόρμηση με προορισμό την Ιερά πόλη του Μεσολογγίου ,το Βοτανικό κήπο «Ζέλιος Γη» και το Μουσείο Άλατος στην καρδιά των Αλυκών της Τουρλίδας.

Μέλη και φίλοι της «Πρότασης» αρχικά επισκέφτηκαν τον Βοτανικό Κήπο, μια όαση εξαιρετικού φυσικού κάλους , ηρεμίας και αναζωογόνησης δίπλα στον ποταμό Εύηνο την φροντίδα έμπειρου ξεναγού, περιηγήθηκαν στο χώρο, γνώρισαν και ανακάλυψαν την ιστορία και τις θεραπευτικές ιδιότητες των 3.500 φυτών και βοτάνων που καλλιεργούνται στους έξι θεματικούς κήπους. Εντύπωση προκάλεσε και ο Γυάλινος Πύργος κατασκευασμένος από 12.500 γυάλινα μπουκάλια , σύμβολο της ανακύκλωσης.

ΠΑΤΡΑ

Επόμενος σταθμός ο επιβλητικός Κήπος των Ηρώων ,ένα μνημείο -σύμβολο, αφιερωμένο στον αγώνα των Ελεύθερων Πολιορκημένων . Συγκίνηση, δέος και περηφάνια είναι τα συναισθήματα που κυριάρχησαν, μέσα από την αφήγηση της ιστορίας του τόπου και της θυσίας του λαού μιας ολόκληρης πόλης. Η περιήγηση στην πόλη συνεχίστηκε με την επίσκεψη στην Δημοτική Πινακοθήκη όπου εκεί θαύμασαν σημαντικά έργα τέχνης , πίνακες αυθεντικούς και αντίγραφα, που αφορούν τις πολιορκίες και την έξοδο του Μεσολογγίου και άλλα εκθέματα Ελλήνων και ξένων καλλιτεχνών που φιλοξενούνται στο μουσείο.

Τελευταίος προορισμός το Μουσείο Άλατος ,ένα μοναδικό κόσμημα για την πόλη. Μέσα από την ξενάγηση στις αίθουσες του Μουσείου με τα εντυπωσιακά εκθέματα, οι συμμετέχοντες αποκόμισαν πολύτιμες πληροφορίες για τις πηγές προέλευσης και την αξία του αλατιού ,την επίδραση του στην υγεία ,οικονομία και πολιτισμό, καθώς και για τα εκατοντάδες πουλιά που ενδημούν στον εξαιρετικό υδροβιότοπο στην λιμνοθάλασσα της Κλείσοβας. Μεγάλο ενδιαφέρον παρουσιάζουν τα έργα τέχνης από αλάτι, καθώς και η συλλεκτική συλλογή με τις 1500 αλατιέρες προερχόμενες από όλο τον κόσμο.

ΠΑΤΡΑ

ΠΑΤΡΑ

Τέλος, λίγο πριν την επιστροφή, οι περιηγητές φίλοι και μέλη της Κίνησης «Πρόταση», γεμάτοι ικανοποίηση και ευχαρίστηση, χαλάρωσαν σε έναν όμορφο χώρο στο λιμάνι, απολαμβάνοντας την μαγεία της λιμνοθάλασσας και αγναντεύοντας το ηλιοβασίλεμα.

Ακολουθείστε τις ειδήσεις του pelop.gr στο

Γράψτε το σχόλιό σας

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments