Εκλογές 2023 – Πλεύση Ελευθερίας: Τι λέει η Ζωή Κωνσταντοπούλου για τις αποχωρήσεις
Πώς απάντησε στις αντιδράσεις
Η Ζωή Κωνσταντοπούλου απάντησε στις αντιδράσεις στην «Πλεύση Ελευθερίας» και στις αποχωρήσεις μετά την τοποθέτηση των επικεφαλής των ψηφοδελτίων στις εκλογικές περιφέρειες.
Μιλώντας στο One Channel, η Ζωή Κωνσταντοπούλου ξεκαθάρισε πως εκείνη είναι διαμορφώνει τις λίστες της «Πλεύσης Ελευθερίας» και υπερασπίστηκε τις επιλογές της.
Συγκεκριμένα, είπε πως εκείνη πήρε την ευθύνη να διαμορφώσει τις λίστες, με κριτήριο να υπάρχει μια Κοινοβουλευτική Ομάδα, που «δεν θα υπάρχει όμοιά της». Υποστήριξε πως «ο αρχηγός είναι ο προπονητής της ομάδας, μπορεί κάποιους να τους αφήσει στον πάγκο, αλίμονο αν αυτοί επαναστατούσαν».
«Οι αντιδράσεις επιβεβαιώνουν ότι κάποιοι δεν έπρεπε να είναι στις λίστες, η πικρία είναι κατανοητή από την άλλη» είπε. Όμως, επέμεινε πως όλοι ήξεραν ότι δεν θα είναι ίδιες οι λίστες, σε σχέση με εκείνες της 21ης Μαΐου, ούτε δεδομένη η σειρά στα ψηφοδέλτια.
Στην ίδια συνέντευξή της εξαπέλυσε ταυτοχρόνως σφοδρή επίθεση κατά του ΣΥΡΙΖΑ.
Επανέλαβε επίσης ότι η Πλεύση Ελευθερίας δεν περιορίζεται στην Αριστερά. Αντιθέτως, απευθύνεται σε όλη την κοινωνία. Είναι, εν τέλει, «το μοναδικό αντισυστημικό κόμμα, δεν είναι καν κόμμα, είναι κίνημα».
Σε άλλο σημείο υποστήριξε πως κάποιες πολιτικές δυνάμεις είναι «σε αποδρομή». Όταν της ζητήθηκε δε, να κατονομάσει ποιες εννοεί, μίλησε για τον ΣΥΡΙΖΑ και το ΠΑΣΟΚ. «Η πορεία κάποιων ήταν απολύτως προβλέψιμη, αυτό συμβαίνει όταν άλλα λες και άλλα κάνεις. Ειδικώς για τον ΣΥΡΙΖΑ, μάλιστα, είπε πως είναι μέρος του παλιού πολιτικού συστήματος και συναντά κανείς σε αυτόν χαρακτηριστικά, όπως η φαυλότητα, η διαφθορά, η διαπλοκή» είπε.
Ερωτηθείσα για τις σχέσεις της με τους προέδρους των δύο μεγαλυτέρων κόμματων, απάντησε πως «με τον κ. Τσίπρα δεν μιλώ, με τον κ. Μητσοτάκη έχουμε τυπικές σχέσεις». Και, κλείνοντας, υποσχέθηκε πως «από 26 Ιουνίου θα χτίσουμε τη χώρα αλλιώς».
Η «Πελοπόννησος» και το pelop.gr σε ανοιχτή γραμμή με τον Πολίτη
Η φωνή σου έχει δύναμη – στείλε παράπονα, καταγγελίες ή ιδέες για τη γειτονιά σου.
Ακολουθήστε μας για όλες τις ειδήσεις στο Bing News και το Google News
Από το Δίκτυο
Συντάξεις Σεπτεμβρίου 2026: Πότε πάνε ΑΤΜ οι συνταξιούχοι
AI slop: Το φαινόμενο που κατακλύζει τα παιδικά βιβλία και τα platforms
Ο διαχρονικός Καραγκιόζης από το ΕΚΑΜΕ ΑμεΑ Αιγίου ΒΙΝΤΕΟ-ΦΩΤΟ
Voucher Παιδικοί Σταθμοί ΕΕΤΑΑ: Τα 9 «κρυφά» λάθη που πετούν έξω τους γονείς
Πανάκριβα τα Xbox στην ΕΕ: Έως και 200 ευρώ αύξηση στις κονσόλες
Δύο ακόμη ομάδες φιλοξενήθηκαν στο κολυμβητήριο «Επαμεινώνδας Πετραλιάς» στην Πάτρα ΦΩΤΟ
Μπορούν όντως οι σκύλοι να καταλάβουν ότι είστε άρρωστοι;
Η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας συμμετέχει στην εκστρατεία ενημέρωσης για τη Νωτιαία Μυϊκή Ατροφία
