Εκλογές 2023: Φωτήλας, Παναγιωτόπουλος και Σκανδάμης για τις φορο-προτάσεις και το κόστος στην οικονομία

Οι τοποθετήσεις στελεχών των κομμάτων έχουν φέρει στην επιφάνεια πτυχές των προγραμμάτων τους, όπου σε κάποιες περιπτώσεις είναι συγκεκριμένες, ενώ σε άλλες παραμένουν αδιευκρίνιστες.

Εκλογές 2023: Φωτήλας, Παναγιωτόπουλος και Σκανδάμης για τις φορο-προτάσεις και το κόστος στην οικονομία

Τα «ξίφη» τους διασταυρώνουν τις τελευταίες ημέρες Νέα Δημοκρατία, ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ, με το κάθε κόμμα να στρέφει τα πυρά του στο άλλο, στην προσπάθειά τους να κερδίσουν το παραμικρό πλεονέκτημα ενόψει των εκλογών της 25ης Ιουνίου.

Oποιος από τους εκπροσώπους ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ-ΠΑΣΟΚ δεν είναι σαφής, ως προς τις οικονομικές προτάσεις, μπορεί να παίξει το κόμμα τους κορώνα – γράμματα. Ασάφειες και μπερδέματα δεν χωρούν πλέον, αλλά στοιχίζουν μονάδες για τα κόμματα, ενόψει της 25ς Ιουνίου, και μπορεί να αποδειχθούν μοιραία για την ώρα της κάλπης.

Η εκλογική αντιπαράθεση έχει επικεντρωθεί πλέον στη φορολογία φυσικών προσώπων και επιχειρήσεων, που φαίνεται να παίρνει το μεγαλύτερο κομμάτι της «πίτα» των προεκλογικών αντιπαραθέσεων, σε σχέση με τις προηγούμενες εκλογές.

Θα λέγαμε ότι αυτή τη φορά, τα τρία μεγάλα κόμματα έχουν μπει στην ουσία της προεκλογικής αντιπαράθεσης με επιχειρήματα από τα προγράμματά τους.

Η ΝΔ σε αυτή την προεκλογική εκστρατεία δεν αφήνει στο απυρόβλητο ούτε το οικονομικό πρόγραμμα του ΠΑΣΟΚ, αφού δεν θεωρεί ότι έχει κανένα λόγο να δώσει στη Χαριλάου Τρικούπη πόντους, ενώ συνεχίζει την επίθεση στον ΣΥΡΙΖΑ για το ίδιο ζήτημα, με στόχο να φτάσει στην αυτοδύναμη κυβέρνηση.

Ο ΣΥΡΙΖΑ, στο πλαίσιο της προσπάθειας επανεκκίνησης που κάνει μετά την ήττα της 21ης Μαΐου, ανέδειξε το ζήτημα της φορολόγησης των υπερκερδών των επιχειρήσεων, ενώ η Κουμουνδούρου συνεχίζει να μιλάει για μείωση του ΦΠΑ.

Το ΠΑΣΟΚ επιχείρησε να απαντήσει στην επίθεση της ΝΔ, κάνοντας λόγο για αδιανόητη προπαγάνδα. Ταυτόχρονα, η Χαριλάου Τρικούπη έστειλε και μήνυμα προς τα στελέχη της ότι «δεν πρέπει να κάνουμε άλλα λάθη και να θολώσουμε τη στρατηγική μας στόχευση».

Εκλογές 2023: Φωτήλας, Παναγιωτόπουλος και Σκανδάμης για τις φορο-προτάσεις και το κόστος στην οικονομία

ΦΩΤΗΛΑΣ: Εχουμε συγκροτημένο και κοστολογημένο πρόγραμμα

Η Νέα Δημοκρατία έχει μια σταθερή φορολογική πολιτική, την οποία υπηρέτησε με προσήλωση στα τέσσερα χρόνια της διακυβέρνησής της. Μια πολιτική που εστίασε στη μείωση φορολογικών συντελεστών, όπως και του ΕΝΦΙΑ κατά 35%, συμβατή με την τήρηση κεντρικών προεκλογικών δεσμεύσεών μας.

Τώρα, σε αντίθεση με τις υποσχέσεις ΣΥΡΙΖΑ που φτάνουν τα 83 δισ. ευρώ και οι οποίες, αν ποτέ εφαρμόζονταν θα οδηγούσαν σε νέο μνημόνιο, αλλά και προς το πρόγραμμα του ΠΑΣΟΚ που είναι γεμάτο ασάφειες και αοριστίες, η Νέα Δημοκρατία κατέθεσε συγκροτημένο και κοστολογημένο πρόγραμμα, σε απόλυτη συμφωνία με τους στόχους που έχουν τεθεί στο Πρόγραμμα Σταθερότητας, το οποίο υποβλήθηκε στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

Σε αυτό προβλέπονται, μεταξύ άλλων, η αύξηση του αφορολόγητου ορίου κατά 1.000 ευρώ για οικογένειες με παιδιά, η σταδιακή κατάργηση του τέλους επιτηδεύματος, η σταδιακή μείωση των ασφαλιστικών εισφορών, καθώς και η περαιτέρω μείωση, κατά 10%, του ΕΝΦΙΑ για τα σπίτια που ασφαλίζονται για φυσικές καταστροφές.

Στον αντίποδα, οι πολιτικοί μας αντίπαλοι βρίσκονται σε πλήρη σύγχυση. Κάθε μέρα μάς λένε κάτι διαφορετικό, αυτοαναιρούνται και αυτοδιαψεύδονται. Ισως έχουν την… πολυτέλεια να το κάνουν, επειδή οι ίδιοι έχουν αποποιηθεί της ευθύνης να κυβερνήσουν τη χώρα.
Και όπως έχει αποδειχθεί από αυτά που τους ξεφεύγουν, έχουν κρυφή ατζέντα. Μόνο τυχαίο δεν είναι το γεγονός ότι το ΠΑΣΟΚ «εξαφάνισε» από την ιστοσελίδα του το πολυσέλιδο πρόγραμμά του!

ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΠΟΥΛΟΣ: Ψέματα και προπαγάνδα από τον κ. Σκέρτσο και τη ΝΔ

Σε μια άνευ προηγουμένου διαστρέβλωση των θέσεων του οικονομικού προγράμματος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ έχει επιδοθεί ο εκλεκτός του ΣΕΒ και νυν εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας Ακης Σκέρτσος.

Κάθε λέξη που λέει είναι και ένα νέο fake news, προσπαθώντας με κατάφορα ψέματα και ποταπή προπαγάνδα να παραπλανήσει τους Ελληνες πολίτες, σε αγαστή βέβαια συνεργασία με τα φίλια μέσα ενημέρωσης, που αντί να ρωτούν τη Νέα Δημοκρατία για τα βάρη που φορτώνει στον ελληνικό λαό, σιγοντάρουν τον κ. Σκέρτσο. Το μεγάλο ψέμα της Νέας Δημοκρατίας αφορά τους φορολογικούς συντελεστές που λέει ότι τους κράτησε σταθερούς. Ωστόσο, όταν υπάρχει πληθωρισμός δεν χρειάζεται να αυξήσεις τους συντελεστές για να αυξήσεις τα φορολογικά έσοδα. Αρκεί να μη τους μειώσεις, όπως ορθά ανέφερε ο Γιάννης Δραγασάκης. Επιπλέον, στους έμμεσους φόρους η Νέα Δημοκρατία παίρνει από τους πολλούς για να κάνει φοροαπαλλαγές στους πλούσιους, δίνοντας ένα μικρό μέρος στους υπόλοιπους, λέγοντας το διπλό μεγάλο ψέμα ότι δεν έχει κανένα νέο φόρο και έχει φοροελαφρύνσεις για όλους.

Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι ξεκάθαρος και πρέπει να το ακούσουν και να το καταλάβουν όλοι. Στόχος μας είναι η πάταξη και η καταπολέμηση της αισχροκέρδειας καθώς και η ελάφρυνση των μικρομεσαίων επιχειρήσεων και των νοικοκυριών, χωρίς ασυλία στα υπέρογκα υπερκέρδη των πολύ μεγάλων εταιρειών, όπως έγινε σε όλες τις σοβαρές χώρες της Ευρώπης, για κοινωνική δικαιοσύνη και ορθή οικονομική ανάπτυξη.

ΣΚΑΝΔΑΜΗΣ: Προστατεύουμε τη μεσαία τάξη και τους αδύναμους

Ο Μαρίνος Σκανδάμης, διδάκτορας Νομικής και υποψήφιος βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, δήλωσε: «Εδώ και λίγες ημέρες έχει ξεσπάσει μια θρασύτατη προπαγανδιστική επίθεση της ΝΔ κατά του ΠΑΣΟΚ για τα ζητήματα της φορολογικής πολιτικής, που επικουρείται από πρόθυμους δημοσιογράφους και ΜΜΕ που αναπαράγουν τη νεοδημοκρατική παραπληροφόρηση.

Η ΝΔ που επιβάρυνε τους Ελληνες πολίτες με επιπλέον 6 δις έμμεσους φόρους από την αρχή του 2022 μέχρι σήμερα, φόρους δηλαδή που συλλέχθηκαν κυρίως από τους ασθενέστερους πολίτες, δεν δικαιούται να επικαλείται οποιαδήποτε φορολογική ευαισθησία.
Η κεντρική επιλογή της είναι να μειώνει τη φορολόγηση των ισχυρών και να μεταφέρει τα βάρη σε όσους δεν δύνανται.

Γι’ αυτό και ενοχλείται από τη θέση του ΠΑΣΟΚ για κλιμακωτή φορολόγηση των μερισμάτων με 5% έως 15%, ενώ ανέχεται την κλιμακωτή φορολόγηση στους μισθωτούς, στους ελεύθερους επαγγελματίες και στη μεσαία τάξη που φτάνει έως και 44%.
Εν τέλει, η αντιπαράθεση για την φορο-πολιτική αποκάλυψε το ότι η ΝΔ υπηρετεί μόνο τα μεγάλα συμφέροντα με τα οποία συγκυβερνά και πως οι θέσεις του ΠΑΣΟΚ εκφράζουν το σωστό πλαίσιο φορολογικής και κοινωνικής δικαιοσύνης για την προστασία της μεσαίας τάξης και των αδυνάμων».

Google News Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Γράψτε το σχόλιό σας

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΣΥΡΙΖΑ: Άμεση σύγκληση της Πολιτικής Γραμματείας ζητούν στελέχη της «Ομπρέλας»
Νέα δήλωση Γεωργιάδη για τη μείωση των ασφαλιστικών εισφορών – Από πότε θα ισχύσει
Μητσοτάκης σε Μακρόν: «Η Ελλάδα θα παραμείνει συνεπής στην πολιτική φύλαξης των συνόρων»
παύλος-μαρινάκης