Εκλογές 2023: Η κάλπη στην Αχαΐα ήταν γένους θηλυκού

Μηνύματα με άρωμα γυναίκας μέσα από το ρεκόρ της Χριστίνας Αλεξοπούλου και την πρωτιά της Σίας Αναγνωστοπούλου.

Εκλογές 2023: Η κάλπη στην Αχαΐα ήταν γένους θηλυκού

Καθήκον της καλής γυναίκας είναι να σώζει το σπίτι της έλεγε ο Μένανδρος. Εμείς θα παραφράσουμε το παραπάνω ρητό ότι καθήκον της καλής γυναίκας είναι να σώζει τον τόπο της, την Αχαΐα εν προκειμένω.

Αυτό τουλάχιστον έδειξε και η κάλπη, με τις προτιμήσεις των Αχαιών ψηφοφόρων της Νέας Δημοκρατίας και του ΣΥΡΙΖΑ να είναι… γένους θηλυκού! Από τη μια πλευρά η Χριστίνα Αλεξοπούλου, η οποία σάρωσε με 25.569 σταυρούς στο γαλάζιο ψηφοδέλτιο (επιδόση αυξημένη κατά 120% σε σχέση με τους 11.621 σταυρούς που είχε επιτύχει στην πρώτη εκλογή της, το 2019!) και από την άλλη η Σία Αναγνωστοπούλου που με τους 13.525 σταυρούς που συγκέντρωσε, απέδειξε για μια ακόμη φορά ότι αποτελεί τη σταθερή αξία του ΣΥΡΙΖΑ στην Αχαΐα.

ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΑΛΕΞΟΠΟΥΛΟΥ

Εκλογές 2023: Η κάλπη στην Αχαΐα ήταν γένους θηλυκού

Η ίδια η Χριστίνα Αλεξοπούλου στάθηκε ιδιαίτερα στην εμπιστοσύνη των πολιτών στις γυναίκες, ευχαριστώντας όλους όσοι ψήφισαν την ίδια, αλλά και τις άλλες συνυποψηφίους της τόσο στη ΝΔ, όσο και σε όλα τα κόμματα, θυμίζοντάς μας το μήνυμα που είχε στείλει και στην Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας: «Οι γυναίκες με ισχυρή αυτοπεποίθηση στη δουλειά, την επιστήμη, την πολιτική και τον πολιτισμό διακρίνονται καθημερινά. Αγωνιζόμαστε για την εξάλειψη της ενδοοικογενειακής βίας και της παρενόχλησης, με βαρύ κόστος κάποιες φορές, αλλά τώρα οι γυναίκες μιλάμε δυνατά και διεκδικούμε το δίκιο μας παντού».

Φυσικά, η Χρ. Αλεξοπούλου είχε κι έναν λόγο παραπάνω για να είναι ευχαριστημένη από την επίδοσή της κι αυτό γιατί είναι αυξημένη κατά περισσότερο από 100% σε σχέση με τον αριθμό των ψηφοφόρων της ΝΔ που της έδωσαν σταυρό, από 21,04% το 2019 (11.621 σταυροί από 55.235 ψηφοφόρους) σε 42,11% το 2023 (25.569 σταυροί από 60.726 ψηφοφόρους). Και η Χρ. Αλεξοπούλου μας θύμισε κι εκείνα τα λόγια που μας είχε πει σε πρόσφατο αφιέρωμα της εφημερίδας «Πελοπόννησος» για την πρώτη γυναίκα βουλευτή, την Ελένη Σκούρα: «Πολύ απλά όταν θες κάτι να γίνει -και όχι απλά και μόνο να διαδοθεί- πες το σε μια γυναίκα. Κι αυτό γιατί μια γυναίκα είναι σε θέση να το φέρεις εις πέρας μέχρι τέλους».

 

ΣΙΑ ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΠΟΥΛΟΥ

Εκλογές 2023: Η κάλπη στην Αχαΐα ήταν γένους θηλυκού

Από την πλευρά της, η Σία Αναγνωστοπούλου ευχαρίστησε θερμά όλους όσοι ψήφισαν την ίδια, αλλά και όλες τις συνυποψηφίους της στον ΣΥΡΙΖΑ και σε όλα τα κόμματα, επαναλαμβάνοντας, ταυτόχρονα, σε ό,τι αφορά την ίδια ότι: «Το καθήκον μου απέναντι σε όλον τον κόσμο που με εμπιστεύτηκε γίνεται ακόμα μεγαλυτερο».

Και πρόσθεσε για μια ακόμη φορά ότι: «Ο αριστερός, προοδευτικός και δημοκρατικός κόσμος, του οποίου ο πιο ισχυρός εκφραστής είναι ο ΣΥΡΙΖΑ, έχει μάθει από ήττες. Εχει μάθει, όμως, και από μάχες για τη νίκη».

 

ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΣΟΛΩΜΟΥ

Εκλογές 2023: Η κάλπη στην Αχαΐα ήταν γένους θηλυκού

Ειδικά αναφορά θα πρέπει να γίνει, όμως, και στην Κατερίνα Σολωμού, η οποία μπορεί να μην πρώτευσε στο ψηφοδέλτιο του ΠΑΣΟΚ, λόγω και της παρουσίας του Γιώργου Παπανδρέου, όμως ήταν η πρώτη γυναίκα αμέσως μετά τον πρώην πρωθυπουργού, καταλαμβάνοντας τη 2η θέση με 6.838 σταυρούς.

Η ίδια δεν θέλησε να σταθεί στη δική της παρουσία, αλλά στο ότι το ΠΑΣΟΚ αναδείχθηκε ο μεγάλος νικητής στον χώρο της Κεντροαριστεράς. «Η αύξηση του ποσοστού κατά 40% και η διαφορά με τον ΣΥΡΙΖΑ να μειώνεται θεαματικά, ανοίγουν μια νέα σελίδα», σχολίασε Κ. Σολωμού, για την οποία λέγεται τώρα ότι θα συνεχίσει στην Αυτοδιοίκηση.

Google News

Γράψτε το σχόλιό σας

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ